Bodovics Hanna: A csapat magabiztos, felkészültünk a Vasas elleni Magyar Kupa mérkőzésre!

Fiatal, magyar játékosaink egyre több lehetőséget kaptak az elmúlt időszakban. Bodovics Hanna is egyike azon játékosoknak, akik letették névjegyüket, centerünk remekül használta ki az adódó alkalmakat és stabil játékával járult hozzá a csapatot sikereihez. Hanna, az Újpest elleni Extraliga találkozón már kezdőként, végig játszotta a mérkőzést és az ő jó teljesítménye is szükséges volt a csabai lányok diadalához.

-Mostanában egyre több lehetőséget kapsz, mit jelent számodra ez a bizalom?

B.H.: Rendkívül sokat tud lendíteni egy játékos teljesítményén, az ha tudja, hogy bízik benne a klub, a szakmai stáb és csapattársai. Rengeteg munka van a hátam mögött az edzéseken és amikor a mérkőzéseken megkaptam a lehetőséget padról beszállva, hogy segítsem a csapatot, akkor ezt igyekeztem is megragadni. Önbizalommal tölt el, hogy egyre nagyobb szerepet kapok a Paul Bogdan vezetőedzőtől, próbálom a legjobb teljesítményemet nyújtva meghálálni a bizalmat.

-Két óriási győzelemmel hangolt a csapat a szerdai találkozóra. Hogyan értékeled az UTE és a Pfeffingen elleni párharcot, mi az, amit át kell menteni a Vasas elleni mérkőzésre?

B.H.: Úgy érzem az előző két győzelmünk után jól látszott, hogy sikerült magunk mögött hagynunk azt a mumust, amely a szezon eddigi felében kísértett minket: a hullámvölgyet. Mindkét találkozón úgy mentünk fel a pályára, hogy teljesen az adott meccsre koncentráltunk és nem hagytuk, hogy külső vagy az ellenfél által okozott zavaró tényezők befolyásoljanak minket. Feljavultunk a nyitások terén, a támadásaink zöme ponttal zárult és jelentős előrelépést tettünk nyitás-fogadásunk megerősítésében is. Továbbá fontos azt is kiemelnem, hogy vezetőedzőnk szeret gyakran belenyúlni az összeállításba és egy pillanatra sem habozik, ha úgy érzi, hogy változtatásra van szükség. 14 játékos áll jelenleg a rendelkezésére és előszeretettel adja meg a lehetőséget mindenkinek, aki megérett rá.

-A Vasas ellen egy sorsdöntő mérkőzés előtt áll a csapat. Hogyan készültök, mely játékelemekre koncentráltok?

B.H.: Természetesen kielemeztük az óbudai találkozó játékát és az ott elkövetett hibákra építkezünk, hiszen azokat kell stabilizálnunk legfőképp. Kezd összeállni az év eleje óta gyakorolt taktikai és technikai elemek összessége, amely már meglátszódott az Újpest és a Pfeffingen elleni játékunkon is. Ugyan úgy készülünk erre a mérkőzésre is, mint az összes többire. Nem foglalkozunk az első meccs eredményével, magabiztosak vagyunk, hogy hazai pályán várjuk a visszavágót. Egyértelmű célunk, hogy Magyar Kupa döntőt játszunk február 17-én!

-Te személy szerint több szezont is eltöltöttél az óbudai együttesnél, milyen érzések vannak benned, amikor korábbi csapatod ellen kell szerepelned?

B.H.: A január 20-ai első találkozón volt bennem izgatottság rendesen, hiszen 5 éven keresztül edzettem nap, mint nap a Folyondárban. Mindig próbálok azzal a mentalitással játszani korábbi csapataim ellen, hogy ez is csak egy ugyan olyan mérkőzés, mint a többi. Természetesen a meccs után már baráti a hangulat, de a pályán ellenfélként kell korábbi csapattársaimra tekintenem és a győzelemre kell fókuszálni. Villám Lilla az egyik legjobb barátnőm, de január 30-án ellenfelek leszünk ismét és tudom, hogy ő is és én is mindent meg fogunk tenni csapataink sikeréért.