NB I: Nyolcadikként zárta első szezonját a fiókcsapatunk

Az elmúlt hétvégén több bajnokság is véget ért az utánpótlásban. U20-as fiókcsapatunk nyolcadikként zárta első NB I-es szezonját, az U13-as másodosztályú gárda pedig győzelemmel búcsúzott az idei kiírástól.

🟦 NB I 

Vasárnap az Extraliga-tagságért pályára lépő DVTK-t látta vendégül az NB I-ben szereplő U20-as fiókcsapatunk. Hatalmas volt a tét, hiszen előző nap az addigi listavezető TFSE vereséget szenvedett, így a miskolciak előtt megnyílt az út az Extraligába. Ehhez nyerniük kellett volna a Viharsarokban, a csabai fiatalok azonban úgy gondolták, hogy megnehezítik a borsodiak dolgát, és nagyszerű védekezésekkel, nyitásokkal tették nehézzé a mérkőzést a DVTK számára. Az első, megnyert játszma után a második szettben is végig magas színvonalon játszottak, viszont ezt a végjátékot a Diósgyőr nyerte, miképpen a következő két szettet is, így végül megérdemelten, 3:1 arányban hozta a mérkőzést, és ezzel megnyerte a bajnokságot, míg a BRSE a nyolcadik helyez zárta első NB I-es szezonját.

NB I, 22.forduló:
Békéscsabai RSE–Diósgyőri VTK 1:3 (19, -23, -21, -21)
Békéscsaba, 55 néző. V: Szél, Mezei.

BRSE: Tuska 11, Korcsok 7, Feld 1, Sinka 20, Mikus 11, Fekete G. 8. Csere: Kucsera (liberó), Szatmári 1, Fekete R., Gellén. Vezetőedző: Nagy Attila.

DVTK: Vajdová 17, Hollósi 3, Toszics 15, Egri K. 14, Kiss E. 16, Kalmár 5. Csere: Kundrák (liberó), Nagy F. 1, Bátori 2, Kovács L. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Nagy Attila: 

„Kiválóan kezdtünk, sikerült nyomás alatt tartani a nagy tét miatt idegesen kezdő vendégeket. A kulcs a második szett végjátéka volt, amikor két önhiba a legrosszabbkor jött, s emiatt elbuktuk azt. A harmadik-negyedik szettben hatalmasat küzdöttünk, de sajnos a mai napon a kulcspillanatokban többet hibáztunk. Gratulálok a DVTK-nak az első helyhez és a feljutáshoz! Köszönöm a csapatomnak és a klubomnak ezt az első élvonalbeli szezont, sokat dolgoztunk benne, és a célkitűzést teljesítettük.”

Németh Szabolcs:

„Rengeteg érzelem gyülemlett fel augusztus óta, ami most felszabadult bennünk. Nem a legjobb játékkal nyertünk ma, de a hit, az akarat és a munka egy legyőzhetetlen hármas. Természetes volt, hogy izgultunk, hisz – mondhatni – egy bajnoki döntőről beszéltünk. Még egyszer: nem volt ma minőségi a játékunk, de szerencsére ez már csak történelem. Három pontot gyűjtöttünk és ezzel együtt megnyertük a bajnoki címet, így Diósgyőrnek újra extraligás röplabdacsapata van!”

🟦 U17 I. osztály

Lassan a bajnokság végéhez érve, az utolsó előtti fordulóban Újpest felé vette az irányt U17 I. osztályú csapatunk, ahol a házigazdák mellett a Kecskemét csapatával mérkőztek meg.

Az első felvonásban lassan indult be a csabai lányok játéka, de szépen lassan egyre inkább magukhoz ragadták az irányítást, így 3:0-s eredménnyel hangolódhattak a következő összecsapásra.
Az Újpest gárdája lelkes játékkal és kimagasló mezőnymunkával rukkolt elő, ami sok nehézséget okozott, de egyik csapat sem adta könnyen magát, így egy végletekig kiélezett, ötszettes mérkőzésen végül a hazai együttes örülhetett.

Eredmények:
KESI ‘A’–BRSE Kék 0:3 (24, 22, 10)
UTE U17 Lila–BRSE Kék 3:2 (-19, 22, -25, 20, -15)

BRSE: Fekete Ramóna, Hermeczi Bernadett, Gajdács Lina, Csatári Zsanna, Szabó Mercédesz, Frisnyicz Karina, Matuska Orsolya, Erdős Dalma, Mészáros Petra, Samu Lili, Fekete Boglárka, Nánási Zoé, Liker Boglárka. Edző: Csányi Roland. 

Csányi Roland: 

„Tanulságos napot zártunk szombaton. Az első mérkőzést követően nem tudtuk igazán a legjobb formánkat hozni, amit a lelkes hazai csapat ki is használt. Tisztában vagyunk vele, hogy ennél tudunk élesebbek lenni, de a rengeteg kétes bírói döntés szinte sosem nekünk kedvezett, ami igencsak tördelte a játékunkat. Sok pozitívum is volt, igyekszünk ezeket kiemelni, és amiben gyengébben teljesítettünk, még tovább gyakorolni.” 

🟦 U13 I. osztály

Vasárnap az U13 I. osztályú bajnokságban, hazai pályán mérkőzött meg az alapszakasz első három helyezett csapata, a Vasas, Nyíregyháza és a BRSE. A csabai fiatalok az első meccsen sok hibával, megilletődötten kezdtek a listavezető fővárosiak ellen, így hamar el is vesztették az első két szettet. A Nyíregyháza ellen aztán változott a játék képe, kivalóan nyitó és blokkoló csapatot láthattak ekkor a nézők. A BRSE egy sima és egy szorosabb szett megnyerésével abszolválta a mérkőzést.

Eredmények:
BRSE Fehér–Vasas Piros 1:2 (-12, -12, 21)
BRSE Fehér–Nyíregyháza 2:1 (9, 19, -9)

BRSE: Matvon Anna, Szabolcsi Szilvia, Szkaliczki Nóra, Béres Dóra, Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Baiczer Niké, Albrecht Jázmin, Kincses Zsaklin, Botyánszki Málna Boróka. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Kár volt az első meccs első szettjéért, de azt hiszem, utána kiválóan küzdöttek és játszottak a lányok, dicséret illeti őket, hiszen ma átléptek a saját árnyékukon!”

🟦 U13 II. osztály

Vasárnap hazai környezetben várta az U13 II. osztály keleti csoportjának a folytatását a BRSE Kék csapata. Az első ellenfél a Szolnok volt, és az első, valamint a harmadik játékrészben méltó ellenfelei voltak a lelkes és szép játékot produkáló csabai lányok a listavezetőnek, a szettek végéig reális esély volt a győzelemre is.
A következő mérkőzést a gödöllői alakulat ellen vívta a BRSE; a szezon utolsó mérkőzésén mindenki kapott játéklehetőséget, amit a játékosok meg is háláltak és méltó befejezésként győztes szettekkel zárták le a szezont.

Eredmények:
BRSE Kék–Szolnoki Sportcentrum Kék 0:3 (-21, -16, -24)
BRSE Kék–Gödöllői RC U13 II. 3:0 (16, 17, 16)  

BRSE Kék: Bencsik Rebeka, Bócsik Lili, Eitel Dorka, Gólya Enikő, Laczó Mira, Potocska Bianka, Szabó Adrienn, Szabó Kitti, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Tóth-Veress Gréta, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc:
„Gratulálok a csapatnak a mai teljesítményhez. Méltóképpen zártuk le a szezont!”