Tóth Gábor: Mindenki egészséges és készen áll!

Hónapok óta vártunk erre a hétvégére, a böjtnek pedig végre vége, azaz kezdődik az Extraliga 2023/2024-es idénye! Először egy régi rivális, a Fatum-Nyíregyháza ellen lépünk pályára szombaton a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a rangadóra EZEN A LINKEN még mindig lehet jegyet vásárolni.

Több mint öt hónapja nem játszott tétmérkőzést a Swietelsky-Békéscsaba, ez idő alatt pedig rengeteg változáson esett át a csapat. Az edzői stáb maradt, a játékoskeret nagyobb része viszont kicserélődött: Bodnár Dorottya, Glemboczki Zóra, Kertész Petra, Mocsányi Rita és Pintér Andrea továbbra is minket erősít, melléjük pedig tapasztalt légiósok és fiatal magyarok érkeztek. 

Ellenfelünknél, a Fatum-Nyíregyházánál szintén nem telt eseménytelenül a holtszezon. Két héttel ezelőtt, a Boraqua Kupán összecsaptunk velük és 3:1-es győzelmet arattunk, de tudjuk, hogy a felkészülési meccsek csak minimális kiindulópontot jelentenek. Riválisunk már túl van első éles találkozóján, szerdán ugyanis Spanyolországban vendégszerepelt a Challenge Kupa első körében, ahol 3:1-es vereséget szenvedett a Cajasoltól. 

Vezetőedzőnk, Tóth Gábor elárulta, mi történt a már említett felkészülési torna óta:

„Kicsit visszább vettük a terhelést, hiszen vélhetően három mérkőzés is vár ránk a következő egy hét alatt. Az elmúlt két hétben próbáltuk frissen tartani a játékosokat annak érdekében, hogy az elvégzett munka maximálisan megjelenjen, ezen kívül feltérképeztük az ellenfelet és próbáltunk olyan taktikai elemeket gyakorolni, amik segíthetnek, hogy sikerrel vegyük az akadályokat. Elég információnk van, de szeretnénk a saját stílusunkkal is foglalkozni, pályára vinni a karakterünket. Abszolút felkészültünk, videóztunk is, nagyjából ugyanannyit, mintha már előrébb járnánk a bajnokságban, szóval nincs hiányérzetem.”

Csapatkapitányunk, Molcsányi Rita arról számolt be, hogy az intenzív felkészülés után már mindenki tűkön ül, hogy végre elkezdődjön a szezon:

„Nagyon jó karakterekből áll a csapat és mindenki szeret dolgozni, talán ez a fő tulajdonságunk; nem fukarkodunk az edzésekkel, úgyhogy erre szükség is van. Motiváltak vagyunk, nemcsak túlélni akarjuk az edzéseket, hanem minőséggel megtölteni. Az biztos, hogy mindenki küzdeni fog a pályán, erre jó példa volt a hazai rendezésű tornán pont a Fatum elleni első szett, ahol hiába vezettek nagy előnnyel, soha nem adtuk fel, még a lelátóra is kiszaladtunk a labdákért, és ez később is sokat segíthet a nehéz helyzetekben. Ezen kívül azt láthatják majd a szurkolók, hogy az előző évekkel ellentétben nem a biztonságra fogunk törekedni, hanem a pontszerzésre. Többet fogunk kockáztatni és minden labdára ráütünk a pontszerzés reményében.”

Tóth Gábor is kiemelte, hogy érezhető az izgatottság, nagyon várják a szezonnyitót, és tudja, hogy ezzel a szurkolók is így vannak. 

„A kezdés mindig egy kicsit idegesebb szokott lenni, de bízom abban, hogy az edzésen látott munkát és minőséget képesek leszünk átültetni a bajnokira, valamint megfelelő elánnal, de türelemmel fogunk küzdeni. Ezt az egyensúlyt kell megtalálnunk és egyértelműen győzelemre játszani.”

Hozzátette, a feszes nyári válogatott menetrendből kifolyólag a közelmúltban több sérülés is hátráltatta a csapatot, de immáron mindenki rendbe jött és készen áll a bevetésre!

A szombaton 18:00-kor kezdődő nyitómeccset Szabó Péter és Horváth Miklós vezeti, az M4 Sport+ pedig élőben közvetíti.