A Jászberény vendégeként kezdjük el az előttünk álló sorozatterhelést!

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE január 18-án, pénteken 20 órától játssza az első idei magyar bajnoki mérkőzését idegenben, a Jászberény VT csapata ellen.

A felek a 2018/19-es szezonban eddig két alkalommal találkoztak, Jászberényben 3:1-es, míg Békéscsabán 3:0-s BRSE győzelem született.

Pénteki ellenfelünk január 15-én, a Vasas otthonában kezdte meg a 2019-es szereplését. A mérkőzést 3:1-re elveszítették, annak ellenére, hogy a két új igazolásuk bemutatkozhatott csapatuk színeiben. Deme Gábor együttese eddig a Nyíregyháza idegenbeli legyőzésétől eltekintve nem tudott bravúrokat felmutatni, sőt hazai pályán viszonylag sokat botladoztak az ősz során. Éppen ezért változtattak az eddigi koncepción, s igyekeztek megerősíteni keretüket.

Ütő pozícióba érkezett a 24 éves, szerb származású Natasa Savovic, míg Katie Devaney sérülése miatt center pozícióra is új játékost igazoltak, a 27 éves szintén szerb Ivana Bulajic személyében.

Csapatunk a hét elején teljes kerettel vághatott neki az edzésekhez, hiszen a horvát Lucija Mlinar, valamint a montenegrói Nikoleta Perovic és Tanja Bokan is visszatértek Békéscsabára, bár a csapat a horvát bajnok Mladost Zágráb legyőzésével bizonyította, hogy nélkülük is ütőképes.

A BRSE keddi, Strabag Bratislava elleni találkozója elmaradt, így a csabai lányok játék nélkül gazdagodtak 3 ponttal a MEVZA Kupában, valamint egy hosszabb hetet nyertek arra, hogy felkészüljenek az előttük álló sűrű időszakra.

„Zsúfolt napok állnak előttünk, hiszen 2-3 naponta lesznek mérkőzéseink különböző sorozatokban. Az elmaradt keddi meccsnek pozitív és negatív hatásai vannak, hiszen jó dolog, hogy több időnk volt mentálisan és fizikailag is felkészülni a következő napok találkozóira, azonban törést jelenthet a ritmusban, hogy szombat után pénteken játszunk legközelebb. A lányok jól dolgoztak a héten, visszatértek a légiósok is, így bizakodva vágunk neki a következő mérkőzéseknek.” fogalmazott Paul Bogdan, a BRSE vezetőedzője.

A Jászberény VT – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE összecsapást január 18-án, 20 órától élőben közvetíti az M4 Sport csatorna.

Hajrá BRSE!