U21: Egy győzelem, egy vereség az elődöntőben

Március 15- e alkalmából junior csapatunk nem csak a márciusi ifjakra és a szabadságharcra emlékezett, hanem nagyon fontos mérkőzéseken kellett pályára lépnie.

Az U21-es bajnokság elődöntőjének első fordulójára Budapesten került sor. Az alapszakasz helyezések alapján kerültek kialakításra a csoportok. A sors fintora, illetve az alapszakaszban játszott mérkőzések eredményei folytán az ország öt legerősebb együttese közül három került egy csoportba.

Az MTK, a Vasas és a BRSE csapataiban rengeteg olyan fiatal játékos van, akik már a felnőtt keretnek is tagjai, így magas színvonalú csatákra lehetett számítani. Az MTK azonban nélkülözte legjobbjait, a BRSE-ben pedig sérülés miatt Szedmák Réka, Veres Cintia és Kertész Petra is hiányzott.

A viharsarkiak nagyon nehezen lendültek játékba a fővárosiak elleni első mérkőzésen. Nyitás- nyitásfogadási hiba volt bőven, így a kék-fehérek a behúzták az első játszmát. A folytatásban azonban beindultak a csabai lányok és három sima szettben biztosították be a győzelmet. Mivel az első mérkőzésen a Vasas simán verte az MTK-t, ezért a nap döntőjére kerülhetett sor az utolsó találkozón.

Jobban kezdtek a piros-kékek, stabilabb alapjátékuknak köszönhetően egy- két pontos előnyt tudtak kialakítani, amelyet a végjátékig megőriztek, majd két viharsarki hibát kihasználva 25:20-ra hozták ezt a játékrészt.

A második szettben magasabb fokozatra kapcsolt a BRSE, erőteljesebb támadójáték, fegyelmezettebb védekezés jellemezte ekkor a csapatot. Sokáig fej – fej mellett haladtak, majd a viharsarkiak tudtak három pontos előnyt kiépíteni, amelyet azonban a szett végére leadtak, így a fővárosiak már 2-0-ás vezetésnek örülhettek.

A harmadik etapban egy nagyon stabilan és magabiztosan játszó csabai csapat lépett a parkettre. Végig vezetve a szettet esélyt sem adtak ellenfelüknek, s nagy fölénnyel nyerték a játékrészt. Nagy Attila tanítványai a 4. játszmában ott folytatták, ahol az előzőben abbahagyták, a szép játék azonban a szett közepére elfogyott. Beragadt a csapat egy állásba, ahonnan már nem volt visszaút, bár a szett végére a cserék még lendítettek a játékon, azonban a győzelemhez ez is kevés volt.

Az április 6- i visszavágón tehát még minden nyitott, az országos döntő legjobb hat csapata közé innen az első két helyezett jut be. Jelen pillanatban tehát a BRSE továbbjutásra áll, azonban három hét múlva ennél jobban kell játszaniuk a lányoknak.

U21 elődöntő, C csoport, 1. torna:

Linamar BRSE- MTK Budapest 3:1 (-16, 14, 16, 17)
Linamar BRSE- Vasas Óbuda 1:3 (-20, -23, 12, -20)

Linamar BRSE: Boskó Ágnes, Boskó Lili, Glemboczki Zóra, Sebestyén Flóra, Szűcs Gréta, Araczki Gyöngyvér, Tatár Gréta, Fábián Kata, Feld Bettina, Gellén Viktória, Rády Boglárka, Juhász Réka. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: Reális eredmény született ma. Az MTK ellen ebben a felállásban ennyivel jobbak voltunk. A Vasas ellen sajnos az alapjátékunk több hibát hordozott magában, mint kellett volna. A második szett előnyből történő elvesztése megpecsételte a mérkőzés sorsát. Áprilisban igyekszünk javítani és kiharcolni a döntőbe jutást.