Ünnepélyes meccsel indítjuk a playoffot!

A „kötelezőn” túl vagyunk, mostantól élesedik a harc, azaz kezdődik az Extraliga 2022/2023-as szezonjának rájátszása. Az első körben a MÁV ELŐRE vár újdonsült MEVZA-kupa-győztes együttesünkre, amely ellen három győzelmet kell gyűjtenünk ahhoz, hogy bejussunk a legjobb négybe.

Az olyan bajnokságokban, ahol a szezon alapszakaszra és rájátszásra van bontva, ott a playoff időszaka az, amit a játékosok és a szurkolók is igazán várnak. Az addigi statisztikákat akár el is lehet dobni, ez egy szinte teljesen új idény, ami az ebben a műfajban igencsak jártas észak-amerikaiak zsargonja szerint „a meglepetések és a váratlan események időszaka”. Mostantól kezdve kilenc győzelemre van szükségünk ahhoz, hogy bajnoki címet is ünnepelhessünk a 2022/2023-as kiírás végén, ezt a kilenc sikert három fordulóban kell megszereznünk, minden körben hármat. A legelsőben, azaz a negyeddöntőben a MÁV ELŐRE együttesét kell háromszor megvernünk ahhoz, hogy bejussunk a legjobb négy közé.

Ellenfelünk újoncként vitézkedett idén az Extraligában, ahol az alapszakaszt a 8. helyen zárta. Mi mindkét találkozásunkkor 3:0-ra nyertünk, de mindezek ellenére sem írhatjuk le őket, hiszen már megmutatták, hogy képesek a papírforma borítására.

Tóth Gábor kijelentése alapján a csapat sem így készül:

„Szeretnénk nagy lendülettel belemenni a párharcba, olyan játékkal, ami Mariborban is jól működött. Semmiképp sem akarunk visszakerülni a szezon előtti formához és nem is gondolom, hogy ez fog történni. Nem megúszni akarjuk ezt a fordulót vagy az edzéseket, hanem fejlődni szeretnénk és ezt megbeszéltük a lányokkal is. Most már nincs idő arra, hogy bármit is félgőzzel csináljunk, mindent bele kell adni mindig. Edzésről edzésre, napról napra és meccsről meccsre kell mostantól haladni, mind a játékosoknak és nekünk, a stábnak is. Fontos, hogy folyamatosan pontos visszajelzést adjunk nekik, legyen az pozitív vagy negatív, mert így tudunk menni az utunkon.” 

A vezetőedzőt természetesen arról is megkérdeztük, hogyan sikerült megélni a pénteki MEVZA-kupa-győzelmet és mit jelenthet ez a csapat számára a közeljövőre nézve.

„Nyolcórás buszút vezetett hazáig, úgyhogy volt alkalmunk kicsit ünnepelni és fotózkodni a kupával, de jelen helyzetben nincs lehetőségünk ennél nagyobb eseményt keríteni ennek, talán majd a szezon végeztével. Az volt a legfontosabb, hogy tudjunk egyet pihenni, aztán szép lassan elkezdtünk dolgozni, hiszen evés közben jön meg az étvágy, ahogy mondani szokták.”

Magyar válogatott feladónk, Bagyinka Fanni is megemlítette, hogy a hosszú hazaúton volt egy minimális közös ünneplés, ami elmondása szerint sokat számított a csapatnak is. Hozzátette, hogy a 3:0 ellenére belülről egyáltalán nem tűnt simának a döntő, de onnantól kezdve, hogy a második szettben hátrányból fordítottak, a harmadikban már nem volt számára kérdés, hogy mi lesz a vége.

A MEVZA után kaptunk két nap pihenőt, ami nagyon jól jött, kicsit ki tudtunk szakadni a mindennapokból és fel tudtunk töltődni. Ezen a héten is kevesebb az edzésszám, úgyhogy mindenki jó állapotban van. Nagy könnyebbség, hogy már csak egy sorozatban játszunk és csak erre kell fókuszálni, úgyhogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy a bajnokságot is megnyerjük”

– fogalmazott a feladó.

Tóth Gábor azt is hangsúlyozta, hogy már csütörtökön szeretné, hogy erőt mutasson a csapat, amire folyamatosan építkezve vezethet az út a döntőig, de hozzátette, hogy nem akar ennyire előre szaladni. Szakaszokban gondolkodnak, az első ilyen pedig a soron következő negyeddöntő. A MEVZA-siker abból a szempontból is értékes, mert jó visszacsatolás és megerősítés abban, hogy érdemes keményen dolgozni, de fontos, hogy ugyan elégedett lehet a csapat, de nem elégedhet meg!

A párharc első felvonása csütörtökön 18:00-kor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a két játékvezető Horváth Miklós és Tillmann Gyula lesz. 

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzés előtt ünnepélyes ceremónia keretében felvonjuk a bajnoki zászlót, a végén pedig mindenkinek lehetőséget adunk, hogy a friss MEVZA-győztes játékosokkal, valamint magával a serleggel is fotózkodjon! Jegyek még kaphatók partnerünk, a TIXA oldalán.