Győzni megyünk Nyíregyházára, a csütörtöki CEV Kupa mérkőzés árnyékában!

Csapatunk idegenben, a Continental Arénában kezdi meg a február havi meccsdömpingjét, hiszen február 4-én hétfőn, 20 órától a Fatum Nyíregyháza együttesével küzdünk meg a hazai pontvadászat 17. fordulójában.

A felek a Magyar Kupában hangoltak a mérkőzésre, csapatunk magabiztos 3:0-s győzelmet aratott a Vasas Óbuda ellen, míg hétfői ellenfelünk a Jászberényt verte meg 3:0 arányban, ezzel mindkét együttes kvalifikálta magát a február 17-én esedékes fináléra.

A Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE jelenleg 15 lejátszott mérkőzéssel, 33 ponttal a hazai pontvadászat második helyét foglalja el, míg a Nyíregyháza 14 meccsel 31 ponttal a harmadik helyet. Egy újabb békéscsabai siker esetén 5 pont választaná el a két együttest egymástól.

Csapatunkra három találkozó is vár a héten, hiszen a nyírségi bajnokit követően csütörtökön a CEV Kupában érdekeltek Molcsányi Ritáék a legjobb 4 közé jutásért, francia ellenféllel szemben, míg szombaton a Jászberény érkezik Békéscsabára. Még kérdéses, hogy a szakmai stáb milyen rotációban gondolkozik, hiszen ilyen szintű terhelés mellett ez elengedhetetlen.

A párharcról vezetőedzőnket, Paul Bogdant kérdeztük:

„Egy újabb mérkőzésekkel zsúfolt hónap elé nézünk és a bajnokság végéhez közeledve nem lankadhat a figyelmünk, hanem fokozatot kell váltanunk és megmutatni riválisainknak, hogy még mindig mi vagyunk Magyarország legerősebb klubja és legjobb csapata. Tiszteljük ellenfelünket, tudjuk, hogy milyen játékerőt képvisel a Nyíregyháza és nem csupán hétfőn, hanem a kupadöntőben és a bajnokság rájátszásában is találkozhatunk még velük. Csapatunk láthatóan összeért az elmúlt időszakban és ahogy közeledik a szezon vége, úgy mérkőzésről-mérkőzésre fejlődik a játékunk. Ha a Nyíregyháza ellen is meg tudjuk tenni a következő lépést, akkor győzelemmel térünk vissza Békéscsabára.” – fogalmazott Paul Bogdan.

A mérkőzést a helyszínről, 20 órától élőben közvetíti az M4 Sport.

Hajrá BRSE!