Szerdán kiharcolhatjuk az elődöntőt!

Már csak egy győzelemre van szüksége a Swietelsky-Békéscsabának ahhoz, hogy ismét bejusson az Extraliga legjobb négy csapata közé, az utolsó lépést pedig otthon teheti meg a gárda.

Vasárnap 3:0-s győzelmet arattunk Székesfehérváron az Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén, így 2–0-ra vezetünk a MÁV ELŐRE ellen a három nyert meccsig tartó párharcban. Az eredmény teljes mértékig rendben van, viszont a mutatott játék hagyott némi kívánnivalót maga után. Tóth Gábor nem is rejtette véka alá a véleményét:

„A MÁV ELŐRE játékosaiban volt szándék és akarat védekezésben, a mi oldalunkon pedig addig hiányzott ez, amíg Molcsányi Rita pályára nem lépett. Az első szett közepén megálltunk fogadásban, elkezdtünk kényelmeskedni és belassulni, nem foglalkoztunk a védekezéssel, pedig parádésan tudunk védekezni, ha akarunk. Vártuk, hogy az ellenfelünk elveszítse a mérkőzést az üres pálya ellen, végül pedig csak annak köszönhettük a 3:0-s győzelmet, hogy fizikailag jobb állapotban voltunk. Pedig remekül kezdtünk, agresszívan szerváltunk, jól blokkoltunk, a támadásaink is ültek. Aztán szétestünk, és csak negatív nyitásfogadásban, nehezített körülmények között tudtunk működni. Ebben jók voltunk, mást viszont nem tudok kiemelni”

– elemezte a vasárnap történteket a vezetőedző.

Szerb átlónk, Marta Drpa is elismerte, hogy van még hova fejlődni és javulni, ha szeretnénk még szép sikereket elérni a szezonban.

„A játékunk valóban nem volt rendben, de ez talán érthető, a csúcsformánkat próbáljuk későbbre időzíteni. A cél továbbra is az, hogy szerdán lezárjuk a párharcot, de szeretnénk jobban játszani és élvezni a meccset. Az a legfontosabb, hogy az edzések jól sikerüljenek, mi készen állunk!”

Tóth Gábor azt is elmondta, mit szeretne látni szerdán:

„Saját magunknak kellene igazit erőt mutatnunk a harmadik mérkőzésen. Ha ez nem történik meg, akkor mire szeretnénk önbizalmat építeni a továbbiakban? Pihenünk, de minél előbb ébredni kell, hiszen a MÁV ELŐRE egy jól felkészített csapat és nem fogja feladni!”

Kezdés 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót Halász Enikő és Barabás Barnabás vezeti. Jegyek még kaphatók partnerünk, a TIXA oldalán.