Összefogás egy jó ügy érdekében – állatmenhely lakóin segítettünk!

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE több alkalommal is bizonyította, hogy elkötelezett a karitatív cselekedetek vonatkozásában és kiemelten fontos a klubnál a társadalmi szerepvállalás. Adventi időszakban, immár hagyomány, hogy a csapat játékosai és vezetői csatlakoztak Bíró Csaba önkormányzati képviselőhöz és együtt segítenek a Kétegyházi úton található Csabai Állatmenhely lakóin.

Ezen jó ügy mellé állva Sebestyén Flóra, Tálas Zsuzsanna csapatkapitány, valamint Baran Ádám klubelnök, hétfő délután csordulásig telerakták bevásárlókocsit állateledellel, majd kilátogattak a menhelyre. A menhely vezetője korábban elmondta, hogy a legnagyobb szükség élelemre és pénzbeli adományra van.

A láthatóan forráshiánnyal működő telepnek jelenleg 327 lakója van, ezen kis és nagy négylábúak életébe csempészett némi örömet a bajnoki címvédő egyesület delegációja.

Tálas Zsuzsi, a BRSE csapatkapitánya nagy állatbarát, jelenleg is egy kutya büszke gazdája, de végig sétálva a sorok között, minden kiskedvencet megsimogatott, majd meg is etetett. Mint mondta: fontos a felelős állattartás, illetve az, hogy az ünnepek közeledtével még jobban odafigyeljenek a gazdik kutyusaikra, hiszen az év ezen időszakában hajlamosak elkóborolni otthonukból, főként a petárdázás miatt.

Sebestyén Flóra egy 4 éves kiskutya gazdija, aki bevallása szerint több mindenre megtanította az évek alatt, főként arra, hogy felelős egy másik élőlény jólétéért, egészségéért és életéért.

Bíró Csaba képviselő elárulta, hogy évek óta kilátogat a menhelyre, hogy meglátogassa és segítsen a hányatott sorsú négylábúaknak. Örül, hogy a BRSE, mint a város legeredményesebb egyesülete csatlakozik a kezdeményezéshez, jó példát mutatva. A képviselő bízik abban, hogy ez az újabb akció több emberre hatással lesz és a szeretet ünnepéhez közeledve többen segítenek majd a kutyusokon.

Baran Ádám klubvezető szerint nem csak karácsonykor, hanem az év minden időszakában fontos a segítségnyújtás, az elesettek felkarolása. A klub már tervezi a következő karitatív akciót, amelyet az egyesület szimpatizánsaival karöltve kívánnak megvalósítani.

A látogatáson jelen volt a BRSE TV stábja is és lencsevégre kapták a megható pillanatokat. Az eseményről készült felvételeket a legközelebbi adásban, december 28-án péntek este, 20 óra 20 perctől tekinthetik meg a 7. TV-n!