Bodnár Dorottya: hatalmas lehetőség kapujában állunk, hazai pályán előnyt kell szereznünk francia ellenfelünk ellen!

Nemzetközi kupaporondon folytatja februári meccsdömpingjét a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE, hiszen február 7-én csütörtökön, 17 óra 45 perctől a francia, Saint Raphael Var VB együttese ellen mérkőzik meg a magyar bajnok. A párharc első találkozóját hazai közönség előtt várhatja csapatunk, Bodnár Dorottyát kérdeztük a CEV Kupa negyeddöntőjének nyitó mérkőzéséről.

– A svájci Pfeffingen, a Vasas és az Újpest ellen nyújtott játékotok alapján tudunk kellemetlen perceket okozni a Saint Raphael együttesének. Hogyan látod a 2019-es esztendőt eddig?

B.D.: Egy mozgalmas január van a hátunk mögött, kemény munkával és sok új taktikai elemmel. Ha az év első hónapját tekintjük, akkor 6/5-ös mérleget hoztunk, amely szerintem teljesen elfogadható, figyelembe véve azt a tényt is, hogy 2019-es esztendőt új vezetőedzővel kezdtük meg. Véleményem szerint jól haladunk az új játékelemek elsajátításával, bár akad még jócskán csiszolni való. Feljavultunk két, korábban kritikus elemben, a nyitásban és a fogadásban, amely a nemzetközi porondon való meneteléshez elengedhetetlen. A Nyíregyháza elleni mérkőzésünkön láthatóan koncentrációs problémák adódtak, hiszen amint 20 pont fölé érkeztünk az első és második szettben, kiengedtünk és ellenfelünk átvette az irányítást. Tanulunk belőle és csak az előttünk álló feladatokra koncentrálunk, hiszen a CEV Kupában nagy lehetőség előtt állunk, valamint a Magyar Kupa fináléja is közeleg.

– A CEV Kupa sorsolásra ránézve láthatjuk, hogy a legjobb nyolc között Galatasaray – Alba Blaj, Bacau – Olomouc, Busto Arsizio– Mulhouse párharcok vannak még a BRSE – Saint Raphael-en kívül. Mit gondolsz, milyen ágon vagyunk?

B.D.: Úgy gondolom, hogy nem rossz a sorsolásunk ebből a szempontból. A Galatasaray és az Alba Blaj két nagyon erős együttes és mindketten tagjai voltak tavaly a Bajnokok Ligája négyesdöntőnek. Ebből kiindulva szerencsések voltunk, hogy elkerültük őket, hiszen ez a párharc akár döntő is lehetne a sorozatban, de az egyik gárdának ki fog esni közülük. A másik óriási összecsapás a Busto Arsizio – Mulhouse párharc, amely szintén lehetne akár a CEV Kupa döntő párosítása is, hiszen egy olasz és egy francia elit együttesről beszélünk. Az Olomouc gárdáját ismerjük a MEVZA Cup-ból, de azt is tudjuk, hogy a Bacau sem gyenge. Összességében kaphattunk volna erősebb csapatot is, azonban a Saint Raphael is kiváló együttes, rutinos, remek játékosokkal, akik a francia pontvadászatban edződnek hétről hétre. Hatalmas küzdelmet várok, óriási csata lesz, azt gondolom, van esélyünk az elődöntőbe jutni, amely újabb sporttörténelmi sikert jelentene klubunknak.

-Milyen a csapaton belüli összhang, mekkora verseny van a kezdőcsapatba kerülésért?

B.D.: Egészséges versenyről beszélhetünk, hiszen a nap végén nem az egyén, hanem a csapat kerül az előtérbe. Személy szerint örülök, hogy Bodovics Hanna egyre több lehetőséget kap center pozícióban, hiszen hasznos tagja a csapatnak. Én nem úgy élem meg ezt, hogy „kidúr” engem a kezdőből, vagy elveszi a játék lehetőségemet, hanem hogy tényleg fejlődik, keményen odateszi magát az edzéseken és a mérkőzéseken is, ennek pedig örülök. Természetesen én is mindent megteszek azért, hogy hétről-hétre fejlődjek és új elemeket építsek be a játékomba, amellyel a csapat hasznára válhatok.

-Mit érdemes tudni a francia ellenfélről?

B.D.: Igazából a szakmai stábbal kezdeném, hiszen nem kisebb név ül a franciák kispadján, mint Giulio Cesare Bregoli, aki amellett, hogy a Saint Raphael vezetőedzője, a női olasz válogatott másodedzője is. Így komoly nemzetközi tapasztalattal és sikerekkel rendelkezik. Ami a játékoskeretet illeti, elég vegyesnek mondható. Sok légióssal rendelkeznek, többek között belga, angol, amerikai, szlovák, puerto ricoi, de montenegrói játékosuk is van.. Biztosra tudjuk, hogy ellenünk egyik mérkőzésen sem fog játszani Marija Milovic, aki a montenegrói válogatott oszlopos tagja. A center horror boka és vállsérülést szenvedett, így a franciák egyik alapembere huzamosabb időre kidőlt. Eddigi idei szereplésük vegyesnek mondható, hiszen bravúr győzelmek és meglepő vereségek is gyarapítják eredménysorukat. De nem véletlen, hogy eljutottak a legjobb 8 közé a CEV Kupában, ahogy azt már korábban elmondtam, itt nincsenek gyenge csapatok.

-Összességében hogyan látod a franciák elleni párharcot?

B.D.: Mivel oda és visszavágóról beszélünk, tehát egy mérkőzésen semmi sincs nyerve, sem vesztve. Tudjuk, hogy óriási lehetőség előtt állunk, ennek tudatában mindent megfogunk tenni a sikerért. Lélektani előnyből várhatjuk az első meccset, hiszen hazai közönség előtt bármire képesek vagyunk és tudjuk, hogy hazai pályán, szurkolóink támogatásával megtehetjük az első lépést. Maximális koncentrációval kell a pályára lépnünk, egy ilyen ellenfél könyörtelenül megbüntet minden apró hibát. Szeretnénk bizonyítani, éhesek vagyunk a sikerre!