Újabb győzelem!

Tartja nagyszerű formáját csapatunk, ezúttal az MTK együttese ellen diadalmaskodott a BRSE, mely zsinórban a kilencedik sikerénél jár.

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – MTK Budapest 3:0 (15, 13, 18)

Extraliga 9. forduló, Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Jámbor T., Csizmarik J.

BRSE: Kosekova 1, Glemboczki 10, Vander Weide 12, Drpa 14, Grudina 7, Pekárik 4. Csere: Rády, Kertész (liberó), Cicic , Szűcs . Vezetőedző: Tóth Gábor

MTK: Szerencsés-Miklai 4 , Papp O. 10, Vezsenyi 9, Godó 5, Kilyénfalvi 4, Durst. Csere: Szalai (liberó), Lesi, Berkó, Dani, Császár 2. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Csaknem decemberig kellett várni a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE hazai bemutatkozására, melyre végül az Akadémia sportkomplexumában került sor, hiszen a Békéscsabai Városi Sportcsarnokot még nem tudták birtokba venni a csapatok.

A felek a 2020/2021-es szezonban október 10-én találkoztak először a fővárosiak otthonában, ahol vendéggyőzelem született. Az MTK Budapest legutóbb a sereghajtó DVTK ellen aratott 3:1-es győzelmet, míg a Tóth Gábor együttese szerdán  zsinórban a nyolcadik alkalommal diadalmaskodott idegenben.

Az első játékrész közepéig szívóson tartotta magát a vendégcsapat, sőt több alkalommal is MTK előnyt mutatott az eredményjelző. 13:13 után parádés Glemboczki nyitássorozattal 7 pontos előnyre tettünk szert, majd Marta Drpa zseniális megmozdulásainka is köszönhetően lezártuk a szettet.

A második etapban villámrajtot vett a BRSE, 7:3 után időkéréssel próbálkozott Leiszt Máté, de különbség ezt követően sem csökkent. Magabiztosan, helyenként szép megoldásokat bemutatva haladt csapatunk a játszmagyőzelem felé, hitehagyottá váltak a fővárosiak, így nem volt kérdéses a játékrész sorsa.

A harmadik szett MTK pontokkal indult, de hamar egalizáltunk. Nem adta fel a vendégcsapat, Molcsányi Ritáék megküzdöttek minden pontért. Majd jött a ritmusváltás, kidomborodott ismét a két csapat közötti különbség és a BRSE magabiztosan győzedelmeskedett.

MESTERMÉRLEG:

Tóth Gábor: Igyekeztem megtisztelni az előző csapatomat azzal, hogy a lehető legalaposabban felkészültünk belőlük. Lendületes játékkal magabiztos győzelmet arattunk.

Leiszt Máté: Gratulálok a Békéscsabának! Van hiányérzetem a mai mérkőzés után. Nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, amit az elmúlt hetekben. Sokszor fegyelmezetlenek voltunk azokban a taktikai dolgokban, amiket megbeszéltünk, így a Békéscsaba könnyed győzelmet tudott aratni felettünk.