Ceyda Aktas: Már az első meccsen szeretnénk megadni az alaphangot!

A visszaszámlálás megkezdődött, szombaton indul az Extraliga elődöntője, ahol a Szent Benedek Röplabda Akadémia az ellenfelünk. Az első találkozón otthon fogadjuk a balatonfüredieket, Ceyda Aktas és Tóth Gábor szerint mindenki rendkívül motivált.

Az előző beharangozóban felelevenítettük a BRSE és a SZBRA közös múltját, ezúttal viszont már a jelennel foglalkozunk. A Swietelsky-Békéscsaba március 29. óta nem lépett pályára, azaz másfél hét telik el két mérkőzés között, Ceyda Aktas pedig elárulta, mire fordították ezt a szokatlanul hosszú szünetet.

„Örültünk, hogy volt lehetőségünk pihenni és feltöltődni, mert friss testtel és elmével sokkal jobb játékra vagyunk képesek. Ugyanakkor ezt a szünetet arra is fel tudtuk használni, hogy minél jobban felkészüljünk az ellenfélből és dolgozzunk a gyengepontjainkon.”

Tóth Gábor elmondta, hogy két szabadnapot adott a MÁV ELŐRE elleni harmadik meccset követően a játékosoknak és a stábnak, utána viszont ráfeküdtek azokra a dolgokra, amikben nem muzsikáltak olyan jól, mindezt ellenfélspecifikusan. Elemezték a Füred játékát, illetve azokat a variációs lehetőségeket, amik benne lehetnek a pakliban, hiszen az ellenfél képes posztokra cserélni. Ezen kívül fizikai fejlesztés zajlott, mert most volt lehetőségük arra, hogy emeljék kicsit az intenzitást az erőnléti edzésekben.

Úgy gondolom, akkor tudunk jól teljesíteni, ha a hétköznapokban is megvan az a fajta nyomás, ami kell ahhoz, hogy sikerrel vegyük a mérkőzéseket. Nyilván ebben az időszakban már nem lehet sok változtatást eszközölni, apróságokról van szó, amikkel próbálunk alkalmazkodni az ellenfélhez. Ezzel nem azt mondom, hogy feladjuk az identitásunkat vagy a játékunkat a Füred miatt, de van néhány dolog, amire figyelnünk kell velük kapcsolatban”

– fejtette ki a vezetőedző.

Noha a MÁV elleni, összesítésben 9:0-s szettkülönbség impozánsnak tűnik, abban mindenki egyetért, hogy a játékon van mit javítani. Török ütőnk szerint az első kör rávilágított arra, hogy a blokk és a védekezés általánosságban jól működik, viszont az első körben a csapat többször is kiesett a ritmusból. Tóth Gábor úgy látja, hogy a társaság belepihent a MÁV elleni párharcba. Nem tartja magát olyan embernek, akinek semmi sem jó, de szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az nem jó, amikor a párharc előtt eldönti a csapat, hogy az már a meg is van, közben pedig pihen. Hozzátette, hogy van miért visszavágni a Szent Benedek ellen, hiszen januárban 3:0-s vereséget szenvedtünk idegenben:

Engem személy szerint nagyon motivál a januári vereség és remélem, hogy ezzel mások is így vannak. Akkor az volt a legjobb Békéscsaba, ami pályára tudott lépni, és az a csapat kikapott, ilyen szempontból törlesztenünk kell. Nem jó üzenet, hogy ilyen arányú vereséget szenvedtünk külföldi játékosok nélkül, és hasonló történt Kaposváron is az alapszakasz végén. Az a célunk, hogy a jövőben ez ne történhessen meg, és ha idáig eljutunk, akkor léphetünk szintet.”

Aktas szerint sem lesz gond a motivációval:

„A januári meccs egy kisiklás volt, hiszen többen nem is tudtuk vállalni a játékot, a csapat pedig hullafáradt volt a sorozatban megvívott három MEVZA-meccs után. Ez persze nem kifogás, előfordulnak ilyen esetek. Az biztos, hogy motiváltak vagyunk, minden meccsnek megvan a maga sztorija és fontossága, most pedig már a rájátszásban vagyunk, olyan nincs, hogy ne legyen motivációnk a mindennapokra. Szeretnénk már az első meccsen megadni az alaphangot az elődöntőnek, és megmutatni a szurkolóinknak, mennyire szeretnénk elérni a céljainkat.”

A csata ezúttal is három nyert meccsig tart, a pályaelőnyt pedig mi élvezhetjük.

Kezdés 18:00-kor a Városi Sportcsarnokban, a nyitómeccset Szabó Péter és Sík Barbara vezeti. Jegyek még kaphatók partnerünk, a TIXA oldalán.