Érd jövünk!

Szenzációs győzelem! Zsinórban negyedik alkalommal jutottunk a Magyar Kupa döntőjébe!

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – Vasas Óbuda 3:0 (18, 16, 20)

Női Magyar Kupa elődöntő 2. mérkőzés, Békéscsaba – 1100 néző. Vezette: Ujházi Mónika, Árpás Krisztina.

Békéscsaba: Tálas (2), Bokan (8), Bodovics (6), Perovic (16), Ivanovic (9), Medic (8). Csere: Molcsányi (1) (libero), Mlinar (1), Bodnár. Vezetőedző: Paul Bogdan.

Vasas: Konstelanská (11), Ambrosio (2), Erzen (3), Török (9), Abdulazimova (2), Takagui (1). Csere: Bozicevic, Mihály (libero), Villám (3), Lopes da Silva (2), Durst. Vezetőedző: Jakub Gluszak.

Eredmény alakulása: 1. szett: 8:3, 16:13, 21:14. 2. szett: 8:5, 16:10, 21:14. 3. szett: 8:6, 16:13, 21:17.

A szerda esti visszavágó volt hivatott dönteni a Magyar Kupa döntőbe jutás kérdéséről. A találkozó a Vasas várta előnyből, hiszen az első mérkőzésen 3:2-es előnyt szereztek a fővárosiak. A csabai oldal fogadkozott, hogy az elmúlt hetek javuló teljesítményéből kiindulva stabil és erőtől duzzadó játékkal, valamint a hazai szurkolók támogatásával meglesz zsinórban a negyedik MK finálé.

Ennek megfelelően határozottan kezdett a BRSE, az első szett elején Perovic bombázott, Ivanovic blokkolt, majd Bodovics és Tálas ászokkal teremtett tetemes csabai vezetést, 8:3. A vendég időkérés után megérkezett ellenfelünk is a mérkőzésbe, egészen pontosan 2-re faragták a hátrányukat, 9:7. Sőt, 11-nél egalizálni tudott a Vasas precíz támadásaiknak köszönhetően. Ksenija Ivanovic vette a hátára a csapatot és 19:14-es hazai vezetés után egy hosszú labdamenetet zárt le játékosunk, melynek következtében majdnem felrobbant a csarnok a csabai szurkolók hangorkánkától. Perovic folytatta honfitársa törekvéseit, aki ász értékű nyitásával növelte a csabai előnyt, majd kiengedtek a hazaiak és a Vasas egészen 4 egységre tudott felzárkózni, 22:18. Innen azonban már nem volt kegyelem, az utolsó három pontot csapatunk szerezte, 25.18:

A második periódusban elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. Aztán Medic tartott blokk bemutatót, aki egymás után kétszer takarta be Villám Lillát, aki ezen a napon nem sokat tudott hozzátenni csapata teljesítményéhez, 9:5. Ivanovic is beköszönt a blokkpartyba, majd Bodovics támadta tette át teljes erőből a másik térfélre a labdát, 15:9. Mlinar érkezett Ivanovic helyére, aki egyből egy ásszal köszönt oda a fővárosiaknak, 21:14. Innen már az ötszörös magyar bajnok együttes nem engedte ki a kezéből az előnyt és lezárta a második etapot is, 25:16.

Nem adta fel a Vasas, a harmadik szettet rögtön két ponttal nyitották, de jött Bodovics és Bokan, akik egalizálni tudtak, 3:3. Ezt követően nem mindennapi jelenet következett, Molcsányi nem ismert elveszett labdát, majd a vendégek lágyan áttett labdájára mozdult liberónk, aki nemes könnyűséggel tette vissza a másik térfélre a labdát és szerzett pontot vele a csapatnak. Perovic hajszál pontos ütése után 2-re nőtt a csabai előny, amelyet egészen 9:7-ig meg tudott tartani a BRSE. Ezt követően érkezett 3 vendég egység, amelyre jött is egyből Paul Bogdan időkérése, 9:10. Molcsányi tartotta lelket a csapatban, ebben az etapban egyszerűen felszántotta a parkettát válogatott liberónk, amelyet természetesen a közönség is elismert és jött a dicsérő szöveg „Nagy vagy Kicsi, nagy vagy!”. A csapat többi játékosa is belendült, először Bodovics ütött egy ászt, majd Ivanovic és Perovic bombázta szét a vendég sáncot, 17:13. A folytatásban mindkét csapat hibázott, de a Vasas játékosain látszott, hogy kezdenek hitehagyottá válni. Ezt ki is használta a Békéscsaba, Medic támadott, majd blokkolt és Bokan is termelte az egységeket, 20:15. Innen már nem volt visszaút, Bodovics támadása után 4 meccslabdához jutott a BRSE. Nem tétovázott a magyar bajnok, Perovic az első leendő alkalomból pontot csinált, ezzel lezárva a szettet 25:20-ra, a mérkőzést 3:0-ra és eldöntve, hogy a BRSE lesz február 17-én Érden, a Magyar Kupa döntőjében.

Paul Bogdan: Nagyon sokat és keményen dolgoztunk az első mérkőzés óta. Január 20-án az idei legrosszabb teljesítményünket nyújtottuk, azonban az előző találkozóinkon is látszódott, hogy visszatértünk a helyes ösvényre. A nyitás-fogadásunk stabil volt, a szerváink pontosak és ponterősek voltak és a védekezésünk is rendben volt. Tudtuk, hogy hazai környezetben, szurkolóink támogatásával kiharcoljuk a továbbjutást!