Győzelem a harmadik meccsen, ott vagyunk az elődöntőben!

Swietelsky-Békéscsaba–MÁV ELŐRE SC-St. Solar 3:0 (18, 17, 14)
Extraliga-negyeddöntő, 3. meccs, Békéscsaba. Vezette: Halász, Barabás.
A párharc végeredménye: 3–0 a Békéscsabának.

BRSE: Drpa 4, Vasileva 15, Glemboczki 9, Bodnár 8, Pintér 5, Bagyinka 2. Csere: Kertész (libero), Karhu, Aktas 13, Oliinyk 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

MÁV ELŐRE: Gilfillan 3, Kiss, Narancic 3, Tóth 10, Szabó 5, Ertz 13. Csere: Kovács (libero), Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Két mérkőzés után 2–0-ra vezettünk a MÁV ELŐRE elleni Extraliga-negyeddöntőben, Tóth Gábor csapata tehát abban a tudatban lépett pályára szerdán, hogy egy újabb győzelemmel biztosíthatja a helyét a legjobb négy között.

1️⃣ A kezdésre ezúttal nem lehettünk büszkék, ugyanis négy labdamenetet követően 0:4 állt az eredményjelzőn, két ászt is kaptunk ezalatt. Aztán a legjobb játékosukat nélkülöző vendégek is elkezdtek hibázni, ami megkönnyítette a kapaszkodásunkat, 5:7 után pedig sorozatban három ponttal átvettük a vezetést. Sajnos azonban nem tudtuk ezt kihasználni, a székesfehérvári csapat folyamatosan tapadt ránk, és az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is nagy harcra kényszerített bennünket. 14:14-nél viszont sebességet váltottunk, Salla Karhu nyitássorozatára építve hat ponttal elléptünk, az ekkor kialakított különbséget a játszma legvégéig megőriztük, a végén pedig Bagyinka Fanni a hat szettlabdánkból a legelsőt értékesítette.

2️⃣ A második játékrész elején szinte felváltva születtek a pontok, ennek következtében egyik fél sem tudott meglógni. Ebben a szettben viszont csak 7:7-ig kellett várni ahhoz, hogy robbantsunk, ami után egy 5:1-es sorozatot produkáltunk, Nagy Fanninak időt kellett kérnie. Ez sem akasztotta meg a lendületünket, Ceyda Aktas jól szállt be és Ralitsa Vasileva is termelte a pontokat, folyamatosan tudtuk növelni az előnyünket. A differencia a legvégére elérte a 10-et is, és bár a MÁV ELŐRE három szettlabdát is hárított, a negyediket Bodnár Dorottya a helyére küldte.

3️⃣ A folytatásban Aktas két ásszal szomorította a vendégeket, amivel megalapoztuk a játékunkat. Ellenfelünk megpróbált belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba és a négypontos lemaradást egyre redukálta, de Viktoriia Oliinyk blokkjával megállítottuk a felzárkózást. Rajta tartottuk a lábunkat a gázon és egyre nagyobbra nyitottuk az ollót, magabiztosan haladtunk a győzelem és a továbbjutás irányába. Bodnár ászával 10 meccslabdához jutottunk, és most nem vártunk tovább, Aktas megoldotta az elsőt, amivel lezárta a mérkőzést.

Ezzel csapatunk a párharc harmadik ütközetét is 3:0-ra hozta és megnyerte a negyeddöntőt, azaz biztosította a helyét az Extraliga legjobb négy csapata között!

Tóth Gábor:

„Az eredménynek nagyon örülünk, hiszen három nyert mérkőzéssel bejutottunk a magyar bajnokság elődöntőjébe. Sajnálom, hogy ellenfelünk legjobb játékosa megsérült, ez felborította az előzetes terveket mindkét oldalon. Tudtam egy kicsit rotálni, ami fontos volt, és azt gondolom, Kertész Petra meghálálta a bizalmat. Lia Moshernek is nagyon örültem a párharc során nyújtott teljesítménye miatt, és Viktoriia Oliinyk is játszhatott egy egész szettet, ami szintén fontos. Kipróbáltunk egy új felállást is Marta Drpa nélkül, ami a B terv, vagy inkább legrosszabb verzió, de élesben ezt is kell tudni alkalmazni. Hasznos volt ez a találkozó, ellenfelünknek pedig sok sikert kívánunk a továbbiakban!”

Nagy Fanni:

„Ilyen felállásban idén még nem játszottunk, de a játékosoknak mindent meg kell oldaniuk. Annyit mondtam nekik, hogy tudom, hogy ez nehéz szituáció, de próbálják meg kihozni a maximumot. Most pedig megdicsértem őket, mert ezt is tették. Sérülések, betegségek, azért igyekszünk a következő körre összeszedni mindenkit. Nem vallottunk szégyent, tudtuk, hogy erősebb csapat fizikailag a Békéscsaba, és sok sikert kívánunk nekik!”