Megvan a három pont az UTE ellen!

Swietelsky-Békéscsaba–UTE 3:1 (21, -22, 16, 12)

Extraliga alapszakasz, 9. forduló, Békéscsaba. Vezette: Varjasi, Horváth.

BRSE: Drpa 18, Vasileva 17, Glemboczki 11, Oliinyk 1, Bodnár 6, Pintér 14. Csere: Kertész (libero), Szatmári, Bagyinka 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

UTE: Goodwin, Hiruela 20, Sziládi 6, Woock 10, Ambrosio 4, Manninger 12. Csere: Baksa (libero), Boskó, Stojanovic. Vezetőedző: Németh András.

Ha úgy tetszik, kettős rangadót rendeztek január 21-én a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, ugyanis BRSE és az UTE extraligás csapatain kívül az NB I-ben szereplő fiatalok is összecsaptak. Az első csatát mi nyertünk, miután Nagy Attila tanítványai 3:1-re győztek, este pedig a „nagyokon” volt a sor.

1️⃣ Mindkét együttesnek nélkülöznie kellett egy-két játékosát, nálunk betegség miatt Ceyda Aktasra nem számíthatott Tóth Gábor. A találkozó első 10 pontja felváltva esett, az UTE mindig meglógott eggyel, mi pedig azonnal egalizáltunk. Aztán Glemboczki Zóra ászával sikerült átvennünk a vezetést, viszont ellépni így sem tudtunk eleinte. Sőt, ide-oda változott a vezető kiléte, ezért 11:12-nél Tóth Gábor kikérte első idejét. Rendeztük a sorokat és nem sokkal később már ismét csabai előnyt mutatott az eredményjelző, aztán 16:14-nél először volt közte kettő, Glemboczki újabb ásza pedig már hárompontos fórt jelentett. A hajrához érve még tovább növeltük az előnyt, az újpestiek hősiesen védekeztek, hogy szettben maradjanak. Marta Drpa ütésével négy szettlabdával gazdálkodhattunk, a másodikat pedig Ralitsa Vasileva egy nagyszerű kereszttel oldotta meg!

2️⃣ A második felvonás eleje szinte pontosan úgy alakult, mint az elsőé, azzal a különbséggel, hogy 3:4 után fővárosi pont született, ezért Tóth Gábornak hamarabb kellett időt kérnie. 7:7-nél beértük a vendégeket, 8:9-nél az addigi leghosszabb labdamenetet húztuk be Pintér Andrea életerős centerakciójával, mégsem sikerült ebből erőt meríteni, ugyanis az UTE sorozatban négy ponttal válaszolt. Majd jött egy újabb Pintér-bomba, aztán a már jól megszokott Drpa-mentés lábbal és egy jó befejezés Bodnár Dorottyától, viszont az újpesti csapat továbbra is őrizte az előnyét. Sőt, egészen hat pontra növelte azt, amiből a hajrában sikerült ötöt faragni, de 22:23 után két rontás jött csabai oldalról, úgyhogy egyenlített az UTE.

3️⃣ Jóval erőteljesebben ugrottunk bele a harmadik játszmába, 2:3-as UTE-vezetés után 6:3-ra fordítottunk, Glemboczki továbbra is remekül nyitott, Vasileva és Pintér pedig támadásban lépett elő. A szett derekán 5 pontra tornáztuk fel a differenciát, ennyivel még nem vezettünk, talán ekkor játszottunk a legmagabiztosabban. 20:12-nél már megnyugtatónak tűnt a különbség, az olló pedig egyre csak nyílt. Drpa ejtésével 9 szettlabdához jutottunk, majd ő maga ütötte be a másodikat, ismét vezettünk!

4️⃣ A negyedik játékrész elején is fej-fej mellett haladtak a csapatok, parádés labdameneteket láthatott a publikum. Pintér Andrea pontjaival haladtunk a cél felé, de a szívósan harcoló UTE nem adta könnyen magát és rendre felzárkózott. 8:8-nál odaléptünk a gázra és egy 7:1-es sorozattal elugrottunk, sőt ezután sem álltunk meg, 19:9-nél pedig már 10 volt közte. 22:10-nél Németh András próbált az utolsó szalmaszálba kapaszkodni egy időkéréssel, de nem lehetett megállítani a csabai hengert. 24:12-nél tengernyi meccslabdánk adódott, és az elsőt értékesítettük, úgyhogy végül behúztuk a 3 pontot!

Tóth Gábor:

„Lassan indult be a gépezet, majd a 2. szettet elvesztettük a 10 ki nem kényszerített hibánk miatt. Aztán amikor ezek számát sikerült redukálni, rákényszerítettük akaratunkat az Újpestre és megnyertük a mérkőzést.”

Németh András:

„Erről a találkozóról rengeteg dolgot el tudunk vinni magunkkal, az első két játszmában talán 4-4 hibát követtünk el, ennek köszönhetően sikerült tapadnunk a Békéscsabára. Után kicsit elfáradtunk, köszönhetően annak, hogy az elmúlt két hétben 7-8-an tudtunk csak edzeni, de ezzel együtt is meg kell hogy süvegeljem a csapatomat, mert végig küzdöttek és hajtottak!”