Háromból három győzelem, megnyertük a lugosi tornát!

A szabadkai Spartak elleni sikerrel megnyertük a lugosi nemzetközi felkészülési tornát!

Swietelsky-Békéscsaba–Spartak Subotica (szerb) 3:1 (17, 22, -20, 13)
Nemzetközi Felkészülési Torna, Lugos.

Békéscsaba: Bagyinka, Glemboczki 10, Vasileva 10, Oikonomidou 10, Pintér 11, Bodnár 7. Csere: Kertész (liberó) , Aktas 7, Olyniik, Tuska 2, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasárnap a lugosi nemzetközi felkészülési torna zárónapján a Spartak Szabadka csapata várt az eddig kettőből két mérkőzést nyerő csapatunkra.

1️⃣ Kérdéses volt, hogy az előző esti, csaknem két és fél órás ütközet mennyire maradt benne a lábakban, mindenesetre szakmai stábunk igyekezett frissíteni és újabb felállást próbált ki. A kezdeti tapogatózás után bemelegedtek a felek, szép labdameneteket és nagy taktikai csatát láthatott a közönség. Csapatunk a szett elején megszerzett előnyét gondosan őrizte, sőt növelte is, így hoztuk az első etapot.

2️⃣ A folytatásban az eddig is remekül küzdő szabadkai együttes dominált, cserékkel és időkéréssel igyekeztünk megtörni ellenfelünk lendületét. 18-nál sikerült egalizálni, onnantól hol az egyik, hol pedig a másik csapat vezetett. Végül mi jöttünk ki jobban az adok-kapokból.

3️⃣ A harmadik játékrészben látszódtak először a fáradtság jelei lányainkon. Esett a koncentráció, ami számos ki nem kényszerített hiba formájában jelent meg. A Spartak megérezte a kínálkozó lehetőséget és szépített.

4️⃣ A negyedik szett kezdetét egy súlyosnak tűnő szabadkai sérülés árnyékolta be, ami rányomta a bélyeget a hangulatra. A BRSE ocsúdott fel előbb, Glemboczkiék kezükbe vették az irányítást. Bodnár és Pintér remekbe szabott blokkokkal bizonytalanították el az ellenfelet, így magabiztos előnyre tettünk szert, amelyet megőriztünk a mérkőzés végéig!

Csapatunk sikerével elhódította a serleget!

Mestermérleg: 👇

Tóth Gábor:
„Látszott a csapaton az előző két hosszabb mérkőzés, melynek hatására pontatlanok voltunk. Ezt remekül használta ki a lelkes szabadkai csapat. Aztán tudtunk ritmust váltani és megnyertük az összecsapást. Hasznos mérkőzéseket játszottunk, melyek kiválóan szolgálták a felkészülést. Köszönjük a házigazdák meghívását!”