Nagyszerű debütálás!

November 7-én, a DVTK elleni mérkőzésen újoncot avatott csapatunk, hiszen bemutatkozott az Extraligában a BRSE saját nevelésű játékosa, Kertész Petra. Ebből az apropóból beszélgettünk a sportolóval.
– Mikor és hogyan tudtad meg, hogy pályára fogsz lépni a DVTK elleni mérkőzésen? Hogyan készültél életed első Extraligás meccsére?
K.P.: Már annak nagyon örültem, hogy az utazó keretben leszek, majd pedig közvetlen a mérkőzés előtt tudtam meg, hogy én leszek az egyetlen liberó. Attól a pillanattól kezdve, elkezdtem nyugtatni magam, nem túlizgulni. Tudtam, hogy ha mindent a megbeszéltek szerint csinálok, úgy ahogy edzésen is, akkor nem lesz baj.
– Tudósítások kiemelték, hogy megbízható teljesítményt nyújtottál a mérkőzés alatt. Hogy érezted magad a pályán?
K.P.: Próbáltam minél többet nyújtani és biztos pontja lenni a csapatnak. Igaz, hogy még nincs meccstapasztalatom a felnőtt mezőnyben, de igyekeztem higgadt maradni. A játékot nagyon élveztem, Zórival azt gondolom, hogy jól működik az összhang, a többiekkel pedig egyre jobban kialakul.
Megkérdeztük Petra nevelőedzőjét, Nagy Attilát, valamint a felnőtt csapat vezetőedzőjét, Tóth Gábort is, ők hogyan látják a fiatal játékos előmenetelét.
“Petra, becenevén Picúr kivételes képességekkel megáldott játékos. Nagyon régen dolgozunk együtt, már a legelején látszott átlagon felüli mezőnyvédekező képessége, labdaügyessége. Kiváló az elővételezési képessége a védekezésben, pontos,stabil játékos. Sokat kell még fejlődnie, elsősorban a nyitásfogadás precíziós részében, de biztos vagyok benne, hogy most már rátalált arra az útra amin kiváló csabai nevelésű elődei járnak” – fejtette ki az egyesület utánpótlás vezetőedzője, Nagy Attila.
“Legnagyobb erőssége, hogy fiatal kora ellenére nehéz helyzetekben is higgad tud maradni. Az ő posztján ez kiemelten fontos, hiszen a DVTK elleni mérkőzés alatt jóval rutinosabb játékosok mellett kellett a csapat védekezését szerveznie. Ösztönös tehetség, aki előtt szép jövő állhat. A fiatal korából adódóan rutintalan, ez természetesen a lejátszott szettek, meccsek számával gyarapodni fog. Azonban Petra így is teljes értékű, hasznos csapattag” – fogalmazott a vezetőedző, Tóth Gábor.