Hibátlan U15-ösök és házi minitorna a hétvégén

Egyre több korosztályos bajnokságban indul el a szezon, így a BRSE utánpótlásának hétvégéi is egyre sűrűbbek. Ezúttal hét csapatunk is érdekelt volt.

🟦 NB I

Az első két szettben többször vezetett fiókcsapatunk a veszprémiek ellen, azonban a szettek közepére rendre elfogyott az előny. A sokat hibázó hazaiak hiába játszottak határozottan a szettek elején és végén, a támadásbefejezések és a feladások hektikussága miatt nem sikerült folyamatosan fenntartani a jó teljesítményt, így sima vereség lett a találkozó vége.

Békéscsabai Röplabda SE–VEHIR-VESC 0:3 (-21, -21, -15)
Békéscsabai Város Sportcsarnok. V.: Bibók Ferenc, Ladányi Bence. 75 néző.

Békéscsabai Röplabda SE: Mikus 4, Budai 9, Gajdács 8, Szatmári, László K. 2, Korcsok 6. Csere: Nánási, Erdei (liberók), Fekete G. 4, Gergácz 2, Fekete R. 1, Lázár. Edző: Nagy Attila.

VEHIR-VESC: Richards 13, Deli 2, Araujo 13, Bozsó 3, Sólyomvári 11, Sevinger 6. Csere: Bődi (liberó), Kovács D. 1, Szalczinger. Edző: Tumpech Ádám.

Nagy Attila: 

„Sokkal többet vártam ettől a mérkőzéstől, sajnos nagyon gyenge teljesítmények voltak a mai napon a csapatban. Csalódott vagyok a mutatott játék miatt, mert nyomokban sem tartalmazta azt, amire képesek vagyunk.”

Tumpech Ádám: 

„Nehezen lendültünk játékba a mérkőzés elején, a nyitásfogadásunk és a mezőnyjátékunk nem működött valami jól, ami megnehezítette az ütőink dolgát. Szerencsére a jó támadásszervezés, a pontot érő nyitások és támadásban a kevesebb ki nem kényszerített hiba mindig a mi javunkra döntötte el a végjátékot. Gratulálok a csapatnak!”

🟦 U20 I. osztály

Kezdetét vette az U20 I. osztály bajnoki szezon, ahol az első fordulóban az Újpest otthonában vendégeskedtek a mieink. A hazaiak mellett a Budaörs csapatával mérhették össze erejüket, és mindkét együttes erősebbnek bizonyult a csabainál.

Eredmények:
Budaörsi DSE–BRSE 3:1 (15, 16, -21, 18)
UTE U20 Lila–BRSE 3:0 (15, 11, 24) 

BRSE: Gulyás Bernadett, Hermeczi Bernadett, Eged Karina, Mészáros Petra, Nemes Renáta, Frisnyicz Karina, Szécsi Panna, Arányi Alexandra, Matuska Orsolya, Liker Boglárka, Csatári Zsanna. Edző: Csányi Roland, Stefanovics Krisztián.

Csányi Roland:

„Két mérkőzést lejátszva még inkább beigazolódik, hogy ez a szezon más lesz, mint az eddigiek. Sok mindenben fel kell erősödnie és nőnie a csapatnak, de bízunk a lányokban és a szorgalmukban.” 

🟦 U15 I. osztály

Szombaton hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémia Molcsányi Rita pályáján játszotta első tornáját a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság I. osztályú küzdelmeiben. Az első mérkőzést a KESI A csapata ellen vívták lányaink, amellyel szemben 3:1-es győzelmet arattak. Kicsit izgatottan kezdték a mérkőzést, de magára talált a csapat és egységes játékkal, folyamatosan erősödő, határozott nyitásokkal nyertük a találkozót. A második mérkőzést az JRA Kék csapta ellen játszottuk, ahol egy nagyon izgalmas mérkőzésen szintén 3:1-es győzelmet arattunk ellenfelükkel szemben.

Eredmények:
BRSE Fehér–KESI A 3:1 (-21, 25, 22, 19)
JRA Kék–BRSE Fehér 1:3 (-20, -13, 15, -18)

BRSE Kék: Mészáros Nóra, Kocsondi Sára, Szabó Zsófia, Balogh Adél, Kovács Alexandra, Puskás Dóra, Ladányi Aida Anna, Huszár Kamilla Klára, Huszár Lia Hanna, Zsilinszki Klaudia Judit.
Edző: Toma Sándor, Takács Doroti.

Toma Sándor: 

„Az első mérkőzésünket kicsit idegesen kezdtük, de nagyon akartak a lányok, és amikor elértük a megfelelő hőfokot, letisztultan, óriási akarással tudtuk hozni mérkőzéseinket. Gratulálok a lányoknak. Meg fogjuk beszélni a mérkőzésen tapasztalatokat és dolgozunk tovább.”

🟦 U15 II. osztály

Szombaton Miskolcon rendezték az U15 II. osztály keleti csoport alapszakaszának első fordulóját. A BRSE Kék csapata a hosszú utazás után a BVSC-Zuglóval játszotta az első mérkőzését, amit sikerült a csabai lányoknak 3:0-ra megnyerni. A második összecsapáson a csabai lányok a hazai alakulatot győzték le 3:1 arányban, izgalmas és sokszor hosszú labdameneteket játszva.

Eredmények:
BVSC-Zugló U15–BRSE Kék 0:3 (13, 15, 10)
BRSE Kék–DVTK Fehér 3:1 (15, -21, 14, 14)

BRSE Kék: Albrecht Jázmin, Baiczer Niké, Bencsik Rebeka, Béres Dóra, Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Gólya Enikő, Kincses Zsaklin, Matvon Anna, Pap Dóra, Szabolcsi Szilvia, Szkaliczki Nóra. 

Németh Ferenc: 

„Gratulálok a csapatnak a győzelmekhez! Így kell kezdeni egy szezont, remélem, ez a jókedv és hozzáállás végig fogja kísérni az egész bajnokságot.”

🟦 U12 I. osztály

Elindult az U12-es I. osztályú bajnokság, melybe 3 csapatot neveztünk az idén. A szezon során a kicsik rálépnek arra az útra, amin már minden hónapban, legalább egyszer tornájuk lesz, az országot járják majd különféle megméretésekért, élményekért. Az első forduló hazai rendezésként került lebonyolításra, csapataink egymás ellen kezdték meg a szezont hatalmas lelkesedéssel, izgalommal, várakozással.

Eredmények:
BRSE Fehér–BRSE Kék 3:0 (22, 21, 23)
BRSE Kék–BRSE Pink 3:0 (18, 14, 15)
BRSE Pink–BRSE Fehér 0:3 (7, 10, 18) 

BRSE Fehér: Batke Erzsébet, Simonka Nóra, Péter Lia Gabriella, Petrovszki Zsófia, Kiss Rita, Bicski Réka.

BRSE Kék: Hankó Petra, Balta Rézi, Borbola Viola, Tóth Laura, Csarnai Léna, Kiss Emma Liza.

BRSE Pink: Karakas Rita, Víg Emma, Baukó Laura, Lisztóczki Emili Anna.

Hetey Tamás: 

„Előremutató játékot mutatott mindegyik csapat, mindegyik játékos. Jó volt látni, hogy a meccsdrukk és a stressz ellenére a lányok sokszor figyeltek az edzéseken tanultak alkalmazására. Várjuk a következő tornát!”