Glemboczki Zóra: győzni megyünk az MTK otthonába!

A Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE saját nevelésű játékosa nagyszerű teljesítményt nyújtott a Vasas elleni szezonnyitó mérkőzésen, számos alkalommal lendítette át csapatunkat egy-egy nehezebb pillanatban.

– Mintha egy másik Glemboczki Zórát láttunk volna a pályán, mint az előző szezonban. Nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is tekintetben is szemmel látható volt az előrelépés. Minek köszönhető a formajavulás?

G.Z.: Egyrészt egészen más fizikális felkészítést kaptunk ebben az évben, ennek köszönhető, hogy ilyen jó állapotban vagyunk. Másrészt pedig a klub biztosít egy szakembert, aki sokat segít a mentális felkészülésben, ami hozzájárult magabiztosságom eléréséhez. Természetesen van még min dolgozni, de az előző idényhez képest sokkal erősebbnek érzem magam mind fizikálisan, mind mentálisan.

– Tóth Gábor kezdőként számolt veled a múlt hétvégi mérkőzésen. Hatással van a teljesítményedre a bizalom? Mekkora a konkurenciaharc a pályára lépésért?

G.Z.: Két éves szerződést kötöttünk, ami azt mutatja, hogy a klub bízik bennem, amit szeretnék a teljesítményemmel meghálálni. Már a felkészülési időszak előtt elhatároztam, hogy a kezdő hatosban szeretnék szerepelni. Anastasiya velem egyidős, rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, de nem volt kérdés számomra, hogy felveszem a kesztyűt, megküzdök Gábor figyelméért és mindent beleadok, hogy engem válasszon.

– Melyek a céljaid ebben a szezonban egyéni, illetve csapat szinten?

G.Z.: Szeretném megőrizni a kezdő pozíciómat, ezért végig harcolni fogok. A csapattal biztos vagyok benne, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy trófeát vagy trófeákat nyerjünk ebben a szezonban!

– Mit vársz a szombati, MTK elleni mérkőzéstől?

G.Z.: Egy jócskán átalakult együttessel fogunk találkozni szombaton. Kedden még a Vasas elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményünket elemeztük, aztán a hét második felében már az ellenfelünkkel foglalkoztunk, azonban elsődlegesen a saját játékunkra koncentrálunk. Agresszívan és maximális koncentrációval kell pályára lépnünk, akkor a siker sem marad el. Győzni megyünk Budaörsre!

A mérkőzést Kiss Zoltán és Soltész Róbert vezeti, a vonalbírók pedig Takács Ádám és Csikós Zoltán lesznek.

2020. október 10. – 17 óra: MTK Budapest–Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE (Extraliga, 2. forduló); Aramis SE Futsalcsarnok (Budaörs)