Tóth Gábor: Továbbra is vannak feladataink!

A három győzelemig tartó Extraliga-negyeddöntőben 1–0-s vezetésre tettünk szert a MÁV ELŐRE csapata ellen, vasárnap pedig azért utazunk Székesfehérvárra, hogy megduplázzuk az előnyünket.

Csütörtök este ünnepélyes keretek között kezdtük meg az Extraliga 2022/2023-as rájátszását, hiszen a MÁV ELŐRE elleni nyitókör első találkozója előtt a város elöljárói köszöntötték MEVZA-kupa-győztes csapatunkat, majd a sikernek emléket állító zászló is felvonásra került.

Ezt követte maga a lényeg, azaz a meccs, amelyen 3:0-ra legyőztük székesfehérvári ellenfelünket. Az újonc együttes sok kellemetlen pillanatot okozott Tóth Gábor tanítványainak a szettek során, vezetőedzőnk nem is volt maradéktalanul elégedett a látottakkal:

Nem akarok abba a hibába esni, hogy nekem semmi sem jó, de elég nehézkes volt a hét. Egy dolgot szeretnék látni: ne pihenjünk bele sem ebbe a párharcba, sem az edzésekbe. Nem szabad kiengedni mentálisan, ami nem könnyű természetesen, mert lekerült a csapatról egy óriási teher azzal, hogy megnyerte a MEVZA-kupát, de továbbra is vannak előttünk feladatok. Nem éreztem azt a fajta átütő erőt, amit érezni szerettem volna. Amikor kellett, beleadtunk mindent és nem volt okunk izgulni egy pillanatig sem, de aki benne van a sportban, az tudja, hogy ha elkényelmesedünk, akkor jöhetnek nehézségek.”

Amerikai centerünk, Lia Mosher szenzációs teljesítményt nyújtott csütörtök este, számára ez volt az igazi áttörés BRSE-játékosként:

„Mivel eléggé sűrű a menetrend, Gábor elmondta, hogy próbál annyi pihenőt adni mindenkinek, amennyit csak lehet. Úgyhogy néhány nappal a meccs előtt már értesített arról, hogy készüljek, mert kezdeni fogok. Magabiztosan vártam a meccset, egyszer már játszottam a MÁV ellen, úgyhogy sejtettem, mire számíthatok. Nagyon örültem, hogy ismét a pályán lehetek!

Tóth Gábor megemlítette, hogy természetesen látott pozitívumokat is, hiszen a csapatban volt tudatosság és akarat, de ebből a következő meccsen több kell, a harmadikon és esetleg a folytatásban meg még több, főleg akkor, ha a Balatonfüred és mi is továbbjutunk, mert velük van elszámolni valónk. Úgy véli, a taktikai fegyelem is teljesen rendben volt, mindenki megcsinálta azt, amit megbeszéltek, és kifejtette azt is, miben számít javulásra:

„Pontosságban többet várok, mert a kivitelezésbe több hiba is becsúszott. Azt is szeretném, hogy már a mérkőzés elejétől élesek legyünk nyitásban, mert az első meccsen nem voltunk azok és többet is rontottunk. Ez mindig tükrözi azt, hogy az adott pillanatban a játékos és a csapat mennyire fókuszál. Nagyon jó nyitóink vannak és ezt ki kell használnunk.”

Lia Mosher is megosztotta gondolatait a vasárnapi találkozó előtt:

„A második meccstől azt várom, hogy még keményebben koncentráljunk, agresszívan és letisztultan játsszunk az elejétől a végéig. Ebből aztán később is profitálhatunk csapatként!”

A 18:00-kor kezdődő találkozót dr. Árpás Krisztina és Bátkai-Katona Ágnes vezeti, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti.