Tóth Gábor: A hétvégén megmutatjuk, hogy bármi van, küzdünk és hajtunk

A hétvégén bemutatkozik hazai közönség előtt a Swietelsky-Békéscsaba, amely a felkészülés hajrájában a Boraqua Kupa házigazdája lesz (jegyek elérhetők IDE KATTINTVA). Az eddigi időszakról és az alakuló csapatról vezetőedzőnkkel, Tóth Gáborral beszélgettünk.

„Szeretnénk gyorsabb és agresszívabb röplabdát játszani. Az elmúlt három évben fizikálisabb stílusunk volt, ami ugyan nem vallott kudarcot, de helyenként nem működött. Előfordult, hogy a fizikumunk megvolt hozzá, az erő viszont nem. Elhatároztuk, hogy váltunk, ebben a menedzsment is partner volt és arra jutottunk közösen, hogy a nemzetközi trendeket fogjuk követni. Ami ugyancsak változás és különbség lesz, hogy nem egyéni teljesítmények, hanem a csapat fog dominálni, nagybetűs CSAPATként fogunk gondolkozni és dolgozni”

– mondta Tóth Gábor az irányvonalakról.

„Mindenkinek akkor mutatkozik meg az igazi arca, amikor baj van. Amikor nincs, akkor könnyű barátságosnak, motiváltnak, jónak lenni, de amikor ég a ház, akkor derül ki, ki milyen személyiség. Ezért is nehéz egyelőre mit mondani az újakról, de mindenezek ellenére jók a tapasztalatok és látszik, hogy jó karakterisztikájú a csapat. Van egy rutinos, magas minőséget képviselő feladónk, egy borzasztóan motivált átlónk, egy jó fizikummal és megoldókészséggel megáldott szélső ütőnk, valamint ugyanezen a poszton egy kiváló támadójátékos, aki már most odáig van a városért és a klubért” 

– jellemezte az érkező légiósokat a szakember, és azt is kiemelte, hogy a játékosok hagyják, hogy a stáb dolgozzon velük és élvezze a munkát, ami eddig nem mindig volt meg, és ez rendkívül üdvözítő változás, mert haladni csak jó atmoszférában lehet. 

A lugosi torna több szempontból is hasznos volt a mester szerint, egyrészt fontos tapasztalatokkal gazdagodtak, másrészt a fiatalok is játékidőhöz jutottak és éltek is a lehetőséggel. Úgy látja, az NB I-es fiókcsapatunkban van legalább 3-4 olyan tehetség, akik már kopogtatnak az ajtón, de még pallérozódniuk kell, viszont az edzéseken részt vehetnek majd és remélhetőleg játszani is tudnak néha az extraligás csapatban.

Arra a kérdésre, hogy volt-e olyan játékelem, ami azonnal működött, Tóth Gábor azt felelte, hogy ez tavaly volt jellemző. Az a csapat a szezon első felében, a Vasas elleni győzelemig bezárólag röplabdázott a legjobban, és az edző emlékeztetett a Prometey elleni remek teljesítményre még az idény elején, amikor hamar összeállt minden. 

„Remélem, ez most nem így lesz, mert szeretném, hogy inkább a végén legyünk a csúcson. Tavaly nem tartott ki a forma és nem voltunk konzisztensek. A mentalitásunk más lesz, a vezérek profik, nem szűkülünk be, fejlődni szeretnénk és az fog minket előre vinni, hogy jól csináljunk mindent. Ha ez megvan, van esélyünk nyerni, ha nincs, akkor nem lesz”

– jelentette ki a tréner.

A hétvégi Boraqua Kupára is kitért a vezetőedző:

„Az utolsó két hetünk nagyon kemény, formát időzítünk, de nem a bajnokság elejére, jóval fontosabb például, hogy a novemberi CEV-meccsen élesek legyünk. Azt várom, hogy harcoljunk és játsszuk azt a rendszert, amin az edzéseken dolgozunk, legyünk tudatosak és vállaljunk helyes kockázatot is. Nem leszünk frissek, ez biztos, de motiváltan fogunk pályára lépni a hazai közönség előtt, mert szeretnénk megmutatni, hogy bármi van, küzdünk és hajtunk. Még nincs kész a csapat, nem is kell, hogy most legyen kész, viszont nagyon keményen dolgozunk ezen. Nem egyik napról a másikra fog ez megtörténni, de inkább most akadozzon a gépezet, mint később.”