Budapestre utazunk a Magyar Kupa első fordulójában

Szeptember 20-án, szerdán délután rendezték a Magyar Kupa 2023/2024-es kiírásának sorsolását a Magyar Röplabda Szövetség székházában. Kétszeres győztes csapatunk az elmúlt két idényben ezüst-, illetve bronzérmet szerzett, tavalyi négyes döntős szereplésének köszönhetően pedig kiemeltként várta a női sorozat húzását (ahova idén 21 alakulat nevezett), azaz a selejtezőben nem kell pályára lépnie.

Az eseményen Vatai Gabriella, az MRSZ ügyvezető igazgatója húzta ki Mezei Zoltán közreműködésével a párosításokat, ahol az már korábban eldőlt, hogy a tavalyi sorozat végeredményének megfelelően egy ágra kerültünk a bronzérmes Fatum-Nyíregyházával, amellyel legkorábban a legjobb négy között csaphatunk össze. 

A sorsolás azt eredményezte, hogy együttesünk a Közgáz–TFSE fővárosi derbi győztesével találkozik a nyolcaddöntőben, azaz a papírforma alapján (mivel a TFSE NB I-es, a Közgáz pedig NB II-es) jó eséllyel megismétlődik a tavalyi párharc a 16 között. A versenykiírás értelmében ezúttal is egyetlen mérkőzésen fog eldőlni a továbbjutás, ugyanis ellenfelünk (legyen az bárki) alsóbb osztályban szerepel, ilyenkor pedig a lejjebb rangsorolt gárda pályáján meccselnek a felek.

Amennyiben sikerrel vesszük az első akadályt, már a negyeddöntőben kemény csata várhat ránk, ugyanis a MÁV Előre–Szent Benedek Röplabda Akadémia rangadó győztesével kell megütköznünk az elődöntőért.

A mérkőzések időpontjairól később születik megállapodás.