Hasznos mérkőzések az U19-ben!

Hasznos mérkőzések az U19-ben!
 
Az U19-es Bajnokság legutóbbi fordulóját a Vasas rendezte, ahol a BRSE fiataljai három nagyon hasznos mérkőzést vívtak. Ezen a tornán csak 3 szetteket játszottak a csapatok, hiszen mind a négyen már tagjai az elődöntőknek.
 
A csabaiak nélkülözték Kertész Petrát és Veres Cintiát, akik továbbra is sérültek, valamint edzőjüket Nagy Attilát is, akit Leiszt Máté helyettesített.
 
Az első meccs a Fatum-Nyíregyháza ellen álmoskás játékot hozott, az nyitó játszmát szoros küzdelemben hozták a csabaiak, amit egy rendkívül simán elveszített, majd egy hasonlóan megnyert játszma követett, így 2:1-es BRSE siker született.
 
A következő találkozót a Vasas ifistái ellen játszottuk, amelyen már sokkal koncentráltabban léptek pályára a csabai lányok. Az első két szettet ennek megfelelően a kiváló nyitásoknak köszönhetően egyértelmű fölénnyel a BRSE nyerte, a harmadik játszmában pedig mindenki lehetőséget kapott. Bár jól kűzdött a csapat, de ezt a játékrészt a Vasas nyerte.
 
Rögtön ezt követően a Fésüs Irén vezette Székesfehérvár következett, mely találkozó nagy küzdelmet és színvonalas röplabdát hozott. Az első játszmában a fehérvár kezdett jobban és bár a szett végén kapaszkodott a BRSE, de a játszmát ellenfelünk nyerte. A második etapban viszont a csabaiak kerültek fölénybe és szoros, izgalmas végjátékban sikerült is egyenlíteni. A harmadik játszma a másodikhoz hasonlóan alakult, viszont ezúttal a székesfehérváriaknak jött ki a lépés a szett végén.
 
Így a BRSE két győzelemmel és egy vereséggel zárta a tornát és készülhet az elődöntőkre.
 
Fatum Nyíregyháza – Linamar BRSE 1:2 (-27, 14, -11)
Vasas Óbuda – Linamar BRSE 1:2 (-20, -18, 18)
Linamar BRSE – Felsővárosi Fésüs RAF 1:2 (-21, 25, -23)
 
BRSE: Boskó Ágnes, Feld Bettina, Szűcs Gréta, Boskó Lili, Araczki Gyöngyvér, Tatár Gréta, Fábián Kata, Gellén Viktória, Sinka Dalma, Sebestyén Flóra, Rády Boglárka. Edző: Leiszt Máté.
 
Leiszt Máté: Hasznos volt ez a forduló, hiszen küzdelmes és szoros mérkőzéseket játszottunk. Volt ma minden: nagyon biztató momentumok és buta hibák is. Azt kértem minden meccs előtt a lányoktól, hogy felszabadultan játszanak, amit teljesítettek is.