Újabb győzelem az NB I-ben!

Szombaton nemcsak az az Extraligában, hanem az NB I-ben is összecsapott a BRSE és az UTE, az eredmény mindkét esetben csabai győzelem és három pont lett! A fiókcsapat mellett az U13-asok is pályára léptek hétvégén.

🟦 NB I

Nagyszerű játékkal tartotta itthon a pontokat NB I-es fiókcsapatunk. A múlt heti, idegenbeli győzelem nagy lökést adott a fiataloknak, akik azt a lendületet megtartva nagyszerű játékkal rukkoltak elő. Nagy Attila tanítványai a negyedik szettben 20:24-ről, négy szettlabdát hárítva zárták le a mérkőzést, és ezzel a tabella hatodik helyére léptek fel.

Békéscsabai RSE–UTE U21 3:1 (21, –26, 20, 24)
Békéscsaba, 59 néző. V: Filibér, Nagy Zs.

BRSE: Sinka 28, Mikus 6, Fekete G. 9, Tuska 2, Lázár 11, Feld. Csere: Kucsera (liberó), Gellén 7, Szatmári 2, Gajdács 2. Vezetőedző: Nagy Attila.

UTE: Rádosi 5, Stojanovic 17, Correa 15, Takács V. 3, Győr 3, Riesz 4. Csere: Németh Z. (liberó), Kovács K. 4, Ligárt 1, Kopunovic 7, Kis D. 7, Borsos K. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.

Nagy Attila: 

Mérhetetlenül büszke vagyok a lányokra, hiszen egy háromnapos országos döntő kellős közepén kellett ma pályára lépnünk úgy, hogy a fél csapat tegnap kettő, ma pedig egy mérkőzést játszott. Mivel ellenfelünk nem járult hozzá a halasztáshoz, ezért extra motivációval küzdöttünk.”

Selmeczi Zsuzsanna: 

Sajnálom, hogy megint döntő szituációban nem voltunk kemények, és egy hatalmas ziccert hagytunk ki.”

🟦U13 I. osztály

Az új év első fordulóján Nyíregyházára utazott U13 I. osztályú csapatunk, ahol a házigazdák mellett a kaposvári csapattal mérhette össze erejét. A mérleg egy győzelem és egy vereség lett, ami papírformának tekinthető.

Eredmények, U13 I. osztály, középszakasz:
Nyíregyháza–BRSE Fehér 2:1 (-17, 16, -9)
KASI U13 Sárga–BRSE Fehér 1:2 (-23, 16, 9)

BRSE Fehér: Albrecht Jázmin, Baiczer Niké, Botyánszki Málna Boróka, Barta Flóra, Csicsely Ágnes, Fogarasi Zsófia, Béres Dóra, Kincses Zsaklin, Szkaliczki Nóra, Borbola Olívia, Szabolcsi Szilvia, Matvon Anna. Megbízott Edző: Csányi Roland.

Csányi Roland: 

„Örülök, hogy így alakult, már régóta szerettem volna nagyobb betekintést nyerni a fiatalabb korosztályba. A lányok, ha felül tudnak kerekedni a későbbiekben az izgalom-faktoron, akkor a későbbiekben maguk felé tudják billenteni a mérleg nyelvet. Ezen a napon a mérleg egy győzelmet és egy vereséget hozott számunkra, bízom benne, hogy csak a pozitívumok maradtak meg a játékosokban és ez jó alapja lehet a folytatásnak.”

🟦U13 II. osztály

Szombaton játszotta idei első tornáját Budapesten a BRSE Kék csapata az U13 II. osztály “Kelet A” középszakaszában. Az első mérkőzésen a Kispest együttese ellen megilletődötten és bátortalanul kezdett a januárban sok változáson átesett csapat, ami a mérkőzés elvesztését eredményezte. A második találkozón a házigazda ellen volt esély a javításra, és bátrabb játékkal, kevesebb hibával játszva sikerült legyőzni az UTE csapatát. 

Eredmények, U13 II. osztály, középszakasz:
BRSE Kék–Kispest SE A 1:2 (-7, -22, 15)
BRSE Kék–UTE U13 II. osztály 2:1 (-20, 12, 24)

BRSE Kék: Bócsik Lili, Eitel Dorka, Gólya Enikő, Laczó Mira, Potocska Bianka, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Tóth-Veress Gréta, Varga Szonja.

Köszönet Sinkáné Kiss Anikó megbízott edzőnek a segítségért!