13 meccs, 12 győzelem a fiataloktól!

Remek mérleggel zárta március utolsó hétvégéjét a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület utánpótlása, a pályára lépő fiatalok ugyanis 13 meccsből 12-t győzelemmel zártak.

🟦 NB I

Az első szettre még a buszban maradtak a csabai fiatalok, így azt simán nyerte a házigazda. A második szettben sokáig úgy tűnt, egyenlítés lesz, azonban 18:10-es csabai vezetésnél megtorpantak a vendégek. A Gödöllő fokozatosan zárkózott, a végjátékot 22:22-ről kezdték meg a csapatok, itt azonban újabb csabai hibák következtek, aminek a második szett elvesztése lett a következménye. A 3 játékrészben is egy motivált és jól küzdő csabai gárdát láthatott a közönség, a fiatalok tartották lépést a felnőtt, rutinos játékosokkal teletűzdelt Gödöllővel, egészen a végjátékig. Most azonban nem remegtek meg a kezek és 25:23-mal szépítettek a fiatalok. A negyedik szettben 14:14-ig tűnt úgy, hogy akár döntő játszma is lehet, azonban a végjátékot ismét a házigazda bírta jobban, így megérdemelten nyerte meg a mérkőzést 3:1 arányban.

Gödöllői RC–Békéscsabai RSE 3:1 (10, 23, -23, 18)
Monor, 60 néző. V: Bibók, Mezei.

GRC: Sorompó 2, Kökény P. 16, Borsos L. 8, Kovács E. 25, Halla P. 8, Nagy V. 14. Csere: Maurer (liberó), Boros, Máthé-Barabássy, Kardos. Vezetőedző: Szalay Attila.

BRSE: Tuska 17, Korcsok 6, Szatmári, Sinka 11, Mikus 7, Fekete G. 4. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Feld 2, Szécsi, Lázár, Fekete R. Vezetőedző: Nagy Attila.

Szalay Attila: 

„Jól kezdtük a párharcot. Nagy kedvvel és lendülettel játszott mindenki az első szettben. Ilyen egységes hatékonyság szerintem még nem jellemezte a csapatot. Mindenki hozzá tudott tenni az eredményhez, nem volt üres posztunk. Később a pontosság egy kicsit visszaesett, de mindig volt valaki, akire lehetett számítani. Gratulálok az egész csapatnak!”

Nagy Attila: 

„Ismét egy olyan mérkőzés volt, ahol nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, sajnos sokadik a szezonban. Nyitásfogadásban és védekezésben amatőr hibáink voltak, ami megbosszulta magát.”

🟦 U20 I. osztály

Szombati élvonalbeli túrája után vasárnap hajnalban Nyíregyháza felé vette az irányt U20-as csapatunk. Két mérkőzés várt a fiatalokra, akik a házigazda Nyíregyháza ellen kezdték meg a küzdelmeket. Nagy Attila forgatta a csapatot, nem a legerősebb felállásban játszotta végig a találkozót, de ez is elegendő volt most a háromszettes győzelemhez. Következhetett a rögtön utána a Gödöllő elleni rangadó, ahol a fiataloknak egy hullámzó mérkőzésen, végül az ötödik szettben sikerült diadalmaskodni, igaz, a második és a harmadik szettben is nagy előnyről bukták el a végjátékot, így egy lehetséges 3:0-s vagy 3:1-es győzelem helyett végül öt szettben tudtak nyerni.

Eredmények:
BRSE Fehér–Nyíregyháza 3:0 (14, 21, 21)
BRSE Fehér–Gödöllői RC 3:2 (18, -22, -24, 18, 12)

BRSE: Sinka, Dalma, Tuska Brigitta, Korcsok Karolina, Mikus Nina, Lázár Kamilla, Fekete Gréta, Szatmári Lilla, Feld Bettina, Fekete Gréta, Szécsi Panna, Erdei Kinga, Kucsera Jázmin, Nánási Zoé. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Nehez hétvége volt, örülünk a mai két győzelemnek, igaz, a második találkozón nagy előnyöket herdáltunk el, de végül sikerült a döntő szettre stabilizálni a játékunkat.”

🟦 U20 II. osztály

Vasárnap hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémia tornacsarnokában lépett pályára a BRSE Kék csapata a Torma Ágnes U20-as Bajnokság II. osztályú küzdelmeiben. Az első mérkőzésüket a Eötvös DSE csapata ellen játszották lányaink, amely ellen 3:1-es győzelmet arattak. Fegyelmezetten, határozottan játszottak a lányok és megérdemelten nyerték a mérkőzést.

Ezután a KSE U20 Sárga csapata következett, amely ellen szintén 3:1-es győzelmet arattak. Az első szettben nehezen állt össze a játék, de a folytatásban magukra találtak a lányok és megérdemelten nyertek. 

Eredmények:
BRSE Kék–Eötvös DSE 3:1 (17, -26, 22, 15)
BRSE Kék–KSE U20 Sárga 3:1 (-15, 12, 16, 13)

BRSE Kék: Mészáros Petra, Nagy Panka Julianna, Lovas Noémi, Hermeczi Bernadett Szabina, Arányi Alexandra Tímea, Csatári Zsanna, Matuska Orsolya, Fekete Boglárka, Bánfi Panna Petra, Liker Boglárka, Tóth Adrienn. Edző: Toma Sándor

Toma Sándor:

„Gratulálok a lányoknak! Szépen és fegyelmezetten játszottak, egy-egy kisebb megingástól eltekintve magabiztosan hozták a mérkőzéseket. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget biztosítani és éltek is vele a lányok.”

🟦 U15 I. osztály:

Szombaton hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémián lépett pályára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság I. osztály küzdelmeiben. Az első mérkőzésüket a Szolnoki SPC Kék csapata ellen játszották lányaink, amelyet 3:1-re győztek le. Izgatottan kezdték a lányok a mérkőzést, aztán az első szett megnyerése után túlzottan megnyugodtak, de a folytatásban újra magukra találtak és határozottan hozták a mérkőzést a nagyon lelkes és végig küzdő ellenfelükkel szemben. A második mérkőzésüket a Gödöllői RC csapata ellen játszották lányaink, ahol nagyon nagy küzdelemben sikerült felülkerekedniük és 3:1-re nyerniük.

Eredmények:
BRSE Fehér–Szolnoki SPC Kék 3:1 (20, -22, 11, 14)
Gödöllői RC–BRSE Fehér 1:3 (-19, 22, -7, -22)

BRSE Fehér: Baji Panni, Ijjas Zsófia, Kollár Kamilla, Samu Lili Csilla, Farkas Andrea, Tóth Szonja Szófia, Szikora-Pribojszki Petra, Gajdács Lina, Gulyás Bernadett, Széll Luca Ágota, Szabó Mercédesz, Kocsondi Sára, Kósa Nikolett, Komlódi Luca. Edző: Toma Sándor.

Toma Sándor:

 „Gratulálok a lányoknak! Azt a célt, amit kitűztünk, teljesítettük, megnyertük mindkét mérkőzést. Magas hőfokú meccseket tudtunk játszani. A pályán, ha valakinek nem ment, mindig volt, aki segítsen. Próbáltam mindenkinek játéklehetőséget biztosítani és örülök, hogy éltek vele a lányok. Dolgoznunk tovább!”

🟦 U15 II. osztály

Dunakeszin folytatódott az U15 II. osztály középszakasza, ahol a házigazdák mellett a közvetlen rivális Kecskeméttel mérhették össze tudásukat a csabai lányok. Az első mérkőzés nagy izgalmakat hozott: rendre a viharsarkiak irányították a mérkőzést, ami meghozta a várva várt áttörést, a szezon során először legyőzték a listavezetőt. A második mérkőzésen meredeken esett a koncentráció, ami megnehezitette a helyzetet, de ez sem okozott problémát, a csabaiak begyűjtötték az újabb győzelmet.

Eredmények:
KESI ‘A’–BRSE Kék 0:3 (-23, -16, -25)
VSD A–BRSE Kék 1:3 (-16, 10, -20, -18)

BRSE: Orvos Gréta, Balogh Adél, Vavrek Borka, Szász Lívia, Ladányi Aida, Mészáros Nóra, Huszár Lia, Nemes Renáta, Vozár Tünde, Puskás Dóra, Hering Hanna. Edző: Csányi Roland. 

Csányi Roland: 

„Nagyon ki volt már éhezve a csapat a Kecskemét elleni győzelemre. Tudtuk, hogy reális, és végül meg is lett. Nagyon jó visszacsatolás ez arra, hogy a szezon során mennyit fejlődtek a lányok, a cél, hogy ez két mérkőzésen keresztül kitartson, mert a másodikat mondhatni, hogy „csak” túléltük.” 

🟦 U15 III. osztály

Szombaton a középszakasz folytatásaként újra hazai pályán szerepelhetett az U15 III. osztályban induló BRSE Zöld csapat. A Szeged és a Kecskemét együttese látogatott Békéscsabára, amely ellenfelek már ismertek voltak a csabai lányok számára, ugyanis a szezon során már harmadik alkalommal találkoztak és mérték össze tudásukat velük. Ezt a tornát is siker koronázta, ugyanis mindkét csapat ellen sikerült behúzni a 3:0-s győzelmet, ezzel veretlenül, listavezetőként várja a folytatást a csapat. 

Eredmények:
BRSE Zöld–Szegedi RSE Fekete 3:0 (16, 18, 17)
BRSE Zöld–KESI ‘B’ 3:0 (16, 14, 10)

BRSE Zöld: Botyánszki Boglárka, Eitel Zsófi, Huszár Kamilla, Kazár Boglárka, Kender Eszter, Kovács Nóra, Rácz Hanna, Szabó Zsófia, Szalai Eszter, Szikora Rebeka, Zsilinszki Klaudia. Edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc: 

„Úgy gondolom, a Szeged csapatával szemben sikerült revansot venni a múltkori szettveszteség miatt. A Kecskemét legyőzésével pedig egy „kötelező” győzelmet abszolváltunk.” 

🟦 U12

Vasárnap Budapesten került megrendezésre az U12-es bajnokság I. osztályának következő, középszakaszbeli fordulója, ahol a BRSE Kék csapat volt érdekelt. Mind a két mérkőzést határozott nyitásokkal és magabiztos játékkal nyerték meg a csabai lányok.

Eredmények:
BRSE Kék–MTK Budapest Kék 3:0 (11, 13, 3)
BRSE Kék–Nyíregyháza 3:0 (14, 13, 7)

BRSE Kék: Baiczer Niké, Botyánszki Boróka, Bócsik Lili, Csicsely Ágnes, Litauszki Anita. Megbízott edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc: 

„Egy-két kisebb bizonytalanságot leszámítva végig koncentráltan és szép játékot produkálva tudtunk játszani az ellenfelek ellen. Gratulálok a lányoknak!”