U21: Gigászi küzdelmet hozott az NB II-es rangadó!

Szombaton délután egyesületünk U21-es gárdája is pályára lépett, az NB II-es bajnokság soron következő fordulójában. A Vásárhelyi Pál Szakközépiskola idén felújított küzdőterén egy parázs hangulatú csatát láthattak a kilátogató szurkolók. Az ellenfélként érkező DSZC Eötvös DSE évek óta meghatározó szereplője a második osztály küzdelmeinek. A tavalyi bajnokságban két ötszettes mérkőzést is játszott egymás ellen a két csapat, így idén is nagy csatára volt kilátás. A várakozásoknak megfelelően ezúttal is óriási küzdelmet hozott a találkozó, hiszen az első szettet a hazaiak, míg a másodikat a vendégek nyerték. Ekkor sikerült sebességet váltania a BRSE-s lányoknak, stabilabb nyitásfogadás és ponterős támadójáték jellemezte ekkor már a játékukat. Ennek köszönhetően a harmadik és a negyedik szettet már nagyobb különbséggel nyerték meg a csabaiak. Az újabb három pont begyűjtése után, U21-es csapatunk az első helyre lépett elő a második osztály pontvadászatában.

NB II-es mérkőzés:

Linamar-BRSE – DSZC Eötvös DSE 3:1 (20, -22, 14, 18)

Linamar-BRSE: Boskó Ágnes, Boskó Lili, Szűcs Gréta, Tatár Gréta, Fábián Kata, Veres Cintia. Csere: Kertész Petra, Rády Boglárka (liberok) Araczki Gyöngyvér, Gellén Viktória, Feld Bettina. Megbízott edző: Leiszt Máté.

Leiszt Máté: Jól küzdöttek a lányok, az NB II-es bajnokság egyik legmeghatározóbb csapata ellen. Amikor stabilabbá tudtunk válni nyitásfogadásban és támadójátékban is, akkor egyértelművé vált a győzelmünk.