Továbbra is hibátlan az U12-es csapatunk!

Május második hétvégéjén az U15-ös csapatainké volt a főszerep, de az U12-es együttesünk is pályára lépett, sőt szép győzelmeket aratott.

🟦 U15 I. osztály

Vasárnap Jászberényben, a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnokában lépett pályára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság I. osztály küzdelmeiben. Az első mérkőzésüket az UTE U15 Lila csapata ellen játszották lányaink, amely ellen 3:0-s vereséget szenvedtek. Küzdöttek a lányok, de az egységesebben és eredményesebben játszó házigazdák nem engedték ki kezükből a lehetőséget. A mérkőzés folyamán mindenki pályára lépett. A második meccsen a házigazda JRK ellen léptek pályára lányaink, amellyel szemben 3:0-s győzelmet arattak. Szervezetten és nagy akarással játszottak a lányok, aminek meg is lett az eredménye.

Eredmények:
UTE U15 Lila–BRSE Fehér 3:0 (23, 17, 18)
BRSE Fehér–JRK 3:0 (9, 22, 16)

BRSE Fehér: Ijjas Zsófia, Kollár Kamilla, Samu Lili Csilla, Tóth Szonja Szófia, Szikora-Pribojszki Petra, Gulyás Bernadett, Széll Luca Ágota, Szabó Mercédesz, Kocsondi Sára, Komlódi Luca, Rab Rebeka. Edző: Toma Sándor.

Toma Sándor:

 „Az adott felállásban jól küzdöttek a lányok, sajnálom az UTE elleni első szettet, ha ott nyerünk, talán más a mérkőzés képe. A JRK ellen hoztuk a kötelezőt, gratulálok a lányoknak.”

🟦 U15 II. osztály

A bajnokság utolsó fordulóját hazai környezetben rendezhették meg a csabai lányok, ahol a Szeged és Miskolc csapatát látták vendégül. Az első mérkőzésen egy nagyobb megingástól eltekintve, végig irányítva a játékot 3:0-s győzelmet zsebelhettek be a mieink. Ezt követően a Miskolc csapata ellen már különösebb hullámvölgyek nélkül sikerült menetelnie a hazai csapatnak, amely így két győzelemmel bebiztosította a tabella második helyét, ahonnan várhatja a döntő párosítását. 

Eredmények:
BRSE Kék–Szegedi RSE Narancs 3:0 (20, 17, 26)
BRSE Kék–Miskolci Sportiskola 3:0 (15, 14, 22)

BRSE: Orvos Gréta, Balogh Adél, Ladányi Aida, Vavrek Borka, Mészáros Nóra, Nemes Renáta, Puskás Dóra, Vozár Tünde, Szász Lívia, Szalóki Vanda, Huszár Lia, Kovács Alexandra. Edző: Csányi Roland.

Csányi Roland:

„Az első mérkőzésen mindaddig nem volt gond, ameddig fejben nem kerültünk gödörbe. Ami nagy különbség az eddigiekhez képest, hogy most ki tudtunk ebből mászni. A döntőbe ezeket a pozitívumokat kell továbbvinnünk, hogy minél fényesebb éremért tudjunk játszani.”

🟦 U15 III. osztály

Vasárnap Budapestre látogatott az U15 III. osztályban szereplő BRSE Zöld csapat, ahol a Kelet-A középszakaszának utolsó fordulója került megrendezésre. Az első találkozón a Taksony csapata ellen szeretett volna revanst venni a BRSE az előző tornán szenvedett szettveszteségért, és a hatékony nyitásoknak, valamint a jó védekezésnek köszönhetően ezt sikeresen abszolválták is a viharsarkiak. A második ellenfél a Zugló csapata volt, a rangadót ezúttal a lelkes hazaiak nyerték, ezzel 2:0-ról 2:1-re szépítették az egymás elleni győztes mérkőzésék arányát.

Eredmények:
BTDSE–BRSE Zöld 0:3 (9, 10, 12)
BRSE Zöld–BVSC-Zugló 0:3 (-15, -15, -23)

BRSE Zöld: Botyánszki Boglárka, Eitel Zsófi, Huszár Kamilla, Kazár Boglárka, Kender Eszter, Kovács Nóra, Rácz Hanna, Szabó Zsófia, Szalai Eszter, Szikora Rebeka. Edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc:

„Az első mérkőzés kötelező győzelem volt, amit szépen hoztak is a játékosok, ahogy az elvárható volt. A Zugló csapatával eddig is mindig parázs hangulatú csatákat vívtunk. Mi sem vagyunk verhetetlenek, úgy gondolom, ez a pofon jókor jött és profitálni fogunk belőle a döntőig.”

🟦 U12 I. osztály

Hétvégén folytatódott az U12 I. osztályú bajnokság, ahol az eddig hibátlanul menetelő csabaiak a Vasas ‘B’ és az UTE csapatait fogadták. A fiatalok mindket meccsen szépen játszottak és két győzelemmel folytatták jó szériájukat.

Eredmények:
BRSE Kék–Vasas ‘B’ 3:0 (15, 5, 8)
BRSE Kèk–UTE Lila 2:1 (17, 12, -26)

BRSE: Csicsely Ágnes, Baiczer Niké, Borbola Olívia, Botyánszki Málna Boróka, Bócsik Lili, Litauszki Anita. Edző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Szépen játszottak a lányok, jól szurkoltak, ügyes összjátékot mutattak be, gratulálok nekik!”