Pallag Ágnesék filmbe illő módon nyertek Schwerinben

Folytatjuk a beharangozók sorozatát az előttünk álló, SSC Palmberg Schwerin elleni CEV-kupa párharccal kapcsolatban. Ezúttal is egy korábbi békéscsabai kiválóság segítségét kértük, hiszen Pallag Ágnes évek óta a Bundesligában légióskodik, a közelmúltban többször is pályára lépett a Schwerin ellen. A Dresden ütője elmesélte, hogy a legutóbbi találkozójukra igencsak hányattatott módon „estek be”.

A drezdai együttes kevesebb mint egy hónappal ezelőtt, 2022. december 17-én vendégeskedett a Schwerin otthonában. A hazaiak addig veretlenek voltak otthon, aztán jöttek Pallagék…

„Igen, amikor nemrég játszottunk ellenük, meglepő eredmény született, ugyanis 3:1-re nyertünk idegenben egy meglehetősen kalandos utazás után. Bustóból jöttünk haza, viszont a leszállópályák le voltak fagyva, nekünk pedig a reptéren kellett aludnunk. Aztán a táskák sem érkeztek meg időben Münchenbe, végül onnan busszal kellett hazajönnünk Drezdába, aztán ahogy megérkeztünk, egy óra múlva már indultunk is Schwerinbe, ami további 5-6 óra utazás volt, szóval katasztrofális körülmények között kellett játszanunk. De így is nyertünk, szóval jól sikerült.”

A korábbi válogatott ütő szerint a schweriniek erőssége az alapjátékban rejlik. Mint mondta, az észak-német együttesnek mindig is megvolt egy alapszintű szisztémája, amit minden évben igyekszik játszani. Ez egy olyan rendszer, ami a jó nyitáson és nyitásfogadáson, valamint a nagyon gyors játékon alapul. Minden helyzetben ezt erőltetik, ami eléggé meg tudja nehezíteni az ellenfél dolgát.

Pallag az összeszokottságot is kiemelte, hiszen a tavalyi szezon után több kulcsjátékos is maradt a csapatnál, akik már régóta ismerik a rendszert.

„A két szélső ütőjük, Lina Alsmeier és Lindsey Ruddins a két legfontosabb játékosuk szerintem, ha őket meg tudja fogni a Békéscsaba, akkor talán könnyebb lehet a meccset irányítani vagy akár megnyerni, de tény, hogy nem egyszerű feladat”

– fejtette ki.

Szakmáry Gréta úgy vélekedett korábbi klubjáról, hogy szerinte kicsit kiegyensúlyozatlan. Pallag hasonlóan gondolja, bár ez szerinte most egyfajta tendencia:

„Valóban hullámzók, de úgy érzem, hogy ebben az évben mindenkinek van egy ilyen periódusa. Ők is, de mi is futottunk bele váratlan és meglepő vereségekbe. Nyilván egy csapat fejlődik a bajnokság során, de talán most tényleg nem annyira összetett a csapat, mint volt Gréti idejében.” 

És hogy mi vezethet sikerre?

„Szerintem ha a Békéscsaba jól meg tudja őket szerválni és rákényszeríteni, hogy magasabb labdákkal játszanak, akkor könnyen olvashatóvá válik a játékuk, talán ez az, amivel meg lehet őket fogni.”

A Swietelsky-Békéscsaba–SSC Palmberg Schwerin CEV-kupa-nyolcaddöntő első mérkőzését január 11-én 19:00-tól rendezik Schwerinben, a visszavágóra egy héttel később, január 18-án 18:00-tól kerül sor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A második találkozóra már kaphatók a jegyek partnerünk, a TIXA oldalán.