GYŐŐŐŐŐZELEEEEEEM!!!

Hatalmas küzdelem után idegenben nyertünk rangadót!

Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (19; -18; -27; -22)

Extraliga 4. forduló, Nyíregyháza, 800 néző. Vezette: Jámbor, Dr. Árpás

Nyíregyháza: Najdic 2, Radosova 21,  Vasileva 14, Lacombe 14, Ortiz 11, Lászlop 2. Csere: Tóth F. , Tóth D. (liberók) , Varga E. 6, Francesco. Fuchs. Vezetőedző: Németh Szabolcs

BRSE: Kosekova, Glemboczki 17, Drpa 17, Vander Weide 15, Grudina 5, Pekárik 6. Csere: Molcsányi (liberó), Bezsonova 1, Cicic 1. Vezetőedző: Tóth Gábor

Az Extraliga 4. fordulójának rangadóját rendezték szombaton este Nyíregyházán, hiszen a házigazda Fatum a Kaposvár és a Vasas elleni összecsapását is sikerrel abszolválta, míg a vendég Békéscsaba neve mellett 3 mérkőzésből 3 győzelem állt.

Jól kezdte a találkozót a BRSE, a nyírségiek csak 10-nél érték be a vendégeket. Remek hangulatú, nívós labdamenetekkel tarkított mérkőzést láthatott a nagyérdemű. A szett közepén átvette a vezetést a Fatum, Tóth Gábor nyomban időt is kért. Bár a különbség csökkent, de továbbra is a hazaiak tartottak előrébb. Jött Bezsonova és Cicic, küzdött a BRSE, azonban elég volt néhány buta hiba, amit kihasználva a Nyíregyháza megnyerte az első szettet.

A második etapra megérkezett a meccsbe Marta Drpa, aki pontjai nagyon hiányoztak az elején. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem csökkent a tempó. Aztán ritmust váltott a Békéscsaba, a stabilan játszó Glemboczki mellé felzárkóztak a többiek. Feladót cserélt Németh Szabolcs, valamint érkezett Varga Eliza is. Ez sem zavarta meg Molcsányiékat, akik kiegyenlítették a szettek állását.

A harmadik játékrész is az előzőekhez hasonló heroikus küzdelmet hozott, a BRSE derekasan harcolt és vezetett is néhány ponttal. Tina Grudina remek blokkjai, Molcsányi Rita mezőnymunkája és Glemboczki Zóra támadásai éltették a csabai reményeket. 14:18-nál időt kért a hazai mester, nem adta fel a szabolcsi gárda. Majd egy leérkezésnél Anastasiya Bezsonova rogyott össze fájdalmas arccal, játékosunkat ölben vitték le. A lélektani előnyt kihasználva, a hajrában egyenlített a Fatum, de nem tört meg a legendás csabai szív csapatunk őrületes izgalmak után megnyerte szettet.

A negyedik etapban a Nyíregyháza kezdett jobban, de minden erejét mozgósítva zárkózott csapatunk, sőt 17-nél már nálunk volt a vezetés. De a mérkőzés még tartogatott további fordulatokat, a hazaiak újra előnyre tettek szert, úgy nézett ki, hogy kicsikarják az ötödik szettet. Azonban a csattanó még hátra volt, a csabai lányok egymásért küzdve, elveszett labdát nem ismerve egyenlítettek és egy a női röplabda minden szépségét felvonultató találkozón kicsikarták a győzelmet, megőrizve makulátlan mérlegüket.

MESTERMÉRLEG:

Németh Szabolcs: – Gratulálok a Békéscsabának! Nagyon színvonalas meccsen kerekedett felül rajtunk az ellenfelünk. Nívós, közönségszórakoztató röplabdával állt elő a két csapat. Sok, ki nem kényszerített hibánk volt, ami picit a koncentráció hiányának betudható. Tudtuk, hogy nem nyerünk meg minden meccset a bajnokságban, ennek is eljött az ideje, hogy vereséget szenvedtünk. Ebből sokat kell tanulnunk, ki kell javítani a hibákat, hogy innentől újra győzelemmel hagyhassuk el a pályát.

Tóth Gábor: – Magas színvonalú röplabdát produkáltak a csapatok, elismerésem a hazai együttesnek, komoly küzdelemre kényszerítettek minket. Fegyelmezetten játszottunk, a második szettre pedig teljesen összeállt a játékunk, a legnehezebb pillanatokban pedig helyén volt a szívünk.