A középszakaszt is megnyerték az U17-es csabai lányok!

U13-as első osztályú csapatunk bronzérmet szerzett az előző hétvégén (ahogy arról beszámoltunk vasárnap), de nem csak ők képviselték a BRSE-t az elmúlt napokban.

🟦 U17 I. osztály

Az U17 I. osztályú bajnokság középszakaszának utolsó fordulójában ismét hazai pályán mérkőzhettek meg a csabai lányok, ami így jó főpróbája volt a júniusban megrendezésre kerülő hazai döntőnek.

Az első mérkőzésen a Nyíregyháza gárdáját 3:0 arányban múlták felül a viharsarki lányok, majd következett a Vasas csapata. Ellenük villámrajtot vettek a mieink, a tempót egészen a harmadik szettig koncentráltan tudták tartani. A harmadik felvonásban érezhető volt, hogy a Vasas sem akarja könnyen adni magát, így szépített a fővárosi csapat. Ezt követően új erőre kapva, magukat megrázva a 4. szettet már nem engedték ki a kezükből a csabai lányok, így két győzelemmel magabiztosan az élen zárták a középszakaszt. Ez mindenképp motiváló lehet a néhány hét múlva megrendezendő fináléra.

Eredmények:
BRSE Fehér–Nyíregyháza 3:0 (20, 19, 16)
BRSE Fehér–Vasas SC U17 A 3:1 (13, 17, -17, 19)

BRSE: Fekete Ramóna, Hermeczi Bernadett, Gulyás Bernadett, Gajdács Lina, Matuska Orsolya, Frisnyicz Karina, Csatári Zsanna, Erdős Dalma, Mészáros Petra, Samu Lili, Nánási Zoé, Liker Boglárka. Edző: Csányi Roland.

Csányi Roland: 

„Az edzéseink és a játékunk úgy van felépítve, hogy több játékos több fronton is bevethető legyen. Ha szükség van váltásra a játékunk taktikáján, akkor ezt különösebb gond nélkül meg tudjuk tenni. Ez a mai napon is hasznos volt számunkra, ez volt a kulcsa a két győzelemnek, illetve a legfontosabb, hogy a lányok hittek magukban és élvezték a játékot. Gratulálok a döntőbe bejutott 6 csapatnak, illetve azoknak is, akik legjobb tudásuk szerint küzdöttek, hogy oda jussanak!”

🟦 U13 II. osztály

Vasárnap Békéscsabán rendezték az U13 II. osztály keleti csoportjának 7-9. hely megszerzéséért helyosztó tornát. A Békéscsaba együttese a Gödöllő csapatával kezdett, a jó nyitásoknak és a változatos támadásoknak köszönhetően könnyedén nyertek a BRSE játékosai. A második ellenfél az UTE gárdája volt, amely ellen sok hosszú, izgalmas labdamenetet láthattak a nézők. A mindent eldöntő, harmadik szett végét az újpesti csapat jobban bírta fejben és megérdemelten győzött. A BRSE Kék csapata a 8. helyet szerezte meg a tornán.

Eredmények:
BRSE Kék–Gödöllői RC U13 II. 3:0 (15, 14, 19)
BRSE Kék–UTE U13 II 1:2 (20, -21, -23)

BRSE: Bencsik Rebeka, Bócsik Lili, Eitel Dorka, Gólya Enikő, Laczó Mira, Potocska Bianka, Szabó Adrienn, Szabó Kitti, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Tóth-Veress Gréta, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc.

Németh Ferenc:

„Köszönöm a lányoknak az egész évben nyújtott munkájukat!”