Viktoriia Oliinyk: Az a fontos, hogy nyerjünk és élvezzük a játékot!

Ugyan a naptár szerint már január kétharmadánál járunk, a menetrendünk szempontjából még csak féltávhoz érkezünk a hónapban szombaton, amikor az UTE-t fogadjuk az Extraliga 9. fordulójában.

Talán még sosem volt annyira intenzív hónapja a BRSE-nek, mint amilyen 2023 januárja. Egy edzőmeccs a Vasas ellen, majd 8 tétmérkőzés mindössze 18 nap (!) leforgása alatt, ez a programja Tóth Gábor együttesének. A nyolcból most jön a negyedik, hazai pályán pedig a második és egyben utolsó januárban. A vezetőedző szeretné, ha sokat tanulna a gárda ebből a periódusból:

„Nehéz időszakunk van, de már mondtam korábban is: minél több ilyen szituációból jövünk ki jól, annál több tapasztalatot szerzünk és kevésbé fogunk megremegni vagy félni attól, hogy nem tudjuk megoldani az éles helyzetet, mert még nem találkoztunk olyannal. A Nyíregyháza ellen ezt háromszor sikerült megtennünk, a Schwerin ellen két szettben, az ötödikben nem. Nincs időnk arra, hogy ezeken sokat keseregjünk, mert most jön az UTE, aztán irány Linz, Maribor, végül Balatonfüred. Gyorsan zajlanak az események körülöttünk, fel kell vennünk a ritmust és szerintem ezzel többnyire nincs is probléma. De egyszer majd bizonyítani kell a versenyképességet és tovább kell jutnunk egy Schwerin-szintű csapat ellen. Nem azt mondom, hogy a kapujában voltunk ennek, de volt esélyünk.”

Ellenfelünknek, az UTE-nak kissé hullámzóan alakul az eddigi szezonja: 8 találkozó után 3 győzelemmel áll, de ezek közül az egyiket az MRSZ állapította meg az újpestiek részére, amikor a Nyíregyháza szabálytalan felállásban, a minimumnál kevesebb magyar játékossal volt a pályán egy labdamenet erejéig. Ezen kívül az újonc MÁV ELŐRE ellen diadalmaskodott a fővárosi együttes, majd a téli szünet előtti utolsó fordulóban némi meglepetésre Kaposvárról is elhozott három pontot a lila-fehér alakulat. Mi novemberben vendégszerepeltünk Újpesten, és bár 3:0-ra nyertünk, az első két szettet is csak a hajrában tudtuk eldönteni.

Természetesen ezúttal is a hasonló arányú győzelem a cél:

„Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy vannak apróbb betegségek és sérülések a csapatban, igyekszünk minél többet frissíteni, és kell is, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. Az UTE elleni meccs erre jó alkalom lehet, gyakorolnunk kell mindenféle felállást, most talán úgy állunk majd fel, ahogy eddig még nem. Arra is szükség van, hogy néhányan pihenjenek, mert kedden nagyon fontos meccs vár ránk a MEVZA-ban, de ezzel együtt az újpestiek ellen is a három pont megszerzése a cél”

– mondta Tóth Gábor.

Ukrán feladónk, Viktoriia Oliinyk is azt emelte ki, hogy a győzelem a legfontosabb, ehhez pedig az kell, hogy a pályára tudják vinni azt, amit edzéseken gyakorolnak, tartsák be az edzői utasításokat, csapatként dolgozzanak, valamint élvezzék a játékot. Hozzátette, hogy ebben az időszakban nagyon fontos a regeneráció, ugyanakkor ez játékosonként eltér és nem mindenki számára hasznos a sok pihenés.

A találkozót Varjasi Melinda és Horváth Miklós vezeti, kezdés 18:30-kor a Városi Sportcsarnokban. Jegyek még kaphatók partnerünk, a TIXA oldalán!