Szakmáry Gréta jó meccseket vár a BRSE–Schwerin párharctól

Ha valaki, akkor korábbi klasszisunk, Szakmáry Gréta kiválóan ismeri soron következő CEV-kupa-ellenfelünket, a Schwerint. A jelenleg Olaszországban légióskodó kiválóság örömmel állt rendelkezésünkre, amikor egykori csapatáról kérdeztük.

A Brcko elleni december kettős győzelemmel bebiztosítottuk a helyünket a CEV-kupa nyolcaddöntőjében, ahol a német SSC Palmberg Schwerin együttese vár ránk. Ha esetleg ismerősen cseng a klub neve, az nem véletlen, 2017-ben ide igazolt Békéscsabáról Szakmáry Gréta. A magyar női röplabda-válogatott jelenlegi csapatkapitánya négy szezont töltött el Észak-Németországban, ahol nemcsak Bundesligát, hanem Német Kupát és Szuperkupát is nyert, a CEV-kupában pedig az elődöntőig jutott 2018-ban. A mostani párharcunkat pedig kíváncsian várja:

„Úgy fájt a szívem, amikor láttam a párosítást! Négy évet játszottam Schwerinben és egyszer sem találkoztunk magyar ellenféllel… Egy kisvárosról beszélünk németországi viszonylatban és nagyon szerettem ott élni, mert gyönyörű, van egy hatalmas kastélya. A hét tó városának is nevezik, rengeteg vízzel van körülvéve.”

A közelmúltban a születésnapját ünneplő ütőjátékos szerint remek atmoszféra vár a csabai együttesre Schwerinben, úgy gondolja, a helyi szurkolók felveszik a versenyt a viharsarkiakkal, ráadásul a pálya is kisebb, ezért forró hangulat uralkodhat és telt házra számít. 

Ami a hazaiak jelenlegi játékerejét illeti, Szakmáry úgy látja, távozása óta sokat fiatalodott a csapat, de az új játékosok is a Bundesligában edződtek. 

„Pogány Anna és mondjuk Lina Alsmeier képviseli az állandóságot náluk, közülük Annával még szoktam tartani néha a kapcsolatot. Jelenleg kissé hullámzó teljesítményt nyújtanak, karácsony előtt például megverték Németh Anett csapatát, a listavezető és addig hibátlan Potsdamot, amire én egyáltalán nem számítottam. Szóval fel kell készülnie a Békéscsabának, gyors játékot játszik a Schwerin és technikás ütői vannak. Jó párharcra és mérkőzésekre számítok!”

– zárta gondolatait Szakmáry Gréta, aki azt is hozzátette, hogy ha ideje engedi, megpróbálja mindkét mérkőzést megnézni valahogy.

A Swietelsky-Békéscsaba–SSC Palmberg Schwerin CEV-kupa-nyolcaddöntő első mérkőzését január 11-én 19:00-tól rendezik Schwerinben, a visszavágóra egy héttel később, január 18-án 18:00-tól kerül sor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A második találkozóra már kaphatók a jegyek partnerünk, a TIXA oldalán.