Újabb 3:0-s sikerünk továbbjutást jelentett a Magyar Kupában!

TFSE–Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-17, -12, -13)

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, Budapest. Vezette: Szabó, Nagy.

TFSE: Komcsák 4, Budaházy 3, Vámos 3, Zen 7, Kökény 2, Villányi 3, Csere: Boller (libero), Benedek 3. Vezetőedző: Joel Olazabal Herrera.

Békéscsaba: Vasileva 12, Glemboczki 8, Oliinyk 3, Bodnár 12, Oikonomidou 15, Sullivan 6. Csere: Kertész (libero). Vezetőedző: Tóth Gábor.


A Magyar Kupa küzdelmei is megkezdődtek a Swietelsky-Békéscsaba számára, csapatunk a nyolcaddöntőben az NB I-ben szereplő TFSE otthonában lépett pályára Budapesten. Tóth Gábor a kezdőben több olyan játékosnak is bizalmat szavazott, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, valamint legújabb igazolásunk, az amerikai Kathryn Sullivan is bemutatkozott centerposzton.

1️⃣ A lelkes hazaiak szerezték a mérkőzés első pontját, de azonnal fordítottunk, a második egységünket épp Sullivan jegyezte egy blokkal. Kezdetben óriási elánnal játszott a TFSE, 7:7-ig szorosan tudta tartani az eredményt az NB I-es alakulat, ám ekkor egy négypontos sorozattal elléptünk. Minden labdáért megharcoltak a fővárosiak, elképesztő mezőnymunkát végeztek, míg a mieink indiszponáltak voltak eleinte. A tudásbeli különbség aztán fokozatosan kezdett megmutatkozni, de ez sem szegte kedvét a TFSE-nek, amely veszteni való és teher nélkül röplabdázott. Ezzel együtt is biztos előnnyel érkeztünk a hajrához, a hét szettlabdánkból pedig a legelsőt kihasználtuk.

2️⃣ A második játszma is komoly csatát hozott kezdetben, az első hat labdameneten megosztoztak a felek, de aztán Ralitsa Vasileva került nyitópozícióba, és egy ideig ki sem lehetett robbantani onnan. 8:3-nál időt kértek a hazaiak, ám ezt követően sem tudtak közelebb kerülni. Állandósulni látszott a 6-7 pontos különbség, mígnem a szett derekán ritmust váltottunk, 18:8-nál újabb hazai időkérés következett. Az olló azonban egyre nyílt, bő tízpontos fórunk tudatában különösebb nyomás nélkül zártuk le ezt a felvonást.

3️⃣ A harmadik etap eleje leginkább az első szett képét és hangulatát idézte, 5:5-nél ekkor is egál volt. Ezután viszont megléptünk 3-4 ponttal, viszont a továbbra is extázisban játszó TFSE képes volt lőtávolon belül maradni. 14:12-es vezetésnél megráztuk magunkat és bemutattunk egy nyolcpontos rohamot, amivel megalapoztuk a könnyedebb végjátékot is. A 11 meccslabda közül Glemboczki Zóra a legelsőt beütötte, így 3:0 arányban diadalmaskodtunk a derekasan helytálló TFSE ellen.

Tóth Gábor:

„Tipikus kupamérkőzés volt, a hazaiak természetesen minden erejüket bevetették. Láthattunk izgalmas labdameneteket is, a lényeg, hogy sikerült megszerezni a győzelmet. Még azt emelném ki, hogy Viktoriia Oliinyk remekül irányította a csapatot, nagyon elégedett vagyok vele. A hozzáállásra nem lehetett ma panaszunk.”

Joel Olazabal Herrera:

„Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, hiszen Magyarország egyik legjobb csapata ellen léptünk pályára. Sokat készültünk erre is és a vasárnapi találkozónkra is. Mindent megtettünk, amire képesek vagyunk, ez ma ennyire volt elég. Sokat tanulhatunk a meccsből, akár már a vasárnapi meccsre is.”