Szakmai napon vettünk részt a Pick Arénában

A Kézilabda-specifikus Módszertani Központ szakmai napot rendezett május 16-án Szegeden, az impozáns PICK Arénában.

Az elismert előadók, a szakmai programok, a kerekasztal-beszélgetések és gyakorlati edzésbemutatók nem kizárólag a kézilabdasportban dolgozók számára jelentettek értéket, hanem más sportágak szakembereinek is iránymutatóak lehetnek.

Közel 150 érdeklődő érkezett az ország minden pontjáról, szakmai vezetők, edzők, erőnléti edzők, gyógytornászok, humánkineziológusok.

Az egyik vonzerő kétségkívül Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged csapatának méltán híres edzőjének elméleti és gyakorlati szerepvállalása volt.

A rendezvény egy rendkívül aktuális beszámolóval indult. Dr. Sáfár Sándor, a sportakadémiákért felelős miniszteri biztos kiemelte: „A módszertani szakmai napok lényege, hogy meg tudjuk vitatni az aktuális kérdéseket. Most pedig az az egyik legnagyobb aktualitás, hogy átalakulóban van a minisztériumi háttér, átszervezések várhatóak.”

Jelezte azonban, hogy az akadémiai rendszer struktúrája nincs veszélyben, attól függetlenül működik tovább, hogy az még nem teljesen világos, mely minisztérium alá kerül a megszűnő EMMI-ből.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesületnél fontosnak tartjuk, hogy szakembereink a legmodernebb tudás birtokában legyenek, 8 fős delegációnk hasznos ismeretekkel gazdagodott.