Továbbra is vezeti a bajnokságot az U17-es csapatunk

Az U17-es lányok hét közben pótoltak egy korábbról halasztott találkozót, az NB I-esek pedig az ünnepek alatt is pályára léptek.

🟦 NB I

Szombaton a listavezető otthonában játszott fiókcsapatunk. Az első szettben még magas színvonalon tudtak teljesíteni a csabai fiatalok, akik a végjátékban 22:20-as vezetésről nem tudták befejezni a szettet az átlag feletti mezőnymunkát bemutató TFSE ellen. Az Extraligába vágyó fővárosiak aztán Villám Lilla ponterős játékával simábban nyerték a következő két szettet és tartották otthon a három pontot.

TFSE–Békéscsabai RSE 3:0 (22, 19, 16)
Győri út, 32 néző. V: Szél, Gyulai.

TFSE: Zen 14, Kökény N. 2, Villám 20, Török P. 6, Tettamanti 4, Villányi 8. Csere: Boller (liberó), Halla G. 3, Turcsányi. Vezetőedző: Herrera Olazabal.

BRSE: Tuska 8, Korcsok 8, Feld 1, Sinka 10, Mikus 1, Fekete G. 8. Csere: Kucsera, Erdei (liberók), Fekete R. 2, Lázár 2, Szécsi, Gellén. Vezetőedző: Nagy Attila.

Joel Herrera Olazabál: 

„Jól játszottunk ma, gratulálok a lányoknak! Eleinte jól küzdött a fiatal Békéscsaba, de amint nyomás alatt kezdték érezni magukat, romlott a játékuk, ez pedig nekünk kedvezett. Mások a két csapat céljai jelenleg, a BRSE sportolói összességében mind lelkes, ügyes játékosok, akik szép jövő előtt állhatnak. Még egyszer gratulálok a saját hölgykoszorúmnak, illetve kellemes húsvétot kívánok mindenkinek!”

Nagy Attila: 

„Egy szett, és más semmi. Sajnálom, hogy ma megint csak egy kis részében tudtunk a mérkőzésnek úgy játszani, ahogy valójában tudunk. A koncentrációnkat nem tudtuk fenntartani a legfontosabb pillanatokban, és utána hitetlenné is váltunk. Gratulálok a TFSE-nek, ma ebben a felforgatott felállásában is megérdemelten nyert.”

🟦 U17 I. osztály

Nem megszokott módon, hétközben játszotta le U17 I. osztályú csapatunk a korábban elmaradt bajnoki mérkőzését. Ellenfélként a Dunakanyar gárdája érkezett az Akadémiára, a vendégek pedig az igazán lelkes játékukkal többször meg tudták lepni a mieinket. Végül a papírforma érvényesült, begyűjtötték a csabai lányok az újabb győzelmüket, így továbbra is az első helyen állnak a tabellán. 

Eredmény:
BRSE Kék–DKLSN 17’A 3:0 (18, 9, 23)

BRSE: Gulyás Bernadett, Hermeczi Bernadett, Fekete Ramóna, Liker Boglárka, Nánási Zoé, Gajdács Lina, Lovas Noémi, Csatári Zsanna, Matuska Orsolya, Erdős Dalma, Fekete Boglárka, Mészáros Petra. Edző: Csányi Roland.

Csányi Roland:

„Egyetlen pozitívum volt a mai napban, hogy győztünk. Ami elég is lehetne, de számomra érthetetlen módon mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk, ez főként néhány egyéni teljesítménynek köszönhető. Két forduló vár még ránk, bízom benne, hogy nem elégszünk meg a középszakasz-győzelemmel, azzal még nem nyertük meg a bajnokságot, amit a szezon elején kitűztünk célul. Ahhoz viszont ez a mai teljesítmény kevés lesz.”