Hasznos erőfelmérő Nyíregyházán

Kétnapos nemzetközi tornán járt egyesületünk U15-ös korosztályának egyik csapata.
A meghívásos tornán évek óta visszatérő vendégek lehetünk, nem volt ez  másként idén sem. A szakvezetés úgy döntött, idén nem a legidősebb, és esetlegesen a torna megnyerésére is esélyes csapattal utazunk el, hanem a jövő évi bajnokságra készülvén egy 2006-2008 év között született gárda versenyezhetett a hétvégén.
A csapat a kilencedik helyen zárt a 12 csapatos mezőnyben, 3 győzelem mellett két vereséggel, ami csak azért okozhatott hiányérzetet a játékosoknak és az edzőnek,  mert mindkét elveszített mérkőzésen győzelmi esélyt  elszalasztva kapott ki a csapat, s ezáltal csak a 9-12. helyért játszhatott. Egy kicsivel jobb koncentrációval, és a fontos pillanatokban hozott jobb döntésekkel reálisan elérhető lett volna a 4-6 hely valamelyike az igen erős mezőnyben.
A tornát végül a Vasas nyerte a házigazda Nyíregyháza előtt, a bronzérem Újpestre került, a legjobb külföldi csapat az Ukrán Stríj az 5. helyen végzett. A szakemberek Tuska Brigittát beválasztották a torna All Star csapatába.
Eredmények:
Csoportmérkőzések:

Linamar BRSE – Nyíregyházi Sportcentrum ‘B’ 2-0 (21,22)

Linamar BRSE – Stríj (Ukrán) 0-2 (-25,-24)

Nyolcaddöntő:

Linamar BRSE – Kikinda (SRB) 1-2 (20,-23,-7)

9-12, helyért:

Linamar BRSE – Nyíregyházi Sportcentrum ‘B’ 2-0 (21,22)

9. helyért:

Linamar BRSE  Dunakanyar SE 2-0 (23,13)

BRSE: Tóth Sára, Fekete Ramóna, Tuska Brigitta, Lázár Kamilla, Hajdú Réka, Korcsok Karolina, Erdei Kinga, Matuska Orsolya, Tóth Adrienn, Gajdács Lina, Bartolák Annabella, Nánási Zoé, Kuba Boglárka. Edző: Nagy Attila.
Nagy Attila: Hasznos torna volt, sok mindenre választ kaptam. Az biztos, hogy helyenkén saját magunk ellenségei vagyunk-voltunk, gondjaink vannak még mindig a koncentrációval, a helyes döntések meghozatalával kiélezett helyzetekben, pedig ezek megléte elengedhetetlen a sportban. Megyünk tovább az utunkon, biztos vagyok benne, hogy a sok munka beérik a végén, ezeket a pillanatokat nehéz kezelni a gyerekeknek, de minden ilyen élethelyzet után erősebbek leszünk.