Dominika Strumilo számára természetes volt, hogy röplabdázni fog

A belga válogatott ütőjátékosa, a 26 éves Dominika Strumilo is belevetette magát a munkába Békéscsabán, a napokban megismerkedett a társakkal és a várossal is. Honlapunknak mesélt a kezdetekről és az elmúlt hetek bizonytalanságáról.

Bő egy hete csatlakoztál hozzánk, hogy érzed magad?

Nagyon jók voltak az első benyomásaim. A lakhelyem kiváló, a lányok is kedvesek és keményen dolgozunk.

Mennyire viselt meg, hogy a nyár végéig nem dőlt el, hol folytatod?

Igyekeztem nyugodt maradni és ez szerintem sikerült is, nem igazán éreztem frusztrációt. Formában tartottam magam folyamatosan, mielőtt Békéscsabára érkeztem, három héten keresztül készültem egy olasz első osztályú csapattal együtt.

Milyen ismereteid voltak klubunkról?

Sokat hallottam már a BRSE-ről, tudtam, hogy nemcsak az élvonalban játszanak, hanem nagyra törő célokat tűznek ki maguk elé hazai és nemzetközi szinten is.

Mikor kezdtél röplabdázni?

A röplabda komoly tradíciókkal rendelkezik a családunkban, úgyhogy a kezdetektől része volt az életemnek. Szinte természetes volt, hogy ezzel a sporttal fogok foglalkozni; végül nyolcévesen vágtam bele.

Mik a kedvenc röplabdás emlékeid?

Nehéz egyet kiemelni, mert akármerre játszottam, remek élményekkel gazdagodtam és nagyon jó embereket ismertem meg, akikre mindig jó szájízzel fogok emlékezni. Az biztos, hogy sosem fogom elfelejteni azt, hogy milyen érzés a válogatottal telt ház előtt pályára lépni.

Mivel töltöd a szabadidődet?

Általában pihenek, de szeretek elmenni kávézni a barátaimmal, filmeket nézni vagy vásárolni is.