Magabiztos siker Jászberényben!

Fiataljaink jól szálltak be a mérkőzésbe, így közel 70 perc játék után szettveszteség nélkül tudtunk idegenbeli sikert aratni.

JÁSZBERÉNY VT – SWIETELSKY-BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE 0:3 (-16, -16, -18)

Női Extraliga mérkőzés – Jászberény, 400 néző, Vezette: Szabó Péter, Ujházi Mónika

Jászberény: Malysheva (1), Yakovchuk (2), Bulajic (4), Petőváry (7), Savovic (1), Pintér (10). Csere: Lékó (libero), Cveticanin (5). Vezetőedző: Deme Gábor.

Békéscsaba: Bodnár (4), Perovic (12), Mlinar (4), Medic (8), Tálas (2), Bokan (7). Csere: Molcsányi, Szpin (libero), Ivanovic (4), Bodovics (4), Szedmák (2), Glemboczki (1), Fábián. Vezetőedző: Paul Bogdan.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 2:8, 8:16, 10:21. 2. szett: 3:8, 9:16, 12:21. 3. szett: 8:7, 14:16, 16:21.

A BRSE és a Jászberény csapata ebben a szezonban harmadjára csaptak össze, az előző két találkozót 3:1-re és 3:0-ra a csabai alakulat nyerte meg.

A csabai lányok 9 napon belül 4 mérkőzést vívnak január második felében, a sorozatterhelést péntek este Jászberényben kezdte el csapatunk. A két fél ebben a szezonban harmadjára találkozott, az előző két összecsapást 3:1-re és 3:0-ra a BRSE nyerte meg.

Villámrajtot vett az ötszörös magyar bajnok, Medic szerezte a találkozó első pontját, majd Perovic ász értékű nyitása után ismét szerb centerünk volt eredményes, majd két Jászberényi hiba után 0:5-öt mutatott az eredményjelző. A folytatásban hazaiak is megszerezték első pontjukat, amelyre Mlinar és Bokan válaszolt csabai oldalról. Deme Gábor időkérése után újabb berényi egység következett, ezután Tálas és Pintér találkoztak a hálónál, a párharcot a BRSE csapatkapitánya nyerte, 2:8. Bodnár is beköszönt majd három Savovic hiba után 8-ra nőtt a csabai előny. Kapaszkodott a Jászberény, de nem tudtak faragni hátrányukból, miután Bodnár védekezésben is megvillantotta tudását, majd Perovic bombázott és Medic is eredményes volt, 8:17. 10 pontos BRSE előny után Szpin váltotta Molcsányit és a címvédő tovább növelte az előnyét és Glemboczki is jött Bokan helyére, aki becserélése után egyből eredményes is volt, 10:21. A folytatásban a hazai közönség kántálta a „Harcoljatok” rigmust, de ez nem segített, hiszen Perovic bombájával maradt a 11 pontos csabai előny. 12:23-nál Szedmák váltotta Perovicot. A címvédő hibázott a hajrában, de végül 16:25-re lezárta az első etapot.

A második játékrészben Ivanovic kezdett Mlinar helyén és tartani tudta lendületét a BRSE, Medic két és Perovic két pontja után 3 ponttal léptek meg ellenfelüktől a csabai lányok. Ellenállhatatlanul játszott a címvédő, Perovic ász értékű nyitása után Medic blokkolt, 1:6. A folytatásban Tálas blokkolt, majd pedig jászberényi hibát tömkelegét láthatták a jelenlévők, 3:10. Ezt követően Bokan keze sült el, de elkezdett felzárkózni a hazai csapat, 7:11. Perovic válaszolt a berényiek rohamjára, majd gödörbe került a Jászberény és hibát-hibára halmoztak, 8:15. Honfitársai példáját követve Ivanovic is beköszönt ellenfelünknek, először támadásával, majd nyitásával volt eredményes, de Tálas szemfüles megoldása után 9-re nőtt csapatunk előnye, 10:19. Ekkor érkezett Medic helyére Bodovics és Molcsányi helyett Szpin a pályára, de Fábiánt is becserélte Paul Bogdan, Tálas helyére. Bodovics egyből megmutatta a hazaiaknak, hogy számolni kell vele, centerünk egyből ász értékű nyitással köszönt be. Részben a küzdőtér alacsony belmagassága miatt, de faragni tudott hátrányából Deme Gábor gárdája, 16:22. Paul Bogdan időkérése után Szedmák váltotta a fáradni tűnő Perovicot. A folytatásban először Bokan, majd az érkező Szedmák két pontjával zárta a szettet a BRSE, 16:25.

Eddig még nem látott felállásban kezdte a harmadik etapot a BRSE, Bokan helyére érkezett Mlinar, Ivanovic és Perovic mellé. A mérkőzésen harmadszorra is Medic pontjával indult útjára a szett, amelyet Mlinar bombái követtek, 1:4. A folytatásban azonban veszni látszott a kezdeti lendület, 5-nél egalizálni tudott a hazai csapat, majd kettővel lógott meg a csabai csapat, de 7-nél ismét döntetlen volt az állás, majd a Jászberény vette át a vezetést, 8:7. A momentum átkerült Deme Gábor együtteséhez, amelyet a vendégek trénere szakított meg egy időkéréssel, amelyet egy Perovic bomba egy Ivanovic ász és egy Bodovics centertámadás követett, így újból csapatunk vette át a vezetést 9:10. Perovic ismét lesújtott, amelyet két hazai pont követett, 11:11. Ekkor érkezett a pályára Mlinar helyett Bokan. Montenegrói összjátékot követően Ivanovic feladása után a frissen beálló Bokan volt eredményes, 12:13. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, minden csabai pontra érkezett a jászberényi válasz, 14:14. A két montenegrói légiósunk után a harmadik, Perovic is beszállt a partiba és Medic sem tétlenkedett, előbbi bombájával utóbbi pedig nyitásával szerzett pontot csapatunknak, 14:17. Bodovics sem akart kimaradni az adok-kapokból, fiatal centerünk óriási blokkot osztott ki a hazaiak csapatkapitányának, aki egyből a fejéhez is kapott, hogy mi történt, 14:19. A jászberényi időkérés után zárkózni tudott a fehér mezben szereplő házigazda, de egy rossz fogadási pozíció után ismét 5 egység volt a két csapat között, 16:21. Meccslabdához jutott a BRSE, az elsőt még nem, de a másodikat Bokan révén érvényesítette csapatunk, ezzel 18:25-re megnyerve az etapot és 0:3-ra a találkozót is.

Paul Bogdan: Örülök a látott játék képének, főként az első két szettet emelném ki, ahol ráerőltettük akaratunkat ellenfelünkre. Mind a 13 játékosomnak lehetőséget biztosítottam, ez azért volt fontos, hogy mindenki meccsritmusba kerüljön. A fiataloknak külön örülök, hiszen visszaláttam azokat az elemeket, amelyeket keményen gyakoroltunk az edzéseken.