Háromból három!

Újabb idegenbeli győzelemmel maradt a makulátlan mérleg.

UTE – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 1-3 (25, -23, -12, -8)

Extraliga 3. forduló, Budapest, 200 néző. Vezette: Adler L., Tillmann Gy.

Újpest: Bagyinka 3, Rachkovska 9, Bezhandolska 8, Petőváry 13, Szabó L. 4, Carabali 12. Csere: Karabaheva (liberó), Villám Cs., Manninger 1, Németh H. 1, Pécsi.  Vezetőedző: Horváth András

BRSE: Kosekova, Glemboczki 16, Drpa9 , Vander Weide 2, Grudina 13, Pekárik 12. Csere: Molcsányi (liberó), Bezsonova 20. Vezetőedző: Tóth Gábor

A forduló rangadóját rendezték péntek este Újpesten, hiszen két eddig még veretlen gárda csapott össze az Extraliga 3. fordulójában. A házigazda UTE és a vendég Békéscsaba is 2-2 sikerrel vette az első két kört.

Az első pontot Carabali révén a hazaiak szerezték, de Glemboczki nyomban kettővel válaszolt. Nem sokat tapogatóztak a felek, rögtön nagy adok-kapok alakult ki. A játékrész közepén az UTE lépett meg 3 ponttal, nyomban időt is kért Tóth Gábor. Ennek ellenére nem csökkent a különbség, így ismét magához rendelte övéit. Az mérsékelt teljesítménnyel kezdő Vander Weide helyett érkezett Bezsonova, aki rögtön ponttal mutatkozott be. Grudina támadása, majd remek nyitása után pedig már egyenlőt mutatott az eredményjelző. Egálról indult a hajrá, amely hatalmas izgalmakat hozott. A csabai hibákat kihasználó fővárosiak a 3. szettlabdájukat értékesítették, így megnyerték az 1. szettet.

A második etapra egy alaposan felpaprikázott Békéscsaba érkezett a pályára. Molcsányi szinte elérhetetlen labdákat szedett össze és támadásban is megvolt a kellő agresszivitás. Glemboczki továbbra is stabilan teljesített, de a többiek is igyekeztek felzárkózni hozzá. A szett közepén a korábbi 9 pontos BRSE előny 5-re csökkent, de Bezsonova révén tartotta magát csapatunk. Aztán újabb fordulat jött, feltámadtak a hazaiak és 23-nál kiegyenlítettek. Innen azonban már csak csabai pontok születtek, így kiegyenlítettük a szettek állását.

A harmadik játékrész elején a vendégek domináltak, 1:5-nél Horváth András kért időt. Ezt követően sem változott a játék képe, annak ellenére, hogy a csabai kulcsemberek közül Marta Drpa és Barbora Kosekova sem nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményt. 9:19-nél 10 pont volt közte, amit még növelni is sikerült a szett végére.

A negyedik etap Grudina bombával indult, de mindent egy lapra feltéve küzdött a meccsben maradásért az UTE. Növelt a csapásszámon Tóth Gábor alakulata, összeállt a védekezésünk, jelentős előnyre tett szert az ötszörös bajnok, amely megőrizte azt a találkozó végéig, így harmadik idegenbeli mérkőzését is sikerrel vette a BRSE.

Következik jövő héten szombaton a Fatum Nyíregyháza elleni rangadó.

MESTERMÉRLEG:

Horváth András: Örülünk annak, hogy az első két szettben fel tudtuk venni a versenyt a Békéscsabával. Látnunk kell, hogy van a két csapat között még különbség, de azon dolgozunk, hogy ez minél szűkebb legyen. Gratulálok a Békéscsabának!

Tóth Gábor: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az Újpest az első szettben nagyon összeszedett játékot produkált, azonban Anastasiya Bezsonova viszont jól szállt be, azt gondolom, hogy ennek is köszönhetjük, hogy három ponttal távoztunk a fővárosiak otthonából.