Monzából jelentjük!

Újabb legendás helyszínen lép pályára csapatunk a nemzetközi kupaporondon.

A Swietelsky – Békéscsaba együttese vasárnap délután indult útnak, majd a Bécsben eltöltött éjszaka után, repülővel folytatta útját Milánóba. Landolás után pedig egy közel 40 perces buszos utazást követően már Monzában volt a társaság, ahol a CEV által előírt kötelező tesztelés várt Glemboczki Zóráékra.

A még szombaton Békéscsabán elvégzett PCR tesztekhez hasonlóan, itt is a teljes csapat és stáb, illetve a hivatalos személyek eredménye is negatív lett, így zökkenőmentesen folytatódhatott a program.

Délután már az impozáns, 4.500 fő befogadóképességű Arena di Monza adott otthont az edzésünknek, ahol a lányok elszántan végezték a gyakorlatokat. Az arcokon nyoma sem volt megilletődöttségnek, pedig nem minden nap szerepelhet csapat, ilyen létesítményben és ilyen szintű ellenféllel szemben.

Egyébként Monzában nagyszerű az időjárás, a szervezés első rangú, minden gördülékenyen megy és mindenki betartja a szigorú előírásokat.

A Békéscsabai Röplabda SE immár rutinos nemzetközi kupaszereplőnek számít, a delegációnak két tagja van, aki a klub összes ilyen találkozójának részese volt. Molcsányi Rita, aki saját nevelésű játékosként, több, mint 15 éve erősíti a BRSE együttesét, valamint Baran Ádám az egyesület elnöke, aki 2010-es szerepvállalásakor megálmodta, hogy hosszú távon hazai és nemzetközi szinten is sikeres klubot épít.

“Valóban hosszú utat jártunk be az elmúlt évtizedben, immár csaknem természetes, hogy rajthoz állunk az Európai Röplabda Szövetség valamelyik sorozatában. Ezeknek a találkozóknak mindig más a hangulata, hiszen egyrészt a magyar mezőnyben már a szezon előtt ismerjük a vetélytársakat és menet közben több alkalommal is összecsapunk velük. Másrészt pedig ilyenkor tényleg országot is képviseljük.

Őszintén szólva nincsen bennem különösebb drukk, ugyanúgy készülök, mint bármelyik másik mérkőzésre, annak ellenére, hogy Európa egyik legjobb formában lévő együttesével és világsztárok ellen játszunk.

Meg akarjuk mutatni, hogy mit tudunk, illetve meghálálni a bizalmat, mivel tudjuk, hogy klub jelentős energiákat mozgatott meg, hogy egyáltalán itt lehessünk jelen körülmények között. Nagyon örültem, amikor Elnök úr közölte az erre vonatkozó döntést.” – nyilatkozta Molcsányi Rita.

“A játékosokkal és a stábtagokkal való tárgyalások során kiemelt szerepe van a hitnek és a bizalomnak. Ezek olyan megállapodások, melyek sokszor nincsenek papírra vetve, de gyakran fontosabbak, mint maga a szerződés. Jelen esetben tudom, hogy fontos motiváció a sportolóinknak az, hogy nemzetközi szinten is meg tudják mutatni tudásukat, így a koronavírus járvány által okozott nehézségek ellenére, számomra nem volt kérdés, hogy minden feltételt megteremtünk és biztosítunk, hogy pályára lépjünk Monzában.

Zsinórban a 7. szezonban lépünk pályára nemzetközi kupaporondon, sporttörténelmi sikereket is elérve. Azonban ez még nem az út vége, határozott céljaink és elképzeléseink vannak a jövő vonatkozásában!

Tisztában vagyunk vele, hogy nem a BRSE a keddi találkozó esélyese, de azt is tudom, hogy sokat tanulhatunk és profitálhatunk a mérkőzésből. Mindent megteszünk, hogy méltóan képviseljük a klubot, a várost és Magyarországot, a kontinens egyik top csapata ellenében.” – összegezte gondolatait Baran Ádám a BRSE elnöke.

A mérkőzés kedden 16:30-kor kezdődik, a közvetítést tartalmazó linket keressétek felületeinken.

Hajrá BRSE!