Nagy Attila: Ez a csapat megtanult egymásért harcolni

Pénteken a csoportmérkőzésekkel megkezdődik a Békéscsabai Röplabda Akadémián az U17-es I. osztályú bajnokság hatos döntője. A Szalayné Sebők Éva Országos Serdülő Bajnokság fináléjában nem csak mint házigazdák leszünk érdekeltek, BRSE Fehér csapatunk ugyanis veretlenül kvalifikálta magát a végjátékba. A döntő előtt az együttes edzőjével, Nagy Attilával beszélgettünk.

„A csapat magja régóta együtt játszik, ez egy kiválogatott társaság. Életkorilag elég vegyes, hiszen van 2005-ös és 2008-as születésű lány is. Év eleje óta sok viszontagságon mentünk át, volt mindenféle egészségügyi problémánk és jelenleg is nélkülöznünk kell két játékost. Ez a csapat megtanult egymásért harcolni, rengeteg negatív behatás érte az elmúlt egy évben, úgyhogy ez a küzdés lehet a legnagyobb erényünk” – kezdte Nagy, majd hozzátette, hogy a közösség további két fiatalt elvesztett, akik más csapathoz igazoltak át. Egyikük Tóth Sára, aki három év után távozott a Vasashoz.

„Legfőbb riválisunk idén éppen a Vasas volt, ez a két csapat adja a válogatott gerincét, de egy országos döntőben mindenkire figyelni kell. Az óbudaiak ellen két 3:2-es győzelmet arattunk idén, mindkétszer voltunk 0:1-es és 1:2-es hátrányban, meccslabdákat is hárítottunk. Ám egy döntő mindig más, és azt is sulykolom mindenkibe, hogy itt már nem számít az alapszakasz, csak az, hogy a maradék néhány mérkőzésen ki tud jobban koncentrálni, ki nyújt jobb játékot, ki bírja jobban a stresszt” – folytatta klubunk utánpótlás vezetőedzője. Arra is kitért, hogy áprilisban a korosztályos válogatottak programja miatt majdnem egy teljes hónapot vesztettek, mivel az U17-es és az U19-es nemzeti csapatba is adott klubunk játékosokat, sokszor edzéseket kellett összevonni, ami nem könnyítette meg a felkészülést ebben a fontos időszakban.

„Mindenkiben van egy egészséges versenydrukk, bennem is, pedig nem ez az első döntőm, szinte minden évben játszom 3-4-et. De ez a lényeg, az mozgat mindent, ki hogyan teljesít nyomás alatt. Szerintem mindenki kellőképpen fel van spanolva és alig várja, hogy kezdjünk, az Akadémia készen áll. Bízunk abban, hogy sokan jönnek ki, tavaly az U19-es torna utolsó napján tele volt az Akadémia, 100-150 helyi szurkoló látogatott ki. Azért fontos ez, mert a gyerekeknek érezniük kell, hogy ezt a sportot van értelme csinálni. Ha nincs körítés, néző és figyelem, akkor el is fordulhatnak a sportágtól, mi viszont mindent megteszünk azért, hogy ez ne így legyen és jó hangulat uralkodjon!” – zárta gondolatait a szakember.

A pénteki program:

10.00 Vasas SC „A”– Gödöllői RC
11.30 BRSE-Fehér – Szegedi RSE Narancs
13.00 UTE – Vasas SC „A”
14.30 Szent Benedek RA-Piros – BRSE-Fehér
16.00 Gödöllői RC – UTE
17.30 Szegedi RSE Narancs – Szent Benedek RA-Piros