Középszakasz-győztes az U15-ös Zöld csapat!

Április utolsó hétvégéjén az U20-as és az U15-ös csapatainké volt a főszerep az utánpótlás-bajnokságokban.

🟦 U20 I. osztály

Vasárnap az utolsó két mérkőzését játszotta az U20 első osztályban szereplő csapatunk, Budaörsön a házigazdák mellett a Balatonfüred volt az ellenfél. Az első találkozón ellentmondást nem tűrően röplabdáztak a viharsarkiak, kétség sem fért a győzelmükhöz, alig egy óra alatt hozták a mérkőzést. A második találkozón a házigazdák ellen egy teljesen más arcát mutatta a társaság, szétesett a nyitásfogadás, nem működtek a támadások, így a BDSE megérdemelten nyerte meg a találkozót 3:0 arányban. Ezzel a csabaiak középszakaszt a harmadik helyen zárták, érdekesség, hogy a május 19-21 között Budaörsön megrendezesre kerülő hatos döntőben ez a három csapat került az egyik csoportba. A másik hármast az UTE, az MTK és a Gödöllő alkotja majd.

Eredmények:
BRSE Fehér–SZBRA Piros 3:0 (10, 15, 23)
BRSE Fehér–BDSE 0:3 (-17, -18, -17)

BRSE: Sinka Dalma, Feld Bettina, Gellén Viktória, Korcsok Karolina, Mikus Nina, Fekete Gréta, Fekete Ramóna, Kucsera Jázmin, Erdei Kinga, Szécsi Panna, Tuska Brigitta, Szatmári Lilla. Vezetőedző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Az első mérkőzés nagyon rendben volt, a második nagyon nem, igaz, a második alatt sokkal nagyobb nyomás alatt tartottak minket a hazaiak, szomorú, hogy többen ezt nem bírták el. Három hét múlva döntő, ott lesz lehetősége mindenkinek visszavágni.”

🟦 U20 II. osztály

Vasárnap Jászberényben, a Bercsényi úti csarnokban lépett pályára a BRSE U20 II. osztályú csapata. Az első mérkőzésüket a KÖZGÁZ csapata ellen játszották lányaink, amellyel szemben 3:0-s győzelmet aratott. Fegyelmezetten, határozottan játszottak a lányok és megérdemelten nyerték a mérkőzést. Másodszor a házigazda JRK ellen lépek pályára, amely ellen szintén 3:0-ra nyertek, az első perctől az utolsóig vezetve.

Eredmények:
KÖZGÁZ–BRSE Kék 0:3 (-16, -12, -19)
JRK–BRSE Kék 0:3 (-8, -14, -15)

BRSE Kék: Mészáros Petra, Nagy Panka Julianna, Erdős Dalma, Tóth Adrienn, Lovas Noémi, Hermeczi Bernadett Szabina, Csatári Zsanna, Frisnyicz Karina, Matuska Orsolya, Fekete Boglárka, Bánfi Panna Petra, Arányi Alexandra Tímea, Liker Boglárka. Edző: Toma Sándor.

Toma Sándor:

„Örömteli napon vagyunk túl! Mindkét mérkőzésünket megnyertük és így hazai környezetben játszhatunk a bajnoki címért. Mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani, amivel éltek is a lányok. Gratulálok nekik!”

🟦 U15 I. osztály

Szombaton idegenben a Vasas SC Folyondár utcai új csarnokában lépett pályára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság I. osztály küzdelmeiben. Az első mérkőzésüket a Vasas SC U15 Piros csapata ellen játszották lányaink, amely ellen 3:0-s arányú vereséget szenvedtek. Küzdöttek a lányok, de az egységesebben és eredményesebben játszó házigazdák nem engedték ki a kezükből a lehetőséget. A meccs folyamán mindenki pályára lépett A második mérkőzésüket a SZOSI „A” csapata ellen játszották lányaink, amellyel szemben szintén küzdöttek a lányok, de ellenfelüket nem tudták megtörni és ezen a mérkőzésen is alulmaradtak.

Eredmények:
Vasas SC U15 Piros–BRSE Fehér 3:0 (22, 10, 17)
SZOSI A–BRSE Fehér 3:0 (15, 17, 16)

BRSE Fehér: Baji Panni, Ijjas Zsófia, Kollár Kamilla, Samu Lili Csilla, Farkas Andrea, Tóth Szonja Szófia, Szikora-Pribojszki Petra, Gulyás Bernadett, Széll Luca Ágota, Szabó Mercédesz, Kocsondi Sára, Kósa Nikolett, Komlódi Luca, Rab Rebeka. Edző: Toma Sándor.

Toma Sándor:

 „Mindkét csapat ellen küzdöttünk, próbálkoztunk, de sok ki nem kényszerített hibát ejtettünk és ezzel megpecsételtük a sorsunkat. Sajnálom, hogy nem tudtunk legalább szetteket nyerni.”

🟦 U15 II. osztály

Az U15 II. osztályban ismét hazai környezetben játszhattak a mieink, ezúttal az Eger és az MTK csapatát láttuk vendégül. Sajnos egyik mérkőzésen sem született csabai siker, de ennek ellenére is döntőre esélyes pozícióban maradtak. 

Eredmények:
BRSE Kék–EVSI A 2:3 (-23, 8, 5,-12,-11)
BRSE KÉK–MTK Budapest Kék 1:3 (23, -18, -21, -21)

BRSE: Orvos Gréta, Balogh Adél, Ladányi Aida, Mészáros Nóra, Vavrek Borka, Szász Lívia, Kovács Alexandra, Szalóki Vanda, Puskás Dóra, Nemes Renáta, Vozár Tünde, Huszár Lia. Edző: Csányi Roland.

Csányi Roland:

„Többször beigazolódott már, hogy nem elég jobban és szebben röplabdázni az ellenfélnél, ha nullához közelít a lelkesedés és motiváció. Az Eger csapata utóbbiban sokkal jobb volt nálunk, így nem várt vereséget szenvedtünk tőlük. Az MTK végre teljes csapattal érkezett, így rajtuk érződött, hogy az első osztályban kezdték a szezont, korban és több elemben előrébb tartanak, mint mi, de ellenük már mondhatni, hogy felvettük igazán a kesztyűt.”

🟦 U15 III. osztály

Szombaton hazai környezetben várta az U15 III. osztály keleti csoportjának folytatását a BRSE Zöld csapata. Az első mérkőzést a jelenleg harmadik helyen álló Szolnok gárdájával vívták a viharsarkiak, a nagyon sok hibával játszó hazaiakat az első szettben sikerült a lelkes vendégeknek legyőzniük, de a folytatásban a BRSE játékosainak folyamatosan javult a teljesítménye, és nem engedett több játszmagyőzelmet a Tisza-parti ellenfélnek. A második találkozón esélyt sem adtak a Kalocsa röplabdásainak a csabai lányok, taktikus és szép játékot játszva szerezték meg a győzelmet. Egy forduló még hátravan, de az eddigi hibátlan mérlegnek köszönhetően már középszakasz-győztes a BRSE csapata. 

Eredmények:
BRSE Zöld–Szolnoki SPC Sárga 3:1 (-19, 21, 20, 15)
TFSE Kalocsa–BRSE Zöld 0:3 (10, 14, 13)

BRSE Zöld: Botyánszki Boglárka, Eitel Zsófi, Huszár Kamilla, Kazár Boglárka, Kender Eszter, Kovács Nóra, Rácz Hanna, Szabó Zsófia, Szalai Eszter, Szikora Rebeka, Zsilinszki Klaudia. Edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc: 

„Gratulálok a mai győzelmekhez és a középszakasz megnyeréséhez is a csapatnak! Sok javítandó hiba van még a következő fordulóra és még több a döntőre, de legjobb tudásunk szerint fogunk felkészülni ezekre a kihívásokra.”