Ott az első!

Idegenben nyertünk 5 szettes rangadót az Extraliga első fordulójában.

Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 2:3 (21; -22; -19; 16; -4)

Extraliga 1. forduló, Budapest, zárt kapuk mögött. Vezette: Ujházi M., Bátkai-Katona Á.

Vasas: Zernovic 6, Ambrosio 2, Török 12 , Strunjak 8, Popovic 20, Nogueras 2. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 4, Kalicanin 12, Windisch 3, Takács D. Vezetőedző: Jakub Głuszak

BRSE: Kosekova 7, Glemboczki 13, Drpa 24, Vander Weide 16, Grudina 7, Pekárik 6. Csere: Molcsányi (liberó), Bezsonova 1, Zólyomi 3, Cicic. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasárnap este a Vasas elleni találkozóval kezdte meg csapatunk szereplését az Extraliga 2020/2021-es idényében.

Az első etapot a csabaiak kezdték jobban, hazaiak lengyel mestere gyorsan magához is rendelte övéit. Használt a fejmosás, mivel Török nyitássorozata után már a Vasas vezetett. A fővárosiakhoz visszatérő Popovic igazolta klasszisát, hatalmas bombái rendre nehéz feladat elé állította a BRSE védelmét. Aztán újabb fordulat következett és már békéscsabai vezetést mutatott az eredményjelző. Parázs küzdelem alakult ki, 18-nál egyenlített a Vasas, sőt könyörtelenül kihasználva megingásainkat meg is nyerte az első játékrészt.

A második szett hasonlóan nagy küzdelmet hozott, nem fukarkodtak a szép megoldásokkal a felek. Pár ponttal a BRSE állt jobban, szívósan küzdött a Vasas és többször is közel álltak az egyenlítéshez Török Katáék, de Glemboczki pontjaival hősiesen megvédte előnyét és kiegyenlítette a szettek állását a vendégcsapat.

A harmadik játékrészben sebességet váltott a Swietelsky – Békéscsaba, Molcsányi nagyszerűen dolgozott mezőnyben, míg a blokkjaink is megszilárdultak, szinte áthatolhatatlan falat építettünk ebben a szakaszban. 8:15-nél cserékkel próbálta megállítani a BRSE száguldását a fővárosi együttes. Kozmetikázni tudta ugyan az eredményt a Vasas, azonban a Tóth Gábor együttese átvette a vezetést a szettek állását tekintve.

A negyedik etapra érkezett a hazaiak kezdősora, ezzel együtt magához is ragadta a kezdeményezést a fővárosi gárda. A vendégek mestere előbb cserékkel majd időkéréssel próbálkozott, de a Vasas magabiztos előnyre tett szert, melyet meg is tartott a játékrész végéig.

Következett a döntő szett! Lányaink elszánt tekintettel indultak csatába, Tóth Gábor pedig hol higgadtan rajzolta táblájára taktikát, hol pedig szikrázó tekintettel lelkesített. Villámrajtot vettünk, előbb 1:6, majd 1:9 volt az állás. Érezni lehetett, hogy ma este nem vehetik el tőlünk a sikert. Marta Drpa igazi vezérként állt soraink elejére, de a többiek is felnőttek hozzá, nagybetűs csapatként küzdve nyertük meg a szezonnyitó rangadót!

MESTERMÉRLEG:

Jakub Głuszak: Annak ellenére, hogy megnyertük az első szettet, nem kezdtünk jól. Egy olyan csapat ellen, mint a Békéscsaba az elejétől a végéig koncentráltan kell játszani. Az szezon elején járunk, sokat kell még dolgoznunk. Gratulálok a Békéscsabának!

Tóth Gábor: Egy végletekig kiélezett csata után harcoltuk ki a győzelmet! Örülök a jó kezdésnek, de még hosszú út áll előttünk.