Két rangadót nyert hazai pályán U17-es csapatunk!

Február első hétvégéjén az NB I-es fiókcsapatunk, az U17-es kiemelt együttesünk, valamint két U13-as alakulatunk is pályára lépett.

🟦 NB I

Nehéz perióduson megy át az NB I-ben szereplő U20-as csapatunk, hiszen a fiataloknál két centerjátékos sérülés és betegség miatt nem tud Nagy Attila rendelkezésre állni, így már hetek óta kényszermegoldásokkal kell operálni. Az Extraligába vágyó DVTK a találkozó nagy részében esélyeshez méltó játékkal rukkolt elő, de a csabaiak két szettben is jól védekezve tartották a lépést a listavezetővel. A negyedik szettben 21:21 után azonban 3 viharsarki hiba megpecsételte a vendégek sorsát.

Diósgyőri VTK–Békéscsabai RSE 3:1 (18, -23, 9, 21)
Miskolc, 115 néző. V: Csizmarik, Villás.

DVTK: Kalmár 1, Vajdová 29, Hollósi 11, Toszics 16, Egri K. 18, Kiss E. 5. Csere: Kundrák, Lóczi (liberók), Horváth L. 1, Bátori, Kovács L., Németh B. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

BRSE: Tuska 9, Mikus 5, Feld, Sinka 22, Szatmári 4, Fekete G. 5. Csere: Erdei, Kucsera (liberók), Fekete R. 1, Szécsi, Gellén 1. Vezetőedző: Nagy Attila.

Németh Szabolcs: 

„A legutóbbi mérkőzésünkön elszenvedett vereség után nagyon fontos volt a mai találkozó és a győzelem, hogy újra visszatérjünk a helyes útra. Az első szettben éreztem még annak a találkozónak a hatását, kicsit még döcögtünk, de a jó egyéni teljesítmények segítettek akkor átlendülni. A második szett számomra érthetetlen, hogy hogy tudunk ilyen teljesítményt nyújtani hazai pályán, későn ébredtünk abban a játékrészben. A harmadik és negyedik szettben aztán megtaláltuk a játékunkat és én is bátrabban nyúlhattam az utánpótlás játékosaimhoz. Összességében stabil játékot mutattunk be, aminek örülök, csak a második szettet sajnálom. A győzelmünkkel szeretnénk hozzájárulni az ünnepléshez és felköszönteni a 113 éves DVTK-t!”

Nagy Attila:

„A mérkőzés egyes részeiben jól játszottunk, azonban ütőerőben és nyitásfogadásban messze az NB I-es szint alatt voltunk és ez el is döntötte a találkozót.”

🟦 U17 I. osztály

Hazai rendezéssel folytatódott az U17 I. osztályú bajnokság, ahol rangadók vártak lányainkra. Első felvonásban a Vasas csapatával mérhették össze erejüket a mieink, ahol visszavághattak az alapszakasz során elszenvedett vereségükért. Az nyitószett nem a tervek szerint alakult, de egy jó szerkezeti váltással győzelemmel tudták zárni a csabai lányok a mérkőzést. A második találkozón főként azok játékosok jutottak lehetőséghez, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak, küzdelmes, ötszettes párharc alakult ki, ahol végül ismét hazai siker született.

Eredmények:
BRSE Fehér–Vasas SC U17 A 3:1 (-19, 13, 13, 20)
BRSE Fehér–Nyíregyháza 3:2 (-24, 18, 18, -17, 4)

BRSE: Fekete Ramóna, Gulyás Bernadett, Hermeczi Bernadett, Liker Boglárka, Nánási Zoé, Lovas Noémi, Csatári Zsanna, Gajdács Lina, Matuska Orsolya, Baji Panni, Erdős Dalma, Mészáros Petra, Samu Lili. Edző: Csányi Roland.

Csányi Roland: 

„Jól tudtunk beleváltani a Vasas elleni mérkőzésbe, ez kulcsfontosságú volt. A Nyíregyháza ellen mindenki játéklehetőséghez jutott, ami fontos lesz a későbbiekben, tudnunk kell, hogy kit milyen pillanatban tudunk a legjobban hasznosítani.”

🟦 U13 I. osztály

Hétvégén folytatódott az U13-as első osztályú bajnokság, melynek keretében a BRSE lányai Budapestre, a Vasashoz látogattak.  Az első mérkőzés nagyszerű röplabdát hozott, a csabai fiatalok végig vezetve a kezükben tartották a mérkőzést, azonban az első szett végjátéka a Vasasnak sikerült jobban. Hasonló volt a játék képe a második és harmadik szettben is, helyenként szép megoldásokkal operálva megpróbálták a jelenleg a korosztályban esélyesebb Vasas dolgát megnehezíteni. Ez most nem sikerült, azonban a játék képe alapján szettgyőzelem, vagy akár a mérkőzés megnyerése is benne volt a találkozóban. 

A nap második mérkőzésén az UTE ellen a folytatódott a jó játék. Nagyszerűen mezőnyöztek és nyitottak a csabaiak, és ez meg is hozta a várva várt sikert.

Eredmények:
BRSE Fehér–Vasas SC Piros 0:3 (-22, -20, -19)
BRSE Fehér–UTE 3:0 (22, 9, 21)

BRSE: Barta Flóra, Kincses Zsaklin, Matvon Anna, Béres Dóra, Szkaliczki Nóra, Szabolcsi Szilvia, Albrecht Jázmin, Csicsely Ágnes, Borbola Olívia, Botyánszki Málna Boróka, Fogarasi Zsófi. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Szépen játszottak ma a lányok, sokat léptünk előre. Bízom benne, hogy a döntőre még szebb játékot tudunk majd felmutatni.”

🟦 U13 II. osztály

Folytatódott az U13 II. osztály keleti csoportjának középszakasz versenysorozata. Vasárnap Dunakeszire utaztak a BRSE röplabdázói, ahol a Diósgyőr, illetve a Dunakeszi csapatával kellett megmérkőzniük. Az első találkozón a DVTK az első és harmadik játékrészben, elsősorban jó nyitásokkal tudta felülmúlni a csabaiakat, akik azért a második szettben megmutatták, hogy ők is tudnak ügyesen játszani. A második összecsapáson a házigazda ellen lépett pályára a BRSE, és bár szettet nem sikerült nyerni, két játszma is nagyon szorosan alakult és hosszú labdamenetek alakultak ki.

Eredmények:
DVTK–BRSE Kék 2:1 (17, -13, 17)
VSD–BRSE Kék 3:0 (12, 23, 22,)

BRSE Kék: Bencsik Rebeka, Bócsik Lili, Eitel Dorka, Gólya Enikő, Laczó Mira, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Tóth-Veress Gréta, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc: 

„Nagyon látszik a csapaton az összeszokatlanság, illetve sokan nem szoktak hozzá, hogy nyomás alatt is tudni kell jól játszani. Látom a technikai és taktikai hibáinkat is, ezeken a jövőben javítani fogunk.”