Pintér Andrea: Most is képesek vagyunk felállni!

Nem sikerült úgy kezdeni a döntőt, ahogy szerettük volna, ez egyáltalán nem vitás. A 3:1-re elvesztett meccs négy szettjéből csak kettő volt szoros, több elem romlott el, mint amennyi működött. A rájátszásban viszont nem osztanak pontokat, az 1:3 pont ugyanannyit ér, mint egy két és fél órás, ötszettes maraton végén elszenvedett vereség, a csapatnak pedig négy napja van rendezni a sorokat és kijavítani a hibákat. 

Noha egy három győzelemig tartó párharcban minden összecsapás fontos, éppen tavaly bizonyosodhattunk meg arról, hogy egy csapat akkor is lehet bajnok, ha az idegenbeli nyitómeccs után vesztesen hagyja el a pályát. Egy esetleges 0:2 viszont már teljesen más tészta, éppen ezért a keddi ütközet a „must win” kategóriába tartozik, azaz kötelező nyerni ahhoz, hogy reális esélyünk maradjon a bajnoki címre. Erre világított rá Tóth Gábor is:

„Ahhoz, hogy bármiről is beszéljünk, elengedhetetlen, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük, bárhogyan vagy bármilyen arányban. Akkor új párharc kezdődhet. Olyan stabil játék szükséges, amit korábban tudtunk produkálni, még ha nem is olyan szintű csapat ellen, mint a Vasas. Kevés ki nem kényszerített hiba, jó védekezés, nem úgy, mint pénteken, amikor megálltunk, lassúak voltunk, nem mozdultunk. Sokkal nagyobb tűzzel, akarattal, agresszivitással kell játszani és nyitásfogadásban sem szabad annyira bizonytalannak lenni. Ezeket mind orvosolni kell, és ezek nem azon múltak, hogy idegenben játszottunk. Jön a szezon legfontosabb meccse és erre mentálisan is fel kell készülnünk.”

Pintér Andrea ugyan nem kezdett a találkozón, ám miután pályára lépett, végig ott is maradt. A center elmondta, hogy egyre jobb állapotban van:

„A sérülésem mondhatni, rendbe jött, vannak mozdulatok még, amik kellemetlenek, de ezt ilyenkor ki kell zárni. Sok hibával játszottunk, ami nem fér bele ezeken a meccseken, ezeket mindenképp minimalizálnunk kell. Blokkban és támadásban is hatékonyabbaknak kell lennünk. Sokszor felálltunk nehéz helyzetekből, képesek vagyunk rá most is és csak előre tekintünk.”

Kezdés kedden 19:45-kor a Városi Sportcsarnokban, a mérkőzést Szabó Péter és Jámbor Tamás Zoltán vezeti. Jegyek még kaphatók partnerünk, a TIXA oldalán!