Bronzérmes az U21-es csapat!

Harmadik helyen végzett az U21-es országos bajnokság hatos döntőjében a BRSE! Nagy Attila tanítványai a hétfői bronzmérkőzésen azzal a Gödöllővel néztek farkasszemet, amelytől a szombati csoportküzdelmek során sima, 3:0-s vereséget szenvedtek. 

Ezúttal viszont másképp alakult a mérkőzés, mert bár az első szettet ugyanúgy ellenfelünk húzta be, a következő két játszmában sikerült fordítaniuk a csabai lányoknak. A negyedik felvonásban karnyújtásnyira került a harmadik hely, ám a gödöllőiek vissza tudtak kapaszkodni. A mindent eldöntő, ötödik játékrészben aztán megrázták magukat a viharsarkiak, és lehengerlő teljesítménnyel szerezték meg a győzelmet, egyúttal az országos bajnoki harmadik helyet!

Végeredmény:
BRSE–Gödöllő 3:2 (-23, 18, 20, -22, 7)

A találkozó után Nagy Attila értékelte a bravúros bronzérmet:

„Nagyon nehéz évünk volt, amelynek az elején elvesztettük a legértékesebb játékosunkat, Sinka Dalmát, aki súlyos sérüléssel dőlt ki, a feladómizériáról meg már eleget beszéltünk. Feld Betti maradt a keretben, aki aztán megsérült az U19-es hatos döntőben. Ilyen előjelekkel érkeztünk Újpestre, pénteken még eggyel kevesebben voltunk érettségi miatt. Ebben a tornában minden benne volt, és nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen ez a csapat az előző hétvégén végigtolta az ominózus maratoni ifidöntőt.”

A vezetőedző ezt követően a csapat mögött álló napokról beszélt:

„Első nap két nehéz ellenféllel játszottunk, ráadásul tétmérkőzésen először feladó nélkül, és Szatmári Lillának is ez volt az első meccse ilyen szerepkörben. Aztán másnap jött a Vasas, ott már jól játszottunk. Náluk is közbejött egy sajnálatos sérülés, de úgy gondolom, már addig is domináltunk. Utána este nem volt reális esélyünk az MTK-val szemben, mert bár a szettek végéig pariban voltunk velük, ott már kiütközött a fáradtság, több hibát követtünk el, amiket ők kihasználtak. A bronzmeccs pedig igazi hullámvasút lett, két nagyon fáradt csapat játszott, sok hosszú labdamenetet láthattunk. A negyedik szettben lezárhattuk volt, de túl hamar hittük el, hogy megvan és ez megbosszulta magát. Az ötödik játszmában viszont nagyon szépen rendbe szedte magát a csapat, nem tört össze, hanem hatalmas mentális erőről tett tanúbizonyságot.”

Nagy szerint ez a bronz ugyanolyan szépen csillog, mint a korábbi aranyak:

„Mindent összevetve ez egy csodálatosan szép bronzérem. Nem gondolkozunk azon, hogy „Mi lett volna, ha…”, mert lehet, hogy teljes csapattal is ez az eredmény születik. És a „ha”-val kezdődő mondatoknak a sportban nincs értelmük. Akik itt voltak, azok végig küzdöttek a BRSE színeiben, és nagyon büszke vagyok rájuk, ugyanannyira örülök ennek a bronznak, mint az U17-es aranynak. Jövőre dolgozunk azon, hogy még erősebbek legyünk. A mottónk az „Egy klub, egy cél”, és aki hisz bennük, az mindig célba ér.”

A BRSE U21-es csapata: Rády Boglárka, Fekete Gréta, Lenkefi Lea, Szatmári Lilla, Gellén Viktória, Laurinyecz Lilla, Kucsera Jázmin, Radnai Lili, Radnai Luca, Szűcs Gréta, Feld Bettina, Sinka Dalma.
Vezetőedző: Nagy Attila.
Másodedző: Németh Ferenc.

A torna végeredménye:
1. MTK
2. UTE
3. BRSE
4. Gödöllő
5. Vasas
6. MÁV Előre