Csabai Piac: ahol a bajnokcsapat tagjai is vásárolnak!

Fő szempont a környezettudatosság, valamint az egészséges, jó minőségű, magyar termékek vásárlása.

A csabai röplabdás lányok profi sportolói életvitelük miatt tudatosan és egészségesen táplálkoznak. Ezért is van az, hogy heti rendszerességgel lehet találkozni velük a békéscsabai piacon.

Bodnár Dorottya, Fábián Fanny és Tálas Zsuzsanna, amikor tehetik hétvégente útra kelnek és a piacon vásárolnak be a következő hétre.

-Mikor és milyen termékeket szoktatok vásárolni a helyi piacon?

Bodnár Dorottya: Hétvégenként összebeszélünk a lányokkal és tulajdonképpen közös programként napirendre tűzzük a piacozást. Általában zöldséget, gyümölcsöt szoktam vásárolni.

Fábián Fanny: Általában Dorkával szoktam menni vagy Zsuzsival. Sokkal jobban szeretem a ‘saját termelésű’ zöldségeket és gyümölcsöket.

Tálas Zsuzsanna: Főként zöldséget veszek szívesen, illetve különleges dolgokat, például most a kecskejoghurt az egyik kedvencem. De szoktam kint venni nyáron különleges és diétás szörpöket, lekvárokat is.

-Miért a piacot preferáljátok más boltokkal, üzletekkel szemben?

Bodnár Dorottya: Megvannak az árusok, akiktől vásárolunk, tudjuk, hogy milyen termékeket árulnak, főként ezért. Én jobban szeretem a házi készítésű termékeket, például nemrég találtunk egy árust, akinek nagyon finom a kecskejoghurtja. Próbálunk figyelni a környezettudatosságra is, nem szoktam zacskót vásárolni, van egy kis tasakom, amibe kérem a dolgokat, a tojás dobozokat inkább elrakom és kiviszem, mert tudom hogy kelleni fog nekik.

Fábián Fanny: A piacon hozzájuthatok olyan termékekhez is, amit üzletekben csak előre becsomagolva, legyártva kapnék, de én is a házi készítésű dolgokat preferálom.

Tálas Zsuzsanna: Sokkal hangulatosabb egyrészt, másrészt pedig a termékek minősége és csomagolása miatt, meg már úgymond „odaszoktunk”, ismernek minket és tudják mit szoktunk vásárolni. De ha újdonságokat keresünk, az árusok nagyon barátságosan útba igazítanak minket az illetékesekhez! Főként azért szeretem mert olcsóbb áron, jobb minőséget és magyar terméket vásárolhatok!

-Mennyivel másabb az itteni piac, mint szülővárosaitoké?

Bodnár Dorottya: Nem igazán tudnék különbséget tenni az egrihez képest. Fiatal koromban nem sokat jártam a helyi piacra, inkább rokonokkal, anyáékkal néha-néha kimentünk. Itt, Békéscsabán tapasztaltam meg igazán, hogy milyen magamnak vásárolni. A csabai piacon nagy a választék, sok mindent megtalálni.

Fábián Fanny: Hasonló az otthoni piachoz, de itt már jobban kiismerem magam. Kedvesek az árusok, szokták mondani, hogy kint voltak a mérkőzésen, vagy, hogy látták az előző mérkőzésünk eredményét, szóval tényleg barátságosak.

Tálas Zsuzsanna: Igazából én sem tudnék nagyon különbséget tenni, talán többen árulnak itt Békéscsabán. Szeretünk a lányokkal új árusokat keresni, kipróbálni az ő terméküket és ha tetszik, akkor ismét tőle vásárolni. Nyáron, ha szalonnát sütünk Székesfehérváron, innen, Csabáról szoktam hazavinni a szalonnát!