Tóth Gábor: Meg kell tisztelnünk az ellenfelet azzal, hogy a legjobb arcunkat mutatjuk

A Swietelsky-Békéscsaba idén négy különböző sorozatban vesz részt, melyek közül kettő (MEVZA-kupa, Extraliga) már elkezdődött. Szerda este a harmadikba is belevágunk, hiszen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a TFSE otthonában lépünk pályára.

A 2022/2023-as szezon egyelőre hibátlanul alakul, nemzetközi porondon mindkettő, a magyar élvonalban pedig az eddigi egyetlen meccsünket szettveszteség nélkül nyertük meg. A lányok önbizalommal tele utazhatnak a fővárosi Magyar Kupa-találkozóra, ahol az NB I-ben szereplő TFSE vár rájuk. A házigazda az előző kiírásban megnyerte az alapszakaszt a másodosztályban, a rájátszásban viszont kétszer is vereséget szenvedett a MÁV Előre együttesétől, így végül a székesfehérvári gárda jutott fel az Extraligába.

Ahogy mi, úgy vendéglátóink is jó teljesítménnyel kezdték a szezont: a BVSC-t kettős győzelemmel búcsúztatták a Magyar Kupa selejtezőjében, az NB I-ben pedig szintén a zuglóiakkal csaptak össze a nyitókörben, és azon a találkozón is 3:1-es TFSE-siker született. (Egyébként ebben a sorozatban szerepel a BRSE fiókcsapata is, amely szintén nyerni tudott az első fordulóban.)

Pintér Andrea remekelt első csabai Extraliga-meccsén, hiszen 14 ponttal zárt a Kaposvár ellen, amivel ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa, ezekből hat egységet blokk formájában szerzett.

„Élveztem minden percét a játéknak, örülök, hogy jól ment, de a hibáimat szeretném minimalizálni. Nagyon vártuk már, hogy elkezdődjön a bajnokság, egész héten arra készültünk, bár néhol voltak rontásaink – úgy gondolom, ezek ilyenkor még előfordulnak –, ezeket kijavítottuk, koncentráltunk és a taktikai utasításokat betartva együtt, csapatként sikerült megnyernünk a mérkőzést”

– nyilatkozta a center, majd hozzátette, hogy a TFSE ellen fontos lesz a fókusz és a kommunikáció, mert lehet szó papírformáról, de ilyen csapatok ellen mindig nehezebb játszani. Kellőképpen fel kell pörögniük erre a meccsre és a labdameneteket szerinte „agresszívan” kell befejezniük.

Hasonlóan vélekedik Tóth Gábor is, hiszen az osztálykülönbség ellenére nem mehetünk biztosra szerda este:

„Számukra ez a meccs az év egyik fontos eseménye, legalábbis ebben az időszakban. Ezt nekünk is fel kell fognunk. Ráadásul egy mérkőzésről van szó, tehát semmiképp sem vehetjük félvállról, mert nincs javítási lehetőségünk, és a Ferencváros esete is rávilágított arra, hogy bármi megtörténhet. Fegyelmezetten, lendületesen és motiváltan kell röplabdázni, meg kell tisztelnünk az ellenfelet azzal, hogy a lehető legjobb arcunkat mutatjuk. Az biztos, hogy a hazai csapat mindent be fog vetni a siker érdekében, és ha nem figyelünk, akkor előfordulhatnak apróbb nehézségek, ezeket szeretnénk elkerülni.”

A vezetőedző a várható összeállításról is beszélt egy keveset:

„Bizakodó vagyok, más felállásban fogunk játszani, mint eddig és remélem, hogy aki pályára kerül, az élni fog a lehetőséggel. Munka szempontjából nem választjuk szét a hetet, de nagyon készülünk erre az összecsapásra is. Nem leszünk a legfrissebbek, pont ezért lesz szükség még nagyobb figyelemre.”

A Magyar Kupa nyolcaddöntője szerdán 20:00-kor kezdődik a Testnevelési Egyetem „D” termében. A győztesre a Gödöllő–DVTK párharc továbbjutója vár a legjobb 8 között.