Ismét Békéscsaba kapta meg a MEVZA Cup Final Four rendezési jogát!

Jelentős sportdiplomáciai sikert aratott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, hiszen a 2018-as év után, ismét sikerült Magyarországra, azon belül pedig Békéscsabára hozni a Közép Európai Kupa négyesdöntő rendezési jogát.

Az esemény időpontja: 2019. március 9-10., helyszín pedig a Békéscsabai Városi Sportcsarnok.

Az érintett csapatok kiléte, az, hogy kikkel kell megmérkőznie a Swietelsky – Békéscsaba csapatának a címvédéshez, a következő hetek során derül ki, hiszen az alapszakaszból még néhány mérkőzés hátra van.

“A tavalyi rendezvényt minden idők legnívósabb MEVZA négyesdöntőjének titulálták Európa szerte, így több oldalról is kaptunk jelzéseket, hogy szeretnék, ha a BRSE kandidálna 2019-ben is. Sokat gondolkoztunk kollégáimmal, hogy idén bele vágjunk-e, hiszen egyrészt 2018-ban nagyon magasra tettük a lécet, másrészt pedig hatalmas energiabefektetés és jelentős anyagi vállalás is egy ilyen esemény megszervezése. Végül úgy döntöttünk, hogy belevágunk, sikerült egy olyan projektet alkotnunk, amely elnyerte a döntéshozók tetszését. Újfent bizonyítani kívánjuk, hogy Békéscsaba egy remek hely, ahol az emberek szeretik sportot, a röplabdát, illetve a tavalyihoz hasonlóan rengeteg vendéget várunk szerte Magyarországról és határon túlról is.” – mondta Baran Ádám a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke.

A bécsi MEVZA Központ döntése alapján a férfiak négyesdöntőjét Ausztriában rendezik majd.