13 meccs, 12 győzelem a fiataloktól!

Rendkívül eredményes hétvégén van túl a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület utánpótlása, majdnem minden korosztályos csapat, amelyik pályára lépett, győzelemmel vagy győzelmekkel hagyta el a pályát!

🟦 NB I

Értékes győzelmet aratott vasárnap délután az  NB I-ben szereplő U20-as csapatunk. Nagy Attila tanítványai a Budaörs ellen léptek pályára és egy nagyon közönségszórakoztató, jó színvonalú mérkőzésen tartották itthon a három pontot.

Békéscsabai RSE–Budaörsi DSE-Emericus 3:1 (19, -24, 18, 11)
Békéscsaba, 46 néző. V: Filibér, Nagy Zs.

BRSE: Tuska 12, Mikus 7, Szatmári 4, Sinka 23, Lázár 6, Fekete G. 9. Csere: Kucsera (liberók), Feld 3, Korcsok 1, Gellén 2, Fekete R. 1, Szécsi 1. Vezetőedző: Nagy Attila.

BDSE: Darvas 1, Horváth P. 18, Merza 5, Pisák F. 12, Tátrai N. 8, Kiss Zs. 7. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Jakab 1, Pisák L. 1. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.

Nagy Attila: 

„Értékes győzelmet arattunk ma, és ami fontos, igazán jó játékot tudtunk a pályára vinni egy jól mezőnyöző ellenfél ellen. Gratulálok a lányoknak, mert ma bizonyították maguknak és nekem is, hogy képesek ilyen szinten is játszani.”

Ujvárosi Levente: 

„A mérkőzés első három játszmájában magas színvonalú játékot mutatott be mind a két csapat. A BRSE nyitásfogadása végig stabilabb lett, a hibák száma pedig döntőnek bizonyult. Ilyen mérkőzésből lehet tanulni.”

🟦U20 I. osztály

Rangadót vesztett U20 I. osztályú csapatunk, miután hazai pályán szenvedett vereséget az egyik legnagyobb rivális, az UTE együttese ellen. A két csapat ötödször nézett farkasszemet egymással a szezonban, a két NB I-es találkozót és az egyik U20-as mérkőzést a viharsarkiak nyerték, míg legutóbb ötszettes küzdelemben a lila-fehérek örülhettek. A várt nagy csata ezúttal elmaradt, ezen a mérkőzésen semmi nem működött a csabai oldalon, így a fővárosiak gyakorlatilag könnyedén szerezték pontjaikat.
A nap másik találkozóján, a Vasas ellen már a szebbik arcát mutatta a csapat, és négy szettben aratott győzelmet.
Eredmények:
BRSE Fehér–UTE 0:3 (-19,-12,-19)
BRSE Fehér–Vasas Óbuda 3:1 (15, 19, -20, 18)
BRSE: Szatmári Lilla, Feld Bettina, Fekete Ramóna, Fekete Gréta, Korcsok Karolina, Mikus Nina, Lázár Kamilla, Gellén Viktória, Sinka Dalma, Tuska Brigitta, Szécsi Panna, Erdei Kinga, Nánási Zoé, Kucsera Jázmin. Edző: Nagy Attila.
Nagy Attila:
„Az első találkozó érthetetlen és értékelhetetlen számomra, míg a másodikon már mutattunk némi életjelet.”

🟦 U20 II. osztály

Szombaton hazai környezetben, a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola Tornacsarnokában lépett pályára a BRSE Kék csapata a Torma Ágnes U20-as Bajnokság II. osztályú küzdelmeiben. Az első mérkőzésüket a Szolnoki Sportcentrum csapata ellen játszották lányaink, amely fölött 3:1-es győzelmet arattak. Fegyelmezetten, határozottan röplabdáztak a lányok, és egy kisebb megingástól eltekintve magabiztosan hozták a mérkőzést. A második mérkőzés elmaradt, mivel a MAFC Nikola Tesla gárdája egyéb okokból nem tudott elutazni a tornára.

Eredmények:
BRSE Kék–Szolnoki Sportcentrum 3:1 (14, -12, 15, 14)
BRSE Kék–MAFC Nikola Tesla  Elmaradt

BRSE Kék: Mészáros Petra, Erdős Dalma, Nagy Panka Julianna, Lovas Noémi, Hermeczi Bernadett Szabina, Arányi Alexandra Tímea, Csatári Zsanna, Matuska Orsolya, Fekete Boglárka, Bánfi Panna Petra, Liker Boglárka. Edző: Toma Sándor.

Toma Sándor:

„Gratulálok a lányoknak! Szépen és fegyelmezetten játszottak, egy kisebb megingástól eltekintve magabiztosan hozták a mérkőzést. Igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget biztosítani.”

🟦 U15 I. osztály

Vasárnap hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémián lépett pályára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság I. osztály küzdelmeiben. Az első mérkőzésüket a Szolnoki SPC KÉK csapata ellen játszották lányaink, amely ellen 3:1-es győzelmet arattak. Nehezen és nagyon izgatottan kezdték a lányok a mérkőzést, de az első szett elvesztése után a folyamatos cseréknek köszönhetően egyre jobban magára talált a csapat, és a második szett megnyerése után nem volt kérdéses, hogy ki nyeri a mérkőzést.

A második mérkőzésüke a Gödöllői RC csapata ellen léptek pályára lányaink, amellyel szemben nagyon határozott és szép játékkal 3:0-ra sikerült nyerniük. Ezen a mérkőzésen a játék minden elemében felülmúlta az ellenfelet csapatunk, és a szezon legszebb játékát mutatták be a lányok. 

Eredmények:
BRSE Fehér–Szolnoki SPC KÉK 3:1 (-22, 21, 9, 9)
Gödöllői RC–BRSE Fehér 0:3 (-22, -12, -17)

BRSE Fehér: Baji Panni, Ijjas Zsófia, Kollár Kamilla, Samu Lili Csilla, Farkas Andrea, Tóth Szonja Szófia, Szikora-Pribojszki Petra, Gajdács Lina, Gulyás Bernadett, Széll Luca Ágota, Szabó Mercédesz, Kocsondi Sára, Kósa Nikolett. Edző: Toma Sándor.

Toma Sándor:

 „Gratulálok a lányoknak! Azt a célt, amit kitűztünk, teljesítettük, megnyertük mindkét mérkőzést. A szezon eddigi legszebb játékát mutatták be a lányok és biztató egyéni teljesítményeket is láthattunk. Dolgozunk tovább!”

🟦 U15 II. osztály

A középszakasz soron következő fordulóját ismét hazai környezetben rendezhették meg a csabai lányok, ahol a Szeged és a Miskolc csapatát látták vendégül. Az első mérkőzésen szoros szettek alakultak ki, de a mieink magabiztos, 3:0-s győzelemmel kezdték a napot. Majd a következő mérkőzésen sem engedtek ki a kezükből egy szettet sem, így hibátlanul zárták a hétvégi fordulót.

Eredmények:
BRSE Kék–SZRSE Narancs 3:0 (23, 24, 23)
BRSE Kék–Miskolci Sportiskola 3:0 (21, 17, 16)

BRSE: Orvos Gréta, Puskás Dóra, Vozár Tünde, Nemes Renáta, Mészáros Nóra, Vavrek Borka, Szász Lívia, Ladányi Aida, Huszár Lia, Hering Hanna, Kovács Alexandra. Edző: Csányi Roland.

Csányi Roland: 

„Az eredmény alakulásnak ismét örülünk, egy lépéssel közelebb kerültünk az általunk kitűzött célhoz.” 

🟦 U15 III. osztály

Vasárnap Budapestre látogatott az U15 III. osztályban szereplő BRSE Zöld csapat, ahol a Kelet A középszakaszának következő fordulója került megrendezésre.

Az első mérkőzést a Taksony csapata ellen vívták a csabai lányok. Az első játékrész nagyon egyoldalúan alakult, de a második részben sikerült a taksonyi együttesnek meglepni a csabai lányokat, akik már nem tudtak a szett végéig se fordítani. A harmadik és negyedik etapot már kérdés nélkül nyerte a BRSE csapata, szép játékot bemutatva.

A második mérkőzésen a rivális BVSC-Zugló együttese várt a BRSE játékosaira, amely a középszakaszban szintén veretlenül kezdte meg a hétvégi fordulót. A vártnak megfelelően nagy adok-kapok alakult ki, főként a második szett hozott sok izgalmat. Jó nyitásokat és szép labdameneteket is láthatott a közönség, a végén a békéscsabai lányok örülhettek a 3:1-es győzelemnek.

Eredmények:
BRSE Zöld–BTDSE 3:1 (8, -21, 15, 13)
BRSE Zöld–BVSC-Zugló 3:1 (17, 22, -17, 18)

BRSE Zöld: Botyánszki Boglárka, Eitel Zsófi, Huszár Kamilla, Kazár Boglárka, Kender Eszter, Rácz Hanna, Szabó Zsófia, Szikora Rebeka, Zsilinszki Klaudia. Edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc:

„Az első mérkőzésen nem azon a fordulatszámon üzemeltünk, ahol kellett volna és amit tudunk. Ezt a második szettben ki is használta a sokat fejlődő ellenfél. A második találkozón rangadóhoz méltó hangulatban játszottunk és többségében jobban ki tudtuk használni az ellenfél gyengébb pontjait. Gratulálok a fontos győzelmekhez a csapatnak!”

🟦 U12

Négy győzelemmel gazdagodott U12-es csapatunk, miután vasárnap kétszer is megmérkőzött az MTK és a Delta Érd csapataival. A bajnokságban listavezető fiatalok stabil, tiszta technikájú játékot mutattak be és mind a négy mérkőzesüket magabiztosan nyerték meg.

Eredmények:
BRSE Kék–MTK Budapest 3:0 (7, 4, 2) és 3:0 (7, 6, 9)
BRSE Kék–Delta RSE Érd 3:0 (4, 6, 8) és 3:0 (9, 12, 4)

BRSE: Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Baiczer Niké, Fogarasi Zsófi, Litauszki Anita, Botyánszki Málna Boróka. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Ezt a bajnokságot azért hívta életre a Magyar Röplabda Szövetség, hogy azoknak a gyerekeknek adjon több játéklehetőséget, akik a mini röplabdázásban a 4-4 elleni játékban még kevesebb játéklehetőséget tudnak kapni, hiszen ez az első évük lenne ott. Kicsit szomorú vagyok amiatt, hogy a színvonal ennyire gyenge volt a mai napon, de ez a lányok játékából és a mutatott teljesítményükből semmit nem von le. Büszke vagyok rájuk, mert nagyon szépen játszottak ma és ilyen arányban is megérdemelten nyertek.”